Aquest any és més important que mai vacunar-se contra la grip, demaneu hora al vostre CAP

Des del 15 d’octubre està en marxa la campanya de vacunació contra la grip que aquest any és més important que mai per la coincidència de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2 amb les infeccions víriques pròpies dels mesos de més fred, com la grip, el refredat o la bronquiolitis. Tant la grip com la covid-19 poden produir símptomes similars i afecten de manera més greu a determinades persones, com gent gran o amb malalties cròniques, que poden patir complicacions que posin en risc la seva salut, amb un increment significatiu del nombre de visites als centres sanitaris. Si voleu vacunar-vos contra la grip, heu d’evitar desplaçaments innecessaris i contactar amb el vostre centre d’atenció primària per demanar cita prèvia. Ho podeu fer enviant un missatge a través del web de programació de visites citapreviasalut.cat, enviant una eConsulta al vostre professional sanitari de referència a través de La Meva Salut, trucant a la central de trucades 93 326 89 01 o al vostre CAP.

Quan rebeu la cita us informaran de les mesures de seguretat i higiene que heu de seguir i del lloc on heu d’anar per vacunar-vos, ja que aquest any alguns equips d’atenció primària desplacen professionals a equipaments municipals externs als CAP per evitar les aglomeracions.

Tenen prioritat per vacunar-se els col·lectius de risc com són:

 • persones de 60 anys o més,
 • persones amb malalties cròniques,
 • dones embarassades i fins als sis mesos després de tenir el nadó,
 • infants d’entre sis mesos i dos anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes de gestació),
 • persones de centres per a gent gran o altres institucions tancades,
 • persones que cuiden, conviuen o tenen contacte amb qualsevol dels col·lectius anteriors
 • professionals de serveis essencials com sanitaris, sociosanitaris, forces de seguretat, bombers, protecció civil o docents.

El període òptim de vacunació és fins al 15 de desembre. No obstant, és possible vacunar-se durant els mesos de major incidència dels virus de la grip. Si teniu dubtes sobre la vacunació de la grip, podeu consultar aquest apartat del Canal Salut o contacteu amb el vostre CAP.

També recomanem l’entrevista de la secció ‘Parlem amb’ l’infermer pediàtric del CAP Casernes i referent de vacunació de l’Atenció Primària Barcelona ciutat de l’ICS, Israel Caro, sobre el paper de l’atenció primària en la vacunació o les novetats de la campanya d’aquest hivern.

L’atenció primària que necessites en tot moment

El teu CAP respon, si ens necessites, contacta’ns

Cal recordar que els professionals d’atenció primària, a més de l’abordatge de la covid-19 per parar les cadenes de transmissió, realitzen atenció presencial per a la vacunació, el seguiment de pacients crònics i de l’embaràs i els controls, cures, anàlisis i l’atenció no demorable, amb serveis que funcionen les 24 hores i que atenen al centre o a domicili. I, per evitar desplaçaments innecessaris, millorar la resolució de les necessitats de la població i afavorir la seguretat de ciutadania i professionals, contacteu amb el CAP a través dels següents canals:

 • Envieu un missatge a través del web de programació de visites citapreviasalut.cat.
 • Envieu una eConsulta al vostre professional sanitari de referència a través de La Meva Salut.
 • Al telèfon de la central de trucades 93 326 89 01
 • Al telèfon del vostre CAP.

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Professionals dels CAP, Promoció de la salut. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.