Nous cribratges intensius de la covid-19 amb professionals d’atenció primària a Sant Andreu, Sants-Montjuïc, Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Cribratge de la covid-19 a Sants-Montjuïc

Aquesta setmana s’habiliten nous punts de cribratge poblacional a Barcelona, amb proves diagnòstiques per a la contenció de la transmissió comunitària de la covid-19. Els professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat (APBCN) de l’ICS coordinen punts als districtes de Sant Andreu i Sants-Montjuïc, mentre que els professionals del CAP Vallcarca Sant Gervasi realitzaran el cribratge a la població de diversos barris dels districtes de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi. Els cribratges estan impulsats pel Departament de Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona. L’acció consisteix amb tests ràpids antigènics, no cal demanar cita prèvia i per realitzar-la serà necessari facilitar un document identificatiu, un telèfon de contacte i, si se’n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual (TSI). Les proves són gratuïtes i estan dirigides a població asimptomàtica, prioritàriament, entre 18 i 59 anys.

Els resultats s’obtenen en uns 15 minuts, però la població no espera al punt de cribratge a conèixer el resultat. Si és negatiu es comunica via SMS a la persona usuària i, si el resultat és positiu, els gestors COVID del seu CAP de referència hi contactarà per telèfon per informar sobre les pautes d’aïllament que han de seguir. Les persones que tinguin accés a La Meva Salut, també poden consultar el resultat a l’espai personal de salut digital. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Els nous punts de cribratge habilitats són:

• Districte de Sant Andreu
Lloc: Casal de Gent Gran de Bon Pastor (carrer d’Ardèvol, s/n)
Dies: 15, 16 i 17 de desembre
Horari: de 9 a 19 h
Prioritàriament, població de referència dels CAP Bon Pastor, Sant Andreu i Trinitat Vella

• Districtes de Sants-Montjuïc
Lloc: Casal Municipal de la Gent Gran Cotxeres de Sants (carrer Pas Fructuós Gelabert, 6)
Dies: 16, 17 i 18 de desembre
Horari: de 8:30 a 19:30h
Prioritàriament, població de referència dels CAP Numància, Roger i Sants

• Districtes de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi
Lloc: CAP Vallcarca Sant Gervasi
Dies: 17 i 18 de desembre
Horari: de 9.30 a 13.30 h i 15 a 17.30 h
Prioritàriament, població de referència del CAP Vallcarca Sant Gervasi

Cribratge intensiu al districte de Sant Andreu

Altres 5 punts de cribratges des de l’1 de desembre
Cal recordar que, des de l’1 de desembre, s’han habilitat altres 5 punts de cribratge a la ciutat de Barcelona i Montcada i Reixac, també coordinats per professionals de l’APBCN, dels quals segueixen actius:

Recinte modernista de Sant Pau (carrer Sant Antoni Maria Claret cantonada amb el carrer Cartagena).
Fins al 15 de desembre, de 8.30 a 19.30 h.
Per a la població dels barris Sagrada Família (Eixample); El Congrés i Els Indians, Navas (Sant Andreu); La Salut (Gràcia); El Guinardó (Horta-Guinardó) i El Camp de l’Arpa (Sant Martí).

Districte de Ciutat Vella (carrer de Montalegre, 6)
Fins al 16 de desembre, de 8.30 a 19 h.
Per a la població del barri del Raval.

– També s’han realitzat cribratges al Centre Esportiu Municipal (CEM) Olímpics (Horta-Guinardó), al Casal de Gent Gran Casa Nostra (Nou Barris) i a Montcada i Reixac.

Des de l’APBCN s’han coordinat els dispositius que comptaran amb administratius sanitaris de diferents equips i els professionals de les unitats mòbils (infermeres, tècnics en cures auxiliars d’infermeria (TCAI) i administratius).

Més informació dels cribratges intensius a la ciutat de Barcelona i Montcada i Reixac.

Aparicions als mitjans de comunicació 16/12/2020

Betevé – BTV Notícies vespre. El cribratge de Sants supera el miler de proves en el primer dia, amb declaracions de la infermera Blanca Funollet (minut 10.36″) i imatges del cribratge poblacional també al districte de Ciutat Vella (minut 6:28”).

Sants 3 Ràdio – Sants Montjuïc al dia. El Casal de Gent Gran Cotxeres de Sants acull fins divendres un punt de cribratge contra la covid-19. Amb declaracions del responsable d’atenció a la ciutadania del CAP Sants, José Lopez Coedo. Minut 42.08”

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Professionals dels CAP, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.