La unitat docent de l’atenció familiar i comunitària dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS obre les seves portes

Jornada_portes_obertes_UD_GTBCN_2020

Els CAP de Barcelona ciutat de l’ICS estan preparats per acollir els residents de medicina i infermeria que, a finals del mes de juny, escolliran plaça en l’especialitat d’atenció primària i comunitària. Per ajudar-los a decidir el lloc on volen rebre la formació en l’especialitat, explicar-los el projecte formatiu i resoldre tots els dubtes que puguin tenir, la Unitat Docent Multiprofessional ha preparat unes jornades de connexions obertes a través d’internet a partir del 18 de juny.

En les videoconferències dirigides als futurs residents de medicina familiar i comunitària participaran responsables i coordinadors docents i residents de cada centre. La primera connexió tindrà lloc el 18 de juny a les 15 h amb la Unitat Docent. A continuació, començaran les connexions amb els cinc hospitals de referència dels residents dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS: Dos de Maig, Sagrat Cor, Sant Pau, Vall d’Hebron i del Mar. I, a partir del dilluns 22 de juny, se celebraran les jornades en línia amb cadascun dels centres acreditats per a la formació de residents. Al web de la Unitat Docent trobareu horaris i indicacions per participar-hi.

Pel que a infermeria, les persones interessades a rebre informació i resoldre dubtes poden connectar-se el divendres 19 de juny a les 11 h, seguint les indicacions que es publicaran el mateix dia al web de la Unitat Docent.

Jornada_portes_obertes_infermeria_GTBCN_2020

58 places de medicina i 8 d’infermeria
Cal recordar que la Unitat Docent Multiprofessional dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS ofereix en la pròxima promoció 58 places de medicina i 8 d’infermeria familiar i comunitària i que està previst que es cobreixen totes, fruit de l’increment de l’interès per aquesta especialitat en els últims anys, fins i tot entre els aspirants amb millors notes als exàmens MIR i IIR.

Podeu ampliar la informació sobre el pla formatiu en el fullet informatiu de medicina de família i comunitària i en el fullet d’infermeria de família i comunitària.

16 CAP acreditats per a la formació
La Unitat Docent està formada per 16 equips acreditats per a la formació de residents, ubicats als CAP Bon Pastor, Doctor Carles Ribas, Doctor Lluís Sayé, Chafarinas, Drassanes, El Carmel, El Clot, Gòtic, La Marina, La Mina, La Pau, Montcada i Reixac, Passeig de Sant Joan, Poblenou, Trinitat Vella i el CAP Larrard, gestionat pel Parc Sanitari Pere Virgili del CatSalut.

A més del CAP i l’hospital de referència que escull cada resident, l’especialització requereix rotacions en dispositius com centres de salut mental, equips d’Atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR), centres d’urgències d’atenció primària (CUAP) i altres serveis i unitats dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS.

Itinerari formatiu flexible
Oferim un itinerari formatiu flexible perquè els residents puguin assolir les competències de l’especialitat i alhora, adquirir coneixements complementaris en aquelles àrees en què hi hagi una necessitat o una voluntat d’assolir excel·lència. En aquest sentit, existeix una gran oferta de cursos teoricopràctics i la tutorització del treball de recerca. Aquesta formació és possible també gràcies a una xarxa de 151 tutors, amb molta implicació en la docència i que reben bones valoracions dels residents.

Beca XB per realitzar la tesi doctoral dirigida a residents
Els nostres residents també es poden beneficiar de Beca XB per a la Realització de Tesis Doctorals, dirigida a especialistes de recent titulació en medicina i infermeria familiar i comunitària als CAP de Barcelona ciutat de l’ICS i que acaba de convocar la 7a edició. L’ajut consisteix en un contracte laboral durant l’any 2021 per compatibilitzar l’assistència en un CAP amb la dedicació a la recerca de la tesi doctoral, a més del suport i l’assessorament en el projecte de recerca. Les sol·licituds de la beca s’han de presentar personalment a la Unitat Docent o la Unitat de Suport a la Recerca (al carrer Sardenya, 375, entresol) abans de les 14 hores del dimecres 30 de setembre de 2020.

Saló Residents
Per atraure futurs residents, el Departament de Salut estrena l’espai web Saló dels Residents per a facilitar la tria de centre on realitzar la residència, entre els 59 que hi ha a Catalunya. Aquí es pot consultar, per exemple, de quines especialitats imparteix docència cada centre, quantes places ofereixen, quins punts forts té cadascun d’ells i contactes als mateixos centres a qui demanar més informació si teniu dubtes.

L’oferta de Catalunya en formació sanitària especialitzada assoleix una xifra històrica amb un total de 1.441 places en més de 50 especialitats, repartides entre 1.142 places per a metges residents (MIR), 199 per a infermeres residents (IIR), 41 per a psicòlegs residents (PIR), 25 per a farmacèutics residents (FIR), i 34 per a residents d’altres professions (biòlegs, físics i químics).

Més informació al web de la Unitat Docent Multiprofessional del CAP de Barcelona ciutat de l’ICS

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Professionals dels CAP. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.