L’Atenció Primària Barcelona Ciutat se suma a la celebració del Dia Internacional de les Dones

L’Atenció Primària Barcelona Ciutat (APBCN) de l’CS se suma un any més a la celebració del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, per continuar treballant per la igualtat real i efectiva entre dones i homes. En els últims anys, l’APBCN ha realitzat diverses accions per lluitar contra el “sostre de vidre” i aconseguir augmentar el número de dones que ocupen càrrecs directius. Actualment, el 77% de la plantilla són dones i els càrrecs amb responsabilitats directives als equips, unitats i serveis ocupats per dones representen el 74%.

Altres de les accions en què s’ha treballat han estat dirigides a possibilitar la conciliació entre la vida laboral i personal, la corresponsabilitat en l’àmbit familiar, la igualtat d’oportunitats i la no-discriminació en la prestació dels serveis professionals de l’ICS.

Aquestes actuacions per a una igualtat efectiva s’han materialitzat en la creació de la Comissió d’Igualtat (2019) i en la creació dels referents territorials. A l’APBCN aquesta figura està representada per Mari Carmen Méndez, tècnica de gestió de la Unitat de Recursos Humans, que podeu conèixer a l’entrevista de la secció ‘Parlem amb’, i que realitzen diferents accions cada any.

Més informació
El Periódico (08/03/2021). La gimcana diària per la igualtat. Vivències de cinc dones que parlen d’estereotips masclistes en diferents àmbits de la societat, amb la participació de la metgessa de família del CAP Casc Antic, Soledad Nadal, que posa en valor l’atenció primària en la detecció de casos de violència masclista.

Betevé – Programa Reset (05/03/2021). Converses 8-M: sanitàries en primera línia de la pandèmia. Entrevista a la metgessa del CAP Trinitat Vella, Blanca de Gispert i a la gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell, sobre el paper de la dona en sanitat durant la pandèmia.

El Departament de Salut acaba de publicar el Model d’atenció a la salut de les dones que viuen o han viscut situacions de violències masclistes i la dels seus fills i filles.

Fil al compte de Twitter @apicsbcn

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.