Els CAP de Barcelona ciutat de l’ICS estan compromesos amb el medi ambient

Actualitzat el 27 de juliol de 2016

El diumenge 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. Tal com es contempla en la política ambiental, a l’ICS fa anys que estem compromesos per minimitzar l’impacte ambiental de les activitats que realitzem i perquè els centres d’atenció primària (CAP) siguem més sostenibles des del punt de vista ambiental.

“La salut i el benestar de les persones estan relacionats amb la qualitat
del medi ambient que ens envolta”

Vídeos de la campanya més polits, més sans

  • Però, perquè els CAP han de ser més sostenibles?

Els Centres d’Atenció Primària (CAP) tenen com a missió contribuir a la millora de la salut i de la qualitat de vida de les persones oferint uns serveis sanitaris de qualitat. La salut i el benestar de les persones estan estretament relacionats amb la qualitat del medi ambient que ens envolta i, per tant, la millora ambiental és també un instrument per protegir la salut humana.

  • Què fem als CAP per millorar el comportament ambiental?

Als CAP de Barcelona ciutat de l’ICS som conscients de la importància de ser respectuosos amb el medi ambient i, per aquest motiu, treballem cada dia per millorar les pràctiques ambientals. A Barcelona hi ha vuit CAP (CAP Trinitat Vella, CAP La Sagrera, CAP Gòtic, CAP EMASAdrià, CAP La Marina, CAP El Carmel, CAP Montnegre i CAP Bordeta- Magòria) on ja hem implantat un sistema de gestió ambiental i estan acreditats amb la certificació ambiental europea voluntària EMAS.

Tenir un sistema de gestió ambiental implica controlar indicadors com els consums del centre (d’aigua, llum, gas, paper, etc.) i la generació de residus, analitzar-ne els resultats i implantar accions per millorar el comportament
ambiental de manera continua
. Com ara l’ús de paper reciclat no blanquejat, que des d’aquest mes d’agost de 2016 s’implementarà a aquests vuit centres com a prova pilot perquè a partir del 2017 es pugui estendre a la resta de centres de la ciutat de Barcelona.

paper_reciclatEl paper reciclat suposa un estalvi del 86% d’aigua, el 54% d’energia i el 100% d’arbres respecte el paper blanc.

A part dels vuit CAP que ja tenen actualment la certificació ambiental, molts altres estan implantant bones pràctiques ambientals amb mesures d’eficiència energètica, l’ús d’estalviadors d’aigua, la recollida selectiva de paper i envasos o la sensibilització i formació dels seus usuaris i professionals.

  • Vull millorar el comportament ambiental del meu CAP. Què puc fer?

Si tens ganes que el teu centre sigui més sostenible a nivell ambiental pots compartir les teves idees amb nosaltres en els comentaris. Tots plegats podem contribuir a fer un ús responsable dels recursos disponibles i tenir un comportament més respectuós amb el medi ambient!

Seguiu l’actualitat al Twitter 

Més informació al blog infoics

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada s'ha publicat en Promoció de la salut i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa'ns un comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s