El CAP Casernes inaugura una exposició fotogràfica que posa la mirada en la cura de les persones grans

expo-Radars-CAPCasernes_APBCN_2015

Exposició al CAP Casernes

Des del 17 de desembre i fins al 14 de gener, les parets de la sala d’espera del CAP Casernes es transformen en galeria d’exposició per a les vint fotografies que componen la mostra
“Les persones grans i les que en tenen cura”. Les fotografies que s’hi exposen recullen episodis i situacions protagonitzats per les persones grans i aquelles que les cuiden, que sovint són professionals de la salut o del treball social, però també familiars, amics i persones voluntàries. L’objectiu d’aquesta mostra itinerant és el de generar una reflexió sobre l’envelliment i sobre la importància que té aquesta comunitat que cuida les persones grans en la millora de la seva qualitat de vida.

L’autora de les fotografies de l’exposició, la fotoperiodista Ana Ramos, afirma que amb aquestes imatges pretén “destacar la importància i la necessitat d’una cura digna, que respecti la voluntat i la individualitat de cadascú”, i ho fa visibilitzant “l’alegria i les ganes de seguir aprenent de les persones grans”.

Aquesta mostra va sorgir com una iniciativa de la fotògrafa, que es va acabar configurant en una exposició, amb el suport del Centre de Serveis Socials de Sant Andreu, en el marc del projecte d’acció comunitària Radars de l’Ajuntament de Barcelona, i amb la col·laboració del teixit associatiu, d’entitats comunitàries del barri de Sant Andreu i dels dos centres d’atenció primària de l’ICS que hi tenen seu: el CAP Casernes, que ara allotja l’exposició i el CAP Sant Andreu, que l’allotjarà del 18 de gener al 22 de febrer de 2016. El passat 5 de novembre de 2015 es va inaugurar als pisos tutelats de Sant Andreu i ha continuat la seva itinerància en els diferents centres dels agents que han participat.

El projecte RADARS treballa amb persones  voluntàries per construir un barri més humà i més solidari
Es tracta d’una xarxa comunitària de prevenció en la que participen veïns i veïnes, comerciants, farmàcies, centres d’atenció primària, associacions i entitats dels barris per contribuir al benestar de les persones més grans de 75 anys que volen continuar vivint a casa seva.

RADARS té com a prioritat reduir la solitud i el risc d’aïllament i d’exclusió social d’aquests ciutadans, que viuen sols o acompanyats de persones de més de 65 anys. Per aconseguir-ho, el voluntari només ha d’estar una mica atent a la dinàmica diària de les persones grans que coneix o té a prop. Quan detecta un canvi en la seva rutina diària, en el seu comportament o en el seu aspecte, l’única cosa que ha de fer és posar-se en contacte amb el Projecte Radars, a través del telèfon 93 619 73 11 o escriure a radarsgentgran@bcn.cat.

Els professionals dels CAP de Barcelona ciutat amb el Projecte RADARS

Amb aquesta mirada sensible i respectuosa, s’aconsegueix un treball conjunt entre l’administració pública i la ciutadania compromès amb el seu entorn. Gran nombre dels equips d’atenció primària de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS, col·laboren en el Projecte Radars per facilitar que les persones grans dels barris puguin continuar a la seva llar.

La ciutat de Barcelona té una població de 1.613.393 persones, de les quals l’11,5% són més grans de 75 anys i el 31,4% d’aquestes viuen soles. Animeu-vos i feu-vos RADARS!

 • Exposició:
  Les persones grans i les que en tenen cura
  Fotografies d’Ana Ramos
 • Lloc:
  CAP Casernes
  c. Fernando Pessoa, 47-51, 1a planta, 08030 Barcelona

  expo-Radars_infermera_CAPSantAndreu_foto_ana_ramos
  L’Ainhoa, estudiant d’infermeria, i el José M., usuari del CAP de Sant Andreu CC Ana Ramos
 • Dates:
  del 17 de desembre de 2015 al 14 de gener de 2016
  Dilluns a divendres (no festius), de 8 h a 20 h
 • Entrada lliure

Per a més informació sobre el bon tracte a les persones grans:

Anuncis

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada s'ha publicat en Sin categoría i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa'ns un comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s