Sumeu-vos al Dia Mundial Sense Cotxes i millorem la salut de tots!

1400-PTOP-SMSS 2016-BannerWeb (varis)-5Demà dijous és el Dia Mundial Sense Cotxes i ens volem sumar a la promoció del transport sostenible pels grans beneficis que suposa per a la salut i per al medi ambient. Aquest dia s’emmarca en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra del 16 al 22 de setembre de 2016.

La mobilitat responsable és aquella que redueix el màxim possible l’impacte sobre el medi ambient i substitueix els vehicles a motor pels desplaçaments a peu, bicicleta, transport públic o altres vehicles elèctrics.

El transport sostenible té efectes positius per al medi ambient i per a la salut

____________Efectes negatius per la salut relacionats amb la contaminació

Els tòxics de l’aire afecten de diverses formes a diferents grups de persones. En general, provoquen un augment d’afeccions respiratòries i cardiovasculars, com ara l’agreujament de l’asma i dels símptomes respiratoris, i un increment de la mortalitat per malalties cardiovasculars i respiratòries i per càncer de pulmó. Els grups més vulnerables, són els infants, la gent gran, les persones amb malalties cardiovasculars i respiratòries cròniques i les embarassades.

Efectes sobre la salut dels principals contaminants de l’aire i recomanacions davant possibles superacions dels nivells establerts, Agència de Salut Pública de Catalunya

_____________Efectes positius per la salut relacionats amb l’activitat física

Una vida activa millora considerablement la qualitat de vida: s’ha demostrat que 30 minuts diaris d’activitat física s’associen amb una disminució del 36% en el risc de mortalitat per malaltia coronària i a una disminució del 27% en el risc de mortalitat per totes les causes.

A més, l’activitat física moderada ajuda a prevenir diversos trastorns (com la malaltia cardiovascular, obesitat, diabetis, càncer de colon i malalties osteomusculars), té beneficis sobre la salut mental, alenteix els canvis fisiològics associats a l’envelliment, i incrementa l’esperança de vida gairebé quatre anys.imatge_setmana_sostenibilitat03

 

 

 

Com podem contribuir en una millora de l’aire de la nostra ciutat?

________________________________________Sóc Pacient de l’ICS

Si el dia 22 de setembre heu d’anar a visitar-vos al vostre CAP, us animem a fer-ho a peu, en bicicleta o transport públic (sempre que la salut us ho permeti). Envieu una foto amb  l’etiqueta #ICSSenseCotxes i la del CAP on us visiteu, per exemple, #CAPSantAndreu.

Així, estareu col·laborant en millorar entre tots la qualitat de l’aire de la ciutat i els pulmons de la ciutadania.

____________________________________Sóc professional de l’ICS

Els professionals podem col·laborar en aquest dia sense cotxes i venir a treballar amb un vehicle sense motor. Una altre opció és la de fer les visites domiciliàries caminant i, les que quedin més lluny, en bicicleta. A més ens hi sumarem a fer difusió a les xarxes socials amb les fotos dels viatges que fem i amb l’etiqueta #ICSSenseCotxes i l’etiqueta del CAP on treballem. Per exemple #CAPMaragall

Us necessitem per millorar la salut de tots! Animeu-vos! 

 

Anuncis

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada s'ha publicat en Promoció de la salut i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa'ns un comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s