Professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat reben reconeixements en agraïment i suport a la seva tasca durant la pandèmia

Actualitzat el 30 de juliol de 2021

Des de la declaració de la pandèmia, professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS reben diversos reconeixements d’institucions, entitats i associacions veïnals en agraïment i suport a la seva tasca durant la crisi sanitària per tenir cura de la salut de la població . Entre els actes més comuns es troben la designació del CAP de referència de barri per pronunciar el pregó de festes i l’entrega de guardons.

Així, al mes d’agost de 2020, tres professionals sanitàries van protagonitzar el pregó de la Festa Major de Gràcia. Entre les escollides, la infermera Maite Fabregat, en aquell moment adjunta a la direcció del CAP Vila de Gràcia-Cibeles. I al mes d’octubre de 2020, va ser la metgessa de família i directora del CAP Montnegre, Maria Pérez-Hervada, l’encarregada de pronunciar el pregó de la Festa Major de Les Corts per la gestió de l’hotel salut Melià Barcelona Sarrià.

Al desembre de 2020, l’Associació d’Amics de La Rambla va atorgar al CAP Gòtic el guardó de Ramblista d’Honor. I el març de 2021, aquest CAP va escollir professionals de diferents categories per pronunciar el pregó de les festes de Sant Josep Oriol, en reconeixement de l’atenció a la salut de la població durant els últims 30 anys i, especialment, durant l’any de pandèmia del coronavirus. També durant el mateix mes, el districte de Sant Andreu va entregar un guardó als professionals dels CAP que atenen població d’aquest territori per la dedicació a la salut de la ciutadania.

A principis del mes de juny de 2021, els CAP Doctor Carles Ribas i La Marina van rebre una placa de l’Associació de Comerciants de La Marina, en nom del veïnat del barri, i la infermera del CAP Passeig de Sant Joan, Lourdes Castells, va pronunciar el pregó de la Festa Major del Fort Pienc, organitzada per l’associació de veïns.

El 14 de juny, Dia Mundial del Donant de Sang, l’administrativa sanitària i referent d’atenció la ciutadania del CAP Ramon Turró, Abigail Fargas, va recollir un guardó en representació de tots i totes les professionals del sistema de Salut.

El 18 de juny, per part del CAP Ciutat Meridiana, la metgessa de família Araceli Martín i la infermera pediàtrica, Celia Vázquez van pronunciar el pregó de la festa major del barri, de la mateixa manera que va fer el 19 de juny la infermera i directora del CAP Sanllehy a la Can Barofest. I, el mateix dia, el CAP La Mina, va estar present en el reconeixement de l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs a entitat, empreses, professionals i veïnat que han treballat per reduir el efectes de la covid-19, amb la participació de la metgessa de família i directora, Itziar Amilibia, i la infermera i adjunta a la direcció, Elisabet Carrera.

A més, el 20 de juny va tenir lloc al barri del Besòs i el Maresme, del districte de Sant Martí de Barcelona, un homenatge de totes les entitats locals a les persones que han sofert i a qui ha lluitat en aquesta crisi sanitària, que va comptar amb la participació del CAP Besòs. Mentre que la festa de Sant Joan del barri Gòtic, al districte de Ciutat Vella, organitzada per l’Espai Social La Negreta, va començar el 23 de juny amb un pregó pronunciat l’administrativa sanitària i referent d’atenció a la ciutadania del CAP Gòtic, Ruth Martínez.

Per altra banda, el 27 de juny, l’administratiu sanitari del CAP Pare Claret, Iñaki Gorri, va pronunciar, juntament amb representants del projecte Radars i del Mercat de l’Abaceria, el pregó de la Festa Major de Camp d’en Grassot, on va posar en valor l’atenció primària per la capacitat dels professionals d’adaptar-se a una situació canviant. I professionals del CAP Manso ho van fer a la Festa Major del barri de Sant Antoni.

L’Ajuntament de Barcelona aprova, a finals de juliol, la concessió de les medalles Medalles d’Honor de la ciutat 2021 als CAP Casc Antic, Doctor Lluís Sayé, Drassanes i Gòtic, a proposta del districte de Ciutat Vella, per la seva implicació en els problemes sanitaris, i per l’abordatge de problemàtiques socials, econòmiques i comunitàries.

Al mateix temps, el Districte de Les Corts designa a la metgessa de família i directora del CAP Montnegre, Maria Pérez-Hervada, entre les candidatures finalistes a Cortsenca d’Honor 2021, en representació de tot l’equip. La designació final s’escull per votació popular que pot realitzar-se en línia fins al 15 de setembre.

Consulteu al compte de Twitter de l’APBCN tots els reconeixements als professionals dels CAP de l’APBCN

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Professionals dels CAP. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.