‘Avancem amb la vacunació’ és la campanya de Salut per sensibilitzar sobre la vacuna de la covid-19

‘Avancem en la vacunació’ és la nova campanya de sensibilització en relació amb la vacunació de la covid-19 que ha iniciat el Departament de Salut amb dos objectius: informar la ciutadania que continua avançant en la campanya, de manera esglaonada per franges d’edat, i convidar tothom a donar-se d’alta a La Meva Salut per assegurar-se que us avisen quan arribi el seu torn.

Aquesta campanya també vol animar a vacunar-se els de menys de 60 anys, ja que els grups d’edat més joves són els que tenen una percepció més baixa del risc de patir complicacions de la malaltia. Per això, hi participen persones mediàtiques com l’epidemiòleg Antoni Trilla, la model Judit Mascó o el periodista Ramon Pellicer juntament amb persones anònimes com Josefa Pérez, la primera persona vacunada a Catalunya. També hi participa el metge de família i director del CAP Casc Antic, Cristian Llàcer. Tots ells apareixen pujant-se la màniga com a gest receptiu cap a la vacunació. Aquesta campanya s’ampliara amb l’objectiu d’informar cadascuna de les franges quan arribi el seu torn.

Recordeu que podeu donar-vos d’alta a La Meva Salut per actualitzar el telèfon mòbil i assegurar-vos que us avisaran quan arriba el vostre torn.

Arribar a la immunitat de grup
La vacunació contra la covid-19 té com a finalitat arribar a la immunitat de grup, fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia. Avui en dia, la vacuna és la principal eina per fer front a la infecció, sense oblidar mesures com la distància de seguretat, el rentat de mans, la mascareta i la ventilació d’espais tancats. L’objectiu de la campanya de vacunació és arribar a tota la ciutadania amb la finalitat de protegir-la i immunitzar-la contra la covid-19. En funció del risc d’agafar i transmetre-la o de l’impacte econòmic que tenen dins la societat es prioritzen determinats col·lectius a l’hora de vacunar-los.

Més informació sobre la campanya de vacunació de la covid-19 al Canal Salut.

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.