Les sales d’espera de pediatria del CAP Drassanes ja llueixen nova imatge

CapDrassanes_Final-48

Les sales d’espera de pediatria del CAP Drassanes ja llueixen nova imatge amb l’objectiu de millorar l’experiència d’infants i adolescents quan acudeixen al centre d’atenció primària. L’espai s’ha decorat a través de la iniciativa de pintura mural participativa guiada per l’entitat sense ànim de lucre ARTISTLOVE, que ha realitzat el disseny amb la col·laboració dels professionals de l’Equip de Pediatria Drassanes. En aquest cas els professionals volien reflectir la convivència, la solidaritat, la participació, els hàbits saludables i la diversitat de les famílies que es visiten al centre.

Sense perdre de vista la part artística, s’ha fomentat la participació, en un primer moment de les aportacions dels professionals, i després ha inclòs la ciutadana en la jornada de pintura mural. Consulta les fotos de la jornada participativa del CAP Drassanes i comprova el resultat final de l’espai de pediatria. Consulta el reportatge que en va fer betevé en aquest enllaç.

Durant el curs 2018-2019 s’ha millorat els espais de pediatria de cinc altres centres d’atenció primària. A l’octubre de 2018 es van pintar les parets del CAP Pare Claret amb dibuixos inspirats en els barris del districte de Gràcia on l’Equip de Pediatria dona assistència: Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, i són una representació de la seva cultura i dels seus espais, així com de la infància i dels professionals que hi treballen.

Al novembre de 2018 va ser el torn del CAP Manso. El disseny realitzat evoca la flora i la natura, en tons suaus, i representen l’harmonia i la serenitat. Mentre que al febrer, al CAP Chafarinas, es va optar per diferents elements de la silueta urbana de Barcelona.

Al maig de 2019, es va fer l’actuació al CAP La Marina, on les il·lustracions estan inspirades en la riquesa intercultural de les famílies del barri i reflecteixen un viatge pel món en colors de tonalitats suaus.

Finalment, al desembre de 2019, va ser el torn del CAP Rio de Janeiro, on l’ambientació està inspirada en la natura, els viatges, els hàbits saludables i la diversitat de les famílies que es visiten al centre.

2cap rio finales-19
Consulta les fotos de la jornada participativa del CAP Rio de Janeiro

Reforçar vincles entre els professionals sanitaris i la població infantil de referència
Fa més de cinc anys que la Gerència Territorial de Barcelona utilitza la decoració amb il·lustracions als serveis de pediatria per millorar l’experiència d’infants i adolescents, promovent l’acció comunitària per generar vincles més sòlids entre els professionals sanitaris i la població infantil de referència. A més, aquest projecte permet donar visibilitat i col·laborar amb una entitat sense ànim de lucre com ARTISTLOVE, que potencia la transformació social utilitzant l’art com a eina.

L’acció també s’ha realitzat als espais d’altres equips de pediatria, com són els del Guineueta, Besós, Roquetes-Canteres, Clot-Sant Martí, Passeig de Maragall o els Centres d’Atenció Pediàtrica Integral (CAPI) Barcelona Esquerra i Casernes, i està previst continuar decorant progressivament les sales de pediatria dels altres centres.

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.