Catalunya ja ofereix el Certificat COVID digital a través de La Meva Salut

El certificat COVID digital, document dirigit a facilitar els desplaçaments per la Unió Europea (UE) i fer-los més segurs, ja està disponible per a la ciutadania que disposa de la targeta sanitària catalana a través del web de La Meva Salut, des d’on podrà descarregar-lo. Aquest certificat és un document que acredita tres possibles situacions individuals en relació amb la infecció per coronavirus SARS-CoV-2: haver estat vacunat; haver-se recuperat de la covid-19; o haver-se realitzat una prova amb resultat negatiu (disponible properament). Durant els primers dies el certificat estarà accessible en versió digital i s’obtindrà a través del web de La Meva Salut i pròximament estarà també disponible a les aplicacions mòbils i en altres formats.

El Departament de Salut ha efectuat tots els treballs tècnics, logístics i operatius per tal d’emetre aquest certificat abans fins i tot de la seva obligatorietat a tots els països de la Unió Europea, el dia 1 de juliol. En aquest sentit, les reunions entre responsables tècnics del Departament de Salut amb el Ministerio de Sanidad són constants per conèixer les novetats i les especificitats del projecte. El desplegament d’aquesta eina es troba en aquests moments en fase de proves, i progressivament s’hi aniran afegint altres funcionalitats.

Malgrat que el llançament del Certificat COVID digital ja permet usar-lo de forma immediata, cal tenir en compte que està pendent l’aprovació del seu reglament al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i de com serà la seva aplicació per part dels estats membres.

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en eSalut. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.