Professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS lideren una vintena de projectes de recerca sobre el coronavirus SARS-CoV-2

Atenció domiciliària

Els professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat (APBCN) de l’ICS lideren una vintena de projectes de recerca sobre el coronavirus SARS-CoV-2 que posa de manifest la seva inquietud i implicació per donar resposta a les noves situacions que es troben des de la declaració de la pandèmia de la covid-19 i també per avaluar la importància de l’atenció primària en l’abordatge de la malaltia, atès que realitza el diagnòstic, seguiment i control d’un 85% de la població amb covid-19 que desenvolupen simptomatologia lleu, tant al domicili, als CAP, als CUAP i en els últims mesos també a les residències i als centres educatius.

Els estudis aborden temes com la prevalença del diagnòstic en determinats grups de població o en determinades proves diagnòstiques, l’eficàcia dels hotels salut, l’anàlisi l’atenció primària i el seu paper en la crisi sanitària o la implementació d’un protocol per a l’assistència a pacients de covid-19 amb símptomes persistents. Els projectes es troben en diferents fases del procés de recerca, encara que alguns estan finalitzats i publicats en revistes científiques.

Pel que fa a la prevalença de la malaltia els estudis analitzen el nombre de persones infectades en funció del nivell de fragilitat de la gent gran, el nivell d’afectació entre els professionals de l’APBCN, en població infantil o la utilitat de les radiografies de tòrax en persones amb sospita de la covid-19 quan les proves PCR eren encara un recurs limitat.

Projectes en fase d’avaluació
També hi ha una sèrie de projectes en fase d’avaluació pendents de desenvolupament relacionats amb l’afectació de la covid-19 a les residències, l’impacte en resultats de salut de l’increment de l’atenció telemàtica i la limitació de l’atenció presencial o, de caràcter qualitatiu, per valorar les vivències durant la pandèmia dels administratius sanitaris i les expectatives de la situació postcovid.

Més informació a la nota de premsa.

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada s'ha publicat en Professionals dels CAP i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.