La Unitat Trànsit celebra el Dia Internacional de la Visibilitat Trans* amb una campanya per difondre la seva tasca a través del testimoni de les persones que atén

Campanya de la Unitat Trànsit als CAP de l’APBCN amb el testimoni de les persones que atén.

La Unitat Trànsit de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat (APBCN) celebra el Dia Internacional de la Visibilitat Trans*, el 31 de març, amb una campanya per donar a conèixer la seva cartera de serveis a través dels testimonis de persones que ha atès i que expliquen l’experiència que han viscut i el tracte que han rebut d’aquesta unitat gestionada pel servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) i ubicada al CAP Numància.

La campanya es difon a través de les pantalles informatives dels CAP amb 13 testimonis de diferents edats i expressions de gènere que expliquen la importància d’un procés de transició basat en el respecte, l’escolta i l’acompanyament. I l’última imatge està formada per l’equip de professionals de Trànsit. Durant totes les imatges es repeteix el missatge: “Per Trànsit la identitat de gènere forma part de la diversitat humana amb un ampli ventall de possibilitats. Volem escoltar-te, acompanyar-te i que tu decideixis el teu camí”, indicant el correu electrònic de contacte perquè la ciutadania sàpiga com accedir al servei (transit.bcn.ics@gencat.cat)

Un equip format per deu professionals

La Unitat Trànsit ofereix atenció integral a la salut sexual i reproductiva de les persones trans*, i ha arribat a les 4.000 persones ateses des de la seva posada en funcionament l’octubre de 2012. Aquesta unitat acumula també reconeixements pel seu model que es desmarca de l’atenció tradicional que tracta la transsexualitat com a trastorn d’identitat de gènere que requereix una atenció psiquiàtrica per accedir als tractaments hormonals i quirúrgics. L’equip està format per deu professionals: dues ginecòlogues, un metge de família, dues llevadores, dues psicòlogues, una treballadora social i dos administratius sanitaris.

Informació relacionada:

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada s'ha publicat en Professionals dels CAP i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.