Els CAP potencien les vídeo consultes

Pediatres del CAP Poblenou responent visites a través de l'eConsulta

Pediatres del CAP Poblenou responent visites a través de l’eConsulta

En el marc de la digitalització de l’atenció ciutadana i en el context de la pandèmia del coronavirus, els CAP potencien les vídeo consultes entre els professionals d’atenció primària i les persones usuàries de manera que puguin realitzar una visita, veient-se mútuament i sense necessitat de desplaçar-se al centre. El Servei Català de la Salut ja ha posat a disposició de 1.200 professionals un total de 600 càmeres web i, de manera progressiva, el sistema s’implantarà a tot el territori amb l’objectiu de millorar l’atenció no presencial i evitar desplaçaments innecessaris als CAP.

El desplegament d’aquest servei permet fer un seguiment més proper del problema de salut al domicili, ja que el tracte és més directe i personal i, si escau, és possible visualitzar algunes de les patologies dels pacients.

El servei permetrà fer un control més acurat de pacients aïllats per la Covid-19, a més de pacients crònics d’altres patologies, seguiment de lesions a la pell o qualsevol altre motiu clínic que requereixi una millor interacció entre els professionals de salut i la ciutadania.

Actualment ja es pot comunicar amb un professional d’atenció primària per telèfon o per correu electrònic a través de l’eConsulta, un servei disponible a La Meva Salut que permet a la ciutadania contactar amb el seu referent de salut per un canal segur amb missatges escrits i poden també adjuntar informes o imatges. Ara, amb les vídeo consultes, la comunicació facilita que els professionals i les persones usuàries puguin mantenir una conversa mentre es veuen.

Funcionament de la vídeo consulta
Per poder fer ús la vídeo consulta s’ha de disposar a casa d’un telèfon mòbil amb correu electrònic o d’un ordinador amb accés a internet que disposi de navegador tipus Chrome, Firefox o Motzila. El professional enviarà un correu electrònic al pacient amb un enllaç i notificant la data i l’hora prevista per a la vídeo consulta.

Per accedir-hi, la persona usuària només haurà de clicar l’enllaç uns minuts abans de l’hora proposada des de qualsevol dispositiu amb càmera, altaveu i micròfon. Un cop s’hagi autentificat amb el CIP (el número de la targeta sanitària) i un codi que rebrà per missatge al seu mòbil, ja podrà iniciar la vídeo consulta.

El 85% de les consultes són no presencials
Abans de la crisi sanitària per la Covid-19, el 10% de les visites es realitzaven de forma telemàtica, mentre que ara, en el 85% dels dubtes, tràmits i visites, les persones no es desplacen als CAP. La mitjana d’atencions al dia a l’atenció primària era d’unes 135.000 visites presencials, 14.500 telefòniques i unes 1.000 peticions a través de l’eConsulta. Ara, les visites presencials han baixat a 18.000 de mitjana, les telefòniques han augmentat fins a 86.000, i es reben unes 17.000 eConsulta.

Més informació al Canal Salut

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en eSalut, Processos assitencials. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.