Professionals de l’APBCN s’involucren en noves iniciatives per vacunar contra la covid-19 com els punts mòbils de Barcelona

Punt de vacunació mòbil al barri Turó de la Peira

El divendres 27 d’agost, entre les 10 i 14 hores, s’instal·la al barri del Turó de la Peira un punt de vacunació mòbil que no requereix cita prèvia i que està adreçat als residents del barri de més de 40 anys amb dificultats per vacunar-se per motius laborals, culturals, socioeconòmics o la impossibilitat d’accedir a les eines digitals per agafar cita. Professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat (APBCN) participen en aquest projecte per avançar en el percentatge de població immunitzada, de la mateixa manera que s’han implicat en totes les iniciatives engegades des de l’inici del procés de vacunació contra la covid-19.

Aquest punt mòbil de vacunació, que ofereix la vacuna Janssen, que només requereix una dosi, també va estar disponibles el matí del divendres 20 d’agost al Raval, i podria repetir-se l’actuació en altres barris de la ciutat amb baixes taxes de cobertura vacunal. Podeu veure aquesta iniciativa a l’informatiu de Betevé Notícies migdia, al minut 6.

Altres iniciatives
Entre altres iniciatives es troben les dels CAP de Montcada i Reixac per agilitzar la vacunació mitjançant l’enviament de missatges SMS a població jove d’entre 12 o 16 anys, la concentració de cites en el moment en què el centre no té activitat presencial programada o l’ampliació i l’adaptació d’horaris per fer-los més accessibles a les persones treballadores. El servei d’Atenció a la salut sexual i reproductiva també ha sigut proactiu a l’hora de contactar i informar les embarassades de les recomanacions per vacunar-se. I professionals dels CAP Gòtic i Drassanes han vacunat persones sense sostre.

Vacunació a joves al CAP Ramon Turró

A més, cal recordar tota la feina durant mesos als punts de vacunació centralitzats com La Fira de Barcelona, La Maquinista, Sant Pau, La Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, el Parc Tecnològic de Nou Barris i d’altres ubicats en espais comunitaris com La Sedeta o el Casal de Gent Gran Quatre Cantons. Això sense oblidar-se de la vacunació diària als CAP i, durant les primeres setmanes de l’any, també a les residències i als professionals de la salut.

Adaptació i noves responsabilitats des de l’inici de la pandèmia
I no tot és vacunació. Des de l’inici de la pandèmia, el març de 2020, els i les professionals de l’APBCN s’han adaptat contínuament a la situació canviant, assumint noves responsabilitats, sense deixar la tasca habitual dels CAP. I han demostrat que l’atenció primària és més pròxima i està més present que mai en el seu paper d’atenció a la salut de la ciutadania. Aquí podeu consultar un resum de totes les actuacions i l’adaptació de l’assistència per les mesures per evitar contagis.

Més informació:

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Professionals dels CAP. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.