Els professionals dels CAP de Barcelona ciutat promouen la lactància materna

Publicat 5 d’octubre de 2020

Durant la setmana del 5 al 9 d’octubre, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Lactància Materna, professionals del Comitè de Lactància Materna del CAP de Barcelona ciutat de l’ICS ha preparat una campanya per visibilitzar la importància de l’alletament matern amb informació pràctica per a professionals de la salut i ciutadania.

La informació consistirà en vídeos breus de diferents professionals i anirà dirigida a explicar-ne els beneficis, a oferir recursos i a resoldre dubtes sobre aquest tipus d’alimentació natural del nadó. Podeu consultar els vídeos en aquesta pàgina i també es difondran a través del compte de Twitter @apicsbcn amb l’etiqueta #SMLM2020.

Els professionals de l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS ofereixen un acompanyament de qualitat a les famílies que estan en període de lactància. Donen suport en tots els dubtes, neguits o problemes que puguin tenir durant l’alletament matern i, en cas que no sigui possible per diferents motius, també assessoren per cobrir les necessitats d’alimentació i vincle afectiu de la mare i el nadó.

La ginecòloga del CAP Manso, Rocío Astudillo, comenta que els estudis científics actuals no han evidenciat risc de transmissió del coronavirus a través de la llet materna.
La infermera pediàtrica del CAP Pare Claret, Elena Fraca, recorda a les mares que tenen el suport dels professionals d’atenció primària que treballen per fomentar la lactància materna.
La metgessa de família i comunitària del CAP La Sagrera, Ana Rubiales, destaca la necessitat d’informar les mares dels tractaments que poden afectar la lactància i de cercar opcions que hi siguin compatibles.
La pediatra del CAP Poblenou, Eva Capdevila, recomana la lactància materna també durant la pandèmia del coronavirus.
La llevadora del CAP Sant Andreu, Sílvia Martin, informa com s’han adaptat els grups i consultes de suport a a la lactància materna.
La pediatra del CAP Horta, Hortènsia Vallverdú, planteja la relació entre lactància materna i medi ambient.

Sònia Garcia, explica què és el Comitè de Lactància Materna de l’atenció primària de Barcelona de l’ICS.

Parlem amb la llevadora del CAP Sant Andreu, Sílvia Martín

“La lactància materna s’adapta perfectament a les necessitats de cada infant”