El 19 de maig celebrem el Dia Mundial de la Medicina de Família i Comunitària

Un metge del CAP Doctor Carles Ribas

El 19 de maig celebrem el Dia Mundial de la Medicina de Família i Comunitària, una oportunitat per posar en valor el paper vertebrador d’aquesta especialitat en el sistema de salut i que en aquesta edició també està marcat per la pandèmia del coronavirus, on els metges i metgesses de família han sigut capaços, juntament amb la resta de professionals d’atenció primària, d’adaptar-se ràpidament a les necessitats de salut de la població i assumir noves responsabilitats, sense deixar d’atendre els problemes de salut no demorables.

La World Organization of National Colleges, Academies and Academic Associations of General Practitioners/Family Physicians (WONCA) vol ressaltar el seu rol estratègic en la gestió de la pandèmia com a primers i últims professionals mèdics del sistema de salut que atenen la població afectada per la covid-19 aquest any amb el lema “Construir el futur amb els metges i metgesses de família”.

Vídeos a través de les xarxes socials
Des de l’Institut Català de la Salut es realitzen diferents accions per reconèixer la tasca de metges i metgesses de família i comunitària, com la de difondre a través de les xarxes socials vídeos curts on cada professional expressa breument l’essència de la professió segons el seu parer. Són vídeos en horitzontal, amb fons net, amb l’uniforme corporatiu i d’un màxim de 10 segons que us animem a compartir a Twitter amb l’etiqueta #DiaMundialMFiC i citant el compte @apicsbcn. Aquí podeu veure alguns exemples com el director assistencial de l’APBCN, Ricard RielItziar Amilibia, del CAP La Mina; David López Heras, de l’equip Universitat del CAP Manso, Maria Pérez-Hervada, del CAP Montnegre, i Montse Pimienta, del CAP Ramon Turró.

A més, aquesta setmana, la protanista de l’#ICSfluencers és la metgessa de família del CAP Besòs, Meritxell Sànchez-Amat, que aprofundirà en l’essència de la professió. ICSfluencers és una iniciativa que dona veu a professionals per poder conèixer de primera mà la seva experiència dins l’organització.

Entrevistes a la secció ‘Parlem amb’
Des de fa un any es publica la secció Parlem amb per posar en valor els coneixements, habilitats, expertesa i vivències dels professionals de l’Atenció Primària de Barcelona Ciutat (APBCN), com a reflex de la tasca diària dintre i fora de les consultes, amb un notable protagonisme de professionals de medicina de família. A continuació podeu descobrir alguns exemples de les competències que desenvolupen a l’atenció primària:

El metge de família i comunitària del servei d’Atenció Continuada Domiciliària (ACD) de l’APBCN, Mariano Ginovés Lorenzo.

La metgessa de família de l’Equip de Suport Integral a la Complexitat (ESIC) Sant Martí, Esther Miranzo Pinilla.

Gemma Torrell Vallespín i Esperanza Martín Correa, metgesses de família i comunitària de l’APBCN i participants en l’elaboració de la Guia clínica per a l’atenció de les persones amb símptomes persistents de covid-19.

La metgessa de família i comunitària del CAP Casernes, Cristina de Prado Lacueva, i una de les impulsores de l’Hort Les Moreres, un hort comunitari creat pels professionals del CAP Casernes i de la Fundació Vidal i Barraquer.

Francesc Xavier Cos Claramunt, metge de família i comunitària del CAP Sant Martí de Provençals, president del PCDE (Primary Care Diabetes Europe) i membre de l’equip d’innovació de l’Institut Català de la Salut.

El resident de medicina de família i comunitària del CAP El Clot, Guillermo Fernández Pérez.

Montse Espuga García, metgessa de família del CAP Vila de Gràcia – Cibeles i presidenta del Comitè d’Ètica Assistencial en Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut (CEAAPICS).

El metge de família i comunitària de l’equip Via Roma del CAP Manso i reconegut professional en recerca en atenció primària, Carles Llor Vilà.

El metge de família i director de l’Equip d’Atenció Primària Penitenciari Wad-Ras, Jordi Boguñá Casellas.

La metgessa de família i comunitària del CAP El Carmel i experta en sexologia i en Infeccions de Transmissió Sexual (ITS), Aline Gael Ortiz.

Baner_parlem_amb_GTBCN_entrevistes

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.