La calor fa estiu, gaudiu-la com sempre i protegiu-vos com mai

Amb l’arribada de l’estiu els dies s’allarguen i ve de gust sortir de casa i aprofitar per fer activitats a l’aire lliure. No obstant, la calor, el sol i l’aigua poden jugar males passades si no apliquem mesures de protecció per garantir la nostra seguretat. Per tant seguir algunes recomanacions pot ajudar a gaudir d’un estiu saludable i segur. La campanya d’estiu 2021 del Departament de Salut La calor fa estiu vol conscienciar a la població dels riscos de la calor i ajudar a minimitzar aquests efectes, especialment entre els grups més vulnerables, com ara la gent gran, les dones embarassades, els infants, les persones amb malalties cròniques o les que treballen en ambients calorosos i al sol. En cas de dubte, podeu consultar als vostres professionals de referència de l’atenció primària que us ajudaran per prevenir problemes i a promoure un bon estat de salut.

Des del 2004, Salut desplega un pla que remarca la importància d’hidratar-se sovint i bé, i posa l’èmfasi en la importància d’hidratar-se amb aigua sovint o que ingerir alcohol no és una forma d’hidratar-se perquè provoca justament l’efecte invers. També es fa una especial advertència de la protecció de la pell, d’evitar sortir al carrer durant les hores de més sol, la necessitat de ventilar per mantenir un espai fresc i altres consells d’estiu relacionats amb l’alimentació, la roba, la higiene o els viatges. La campanya també seguirà centrant esforços a informar sobre les mesures davant la covid-19 i el desplegament de la vacunació.

En cas de patir els efectes de la calor, que poden suposar un perill per a la salut o agreujar una malaltia crònica o provocar deshidratació i esgotament, els professionals dels CAP estabilitzaran la situació, facilitaran la recuperació i, si fos necessari, agilitzaran la derivació a un centre hospitalari.

Més informació sobre la prevenció durant les onades de calor

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Professionals dels CAP, Promoció de la salut. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.