Obren a la ciutat de Barcelona 25 punts de suport per facilitar a la ciutadania la cita de la vacuna contra la covid-19

Punt de vacunació de la Firaria de Barcelona

Si pertanyeu als grups d’edat prioritzats per rebre la vacuna contra la covid-19, o coneixeu persones d’aquests grup, i teniu dificultats per accedir a la citació per no disposar de telèfon mòbil, connexió a internet i/o coneixements digitals, a Barcelona ciutat han obert 25 punts de suport per facilitar l’accés de la ciutadania a la cita per inocular-se el vaccí. Aquests punts estan situats en diferents equipaments municipals com centres cívics, biblioteques, casals de barri i casals de gent gran amb l’objectiu de garantir un accés equitatiu a la vacuna per a tothom i prevenir situacions de desigualtat en les cobertures vacunals. El personal que hi atén ha rebut una formació específica sobre aspectes relacionats amb el procés de vacunació i sobre la sol·licitud de cites a través de la plataforma en línia del Departament de Salut vacunacovidsalut.cat.

La mesura s’ha pres al grup de treball creat per l’Institut Català de la Salut, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci Sanitari de Barcelona per analitzar els motius de les diferències en el procés de vacunació entre barris i dissenyar i coordinar plans d’accions dirigits a millorar la cobertura vacunal. De fet, l’obertura dels punts de suport a la citació són fruit de la detecció, en les últimes setmanes, de diferències en la vacunació en alguns barris dels districtes de Ciutat Vella, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí i Sants-Montjuïc. Els principals motius d’aquesta desigualtat tenen a veure amb dificultats relacionades amb la barrera digital a l’hora de demanar cita i amb barreres idiomàtiques.

Per això, els 25 punts s’han obert en els sis districtes més afectats per les desigualtats i també s’ha preparat una campanya de comunicació adaptada als diferents territoris amb materials informatius traduïts a diferents idiomes. A més, es compta amb el 061 Salut Respon per gestionar i resoldre dubtes sobre la vacunació i amb el Consorci Sanitari de Barcelona per resoldre incidències en la citació per internet per altres motius.

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.