Els professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat es vacunen contra la covid-19 per protegir-se i protegir la ciutadania

Els professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat (APBCN) de l’ICS estan demostrant una gran implicació en la vacunació contra la covid-19 tant en l’organització de la campanya vacunal a les residències com en l’exemple que donen al rebre les primeres dosis per protegir-se i protegir la ciutadania que atenen de patir aquesta malaltia.

L’objectiu de la vacunació és prevenir la malaltia i disminuir-ne la gravetat i mortalitat, així com reduir l’impacte i la pressió assistencial sobre el sistema sanitari. La vacunació també té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia, ja que, quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

La vacunació de la covid-19 està indicada per a tots i totes les professionals de l’atenció primària, és a dir, uns 5.000 professionals de l’APBCN estan cridats a vacunar-se des de la setmana passada. Molts ja ho han fet i molts altres estant pendents de rebre-la en els pròxims dies en els diferents punts que s’han habilitat a la ciutat de Barcelona i que s’aniran adaptant en funció de les necessitats per maximitzar la capacitat de vacunació.

Una professional de l’APBCN es vacuna de la covid-19

La campanya de vacunació de la covid-19 a Catalunya va començar el 27 de desembre de 2020 amb les persones que viuen i treballen a les residències i des de la setmana passada s’ha començat a vacunar als professionals sanitaris.

Difusió als mitjans de comunicació
A més d’involucrar-se en la coordinació de la campanya i d’inocular-se les primeres dosis per responsabilitat amb la ciutadania, els professionals de l’APBCN també estan promovent la vacunació a través dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials explicant com és el procés i l’experiència d’aquesta vacuna.

En aquest apartat podreu consultar les últimes aparicions als mitjans, com l’entrevista de Betevé a l’infermer pediàtric del CAP Casernes i referent de vacunes de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS, Israel Caro; el reportatge de El Periódico amb la participació de diferents professionals d’infermeria, o les informacions de Betevé i el Telenotícies Comarques de TV3 sobre l’inici de la vacunació en professionals sanitaris.

També podeu consultar informació i imatges de la campanya de vacunació en aquest fil de Twitter o seguir l’etiqueta #joemvacuno

Més informació sobre la vacunació contra la covid-19 a Canal Salut amb respostes a preguntes freqüents, raons per vacunar-se, població prioritària o col·lectius de risc.

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Professionals dels CAP, Promoció de la salut. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.