Una comitiva del Marroc visita el CAP Lluís Sayé per conèixer el model d’atenció primària

Un total de 10 professionals sanitaris de la Direcció d’Hospitals i d’Atenció Ambulatòria (Direction des Hôpitaux et des Soins Ambulatoires –DHSA-) del Ministeri de Salut del Regne del Marroc ha visitat el CAP Lluís Sayé per conèixer sobre el terreny el paper de l’atenció primària dins del sistema sanitari català i s’han mostrat especialment interessats en la formació especialitzada dels residents de medicina i infermeria de l’especialitat d’Atenció Familiar i Comunitària, i en el model d’acreditació de qualitat dels centres d’atenció primària.

L’equip directiu del CAP Luís Sayé ha explicat a la comitiva la cartera de serveis del centre, l’organització de l’equip, i les competències professionals dels metges i infermeres de família, així com les estratègies d’atenció del malalts amb patologies cròniques, els protocols terapèutics disponibles i  els sistemes d’incentivació a l’acompliment dels objectius. La Unitat Docent els hi ha exposat el model de formació dels residents en els centres docents acreditats.

La comitiva també ha volgut conèixer de primera mà els mecanismes de comunicació del personal sanitari amb el seus pacients, però també amb la família i la comunitat, per l’impacte del component social en la percepció que té la persona de la seva salut.

A més, se’ls ha explicat en què consisteix la història clínica compartida i l’accés dels pacients al seu historial clínic a través del Cat@Salut La Meva Salut.

La visita, que ha comptat amb el finançament de l’Agència Francesa de Desenvolupament (Agence Française Développement –AFD-) i el suport de Conseil Santé, servirà per reformar l’atenció primària del Ministeri de Salut del Regne de Marroc.

Anuncis

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada s'ha publicat en Professionals dels CAP i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa'ns un comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s