Comença l’activitat d’un servei innovador per atendre als pacients crònics complexos a l’àrea Nord de la ciutat de Barcelona

El dia 1 de març ha entrat en funcionament un dispositiu assistencial que reduirà els reingressos i les hospitalitzacions dels pacients crònics complexos amb risc de desestabilització. Aquest servei, l’Equip de Suport Integral a la Complexitat (ESIC) Atenció Primària Casernes-Hospital Vall d’Hebron, és el resultat d’una aliança entre els professionals de l’atenció primària i els de l’hospital  i s’ubica a la planta baixa del Centre Integral de Salut Isabel Roig – Casernes de Sant Andreu.

A l’ESIC treballen conjuntament professionals de l’atenció primària i de l’hospital per millorar la qualitat de vida i reduir les hospitalitzacions dels pacients a qui atenen

L’ESIC és un model d’atenció integrada i multidisciplinària que ofereix assistència a persones adultes de Sant Andreu i de Montcada i Reixac i derivats pels seus sanitaris de referència i amb alguna d’aquestes característiques:
• Amb malalties cròniques complexes i/o fragilitat
• En risc d’agudització
• En situació de poder-se beneficiar d’una atenció ambulatòria integral i d’intensitat intermèdia

En una primera fase s’oferirà servei a la zona nord de la ciutat

El desplegament de l’ESIC es durà a terme per fases, de manera que, en un primer moment donarà servei a cinc àrees bàsiques de salut (ABS) de l’AIS Nord (9H-Sant Andreu, 9I-Casernes, 9E-Bon Pastor, 9F-Trinitat Vella) i l’ABS Montcada i Reixac. En aquesta primera fase, l’horari d’atenció serà de dilluns a divendres, de 8 a 15 hores. Més endavant, s’hi incorporarà la resta de les ABS de l’ICS del districte de Nou Barris i, finalment, arribarà a la totalitat de les ABS de l’AIS Nord.

 

Anuncis

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Cronicitat i complexitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa'ns un comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s