L’APBCN dona una segona vida a 2.300 acumuladors tèrmics que arribaven als CAP amb les vacunes de la grip

Treballadors de la Fundació Areté fan servir els acumuladors tèrmics cedits per l’APBCN

L’Atenció Primària Barcelona Ciutat (APBCN) ha donat una segona vida a 2.300 acumuladors tèrmics que permetien mantenir la temperatura adient de les vacunes de la grip que arribaven als CAP durant l’última campanya. Des de l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Tècnics de l’APBCN s’ha gestionat aquesta nova utilitat, tant internament en els serveis de Rehabilitació, de Farmàcia o per a la distribució de les vacunes de la covid-19, com a través de donacions a diverses entitats i organitzacions per al transport d’aliments frescos, l’enviament de mostres i de material biològic en centres de recerca o el tractament en casos de contusió o lesions musculars durant la pràctica esportiva.

Aquesta iniciativa ha sigut recollida entre les bones pràctiques de la xarxa Barcelona + Sostenible representatives dels objectius que planteja el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat. I, a banda d’allargar la vida útil dels acumuladors tèrmics, evita la generació de 2,3 tones de residus i estableix una xarxa de col·laboració amb altres entitats i organitzacions. Per això, l’objectiu és replicar la iniciativa els pròxims anys i fer-la extensiva a tots els CAP de l’Institut Català de la Salut.

Procés de reutilització
Una vegada que les vacunes de la grip arribaven als CAP, els acumuladors es van centralitzar en dos punts i es va contactar amb organitzacions que poguessin estar interessades, directament o a través de la Xarxa Barcelona Sostenible, el Club EMAS i la Xarxa d’Economia Solidària. A més dels serveis interns de l’APBCN estan reutilitzant els acumuladors tèrmics centres de recerca (CEAB-CSIC, ISGlobal, IRTA i CREAF), equipaments esportius municipals de la ciutat de Barcelona (Claror Sardenya, Claror Cartagena, AE Eixample), distribuidors d’alimentació (Banc dels Aliments, Cooperativa Queviure, Mercat Municipal d’Horta, Gin Catering), l’institut públic Anna Gironella de Mundet, i la Fundació Areté, que promou la reinserció sociolaboral.

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Campanyes solidàries. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.