Els CAP enforteixen els llaços amb la comunitat amb xerrades presencials

Xerrada a Can Batlló amb professionals del CAP Bordeta-Magòria

Els CAP de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat (APBCN) enforteixen els llaços amb la comunitat amb l’organització de xerrades presencials amb l’objectiu de crear espais de participació directa entre els professionals dels centres i la població que atenen, i aconseguir així una major efectivitat en les accions dirigides a la prevenció, la promoció d’hàbits saludables i la millora de la salut comunitària.

Aquestes trobades consisteixen amb xerrades amb un o diversos professionals en un espai comunitari del barri de referència del CAP, seguint totes les mesures de seguretat que estableix el Procicat, i la temàtica pot variar en funció de les demandes de la ciutadania i la percepció dels professionals de reforçar coneixements sobre alguns aspectes.

Com la situació de pandèmia ha obligat als CAP a reorganitzar-se per poder oferir una atenció segura i de qualitat a la ciutadania, aquestes xerrades són una oportunitat per explicar les novetats que s’han introduït en l’accessibilitat per a una gestió de la demanda més eficient, com és la utilització de canals assistencials no presencials com l’eConsulta, la videoconsulta o l’atenció telefònica.

El primer CAP de l’APBCN que ha programat aquestes trobades és el CAP Bordeta-Magòria, que el 4 de desembre de 2020, va convocar la ciutadania a l’espai veïnal Can Batlló, per informar com s’ha reorganitzat l’atenció primària arran de la pandèmia. El 4 de març de 2021 van repetir l’activitat, en aquest cas per resoldre dubtes sobre la vacunació de la covid-19 i el procés que segueixen en aquest centre.

Per la seva banda, professionals del grup de salut comunitària del CAP Pare Claret, conjuntament amb la resta d’entitats que formen la Taula de Salut Benestar i Barri de Gràcia, han programat una xerrada a la plaça de la Sedeta, el 24 de març de 2021, d’11.15 a 12.30 hores. Els professionals resoldran qüestions plantejades per la ciutadania perquè estigui millor informada i conegui com treballen actualment els CAP i com accedir als seus professionals i serveis.

Aquestes accions ja es realitzaven abans de la pandèmia del coronavirus, com per exemple, les jornades de portes obertes amb el lema ‘Vine al cor del CAP’ que van celebrar a finals de 2019 els CAP Montnegre, Numància, Roger i Sants.

Enllaços relacionats:
Informació a Sants 3 Ràdio sobre la xerrada presencial de professionals del CAP Bordeta-Magòria sobre la vacunació de la covid-19. A partir del minut 26:44″

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada s'ha publicat en Professionals dels CAP, Salut comunitària i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.