Continua la possibilitat de vacunar-se contra la covid-19 sense cita amb diferents punts a la ciutat de Barcelona

També estan disponibles els cartells en castellà, anglès, francès, àrab, romanès i urdú

Actualitzat a 10 de setembre de 2021

Si voleu vacunar-vos contra la covid-19 i no teniu cita, podeu demanar-la al web vacunacovidsalut.cat o apropar-vos directament a un dels punts de vacunació sense cita prèvia habilitats a Catalunya. La iniciativa de vacunar sense cita iniciada pel Departament de Salut al mes d’agost continua també al setembre amb diversos punts a la ciutat de Barcelona: La Fira de Barcelona, La Maquinista i Sant Pau, a més dels punts mòbils en diferents barris.

La intenció és augmentar el màxim possible la cobertura vacunal abans de l’inici del curs -tant escolar, com laboral com del lleure-, que suposarà més mobilitat i retrobament de grups de persones fora de la bombolla de convivència. L’objectiu és administrar 2 milions de dosis durant el setembre i apropar la cobertura de Catalunya al 80%.

Els punts de vacunació sense cita fixos a Barcelona ciutat són els següents, en horari de 16 a 20 hores:

 • Fira de Barcelona: vacunació sense cita de dilluns a diumenge
 • La Maquinista: vacunació sense cita de dilluns a divendres
 • Sant Pau: vacunació sense cita de dilluns a divendres

La vacunació sense cita està dirigida a primeres dosis de les franges d’edat obertes. És a dir, a les persones a partir dels 12 anys que encara no tenen cap dosi. I les vacunes administrades són Pfizer/BioNTech o Moderna/Lonza en funció de la seva disponibilitat.

Punts de vacunació mòbils
També s’han programat punts de vacunació mòbils en diferents zones per reduir les desigualtats en la cobertura vacunal. Estan adreçats a les persones residents als barris de més de 18 anys de grups vulnerables, que han tingut dificultats per vacunar-se fins ara per motius laborals, culturals, socioeconòmics o la impossibilitat d’accedir a les eines digitals per agafar cita. Per poder vacunar-se aquestes persones han de portar la targeta sanitària, si la tenen, o qualsevol altre document d’identificació.

Aquests punts administren la vacuna Janssen, que només requereix una dosi, estan actius de 10 a 14 hores i, fins al moment, s’han programat a:

 • Barri Gòtic, el dijous 30 de setembre
 • Barri La Marina del Port, el dijous 23 de setembre
 • Barri del Raval, el divendres 17 de setembre, de 10 a 14 h, a la Rambla del Raval
 • Barri Ciutat Meridiana, el dijous 16 de setembre, de 10 a 14 h, a la plaça Roja.
 • Barri el Poble-sec, divendres 10 de setembre de 2021
 • Barri El Bon Pastor, dijous 9 de setembre de 2021
 • Barris El Besòs i el Maresme i La Mina, divendres 3 de setembre de 2021
 • Barri La Trinitat Vella, dijous 2 de setembre de 2021
 • Barri El Turó de la Peira, divendres 27 d’agost de 2021
 • Barri El Raval, divendres 20 d’agost de 2021
Punt de vacunació mòbil al barri El Besòs i el Maresme

En aquests punts mòbils es vacunen, majoritàriament, homes (75,5%) i de nacionalitat no espanyola, amb una edat mitjana de 37 anys i que manifesten que no havien accedit a la vacunació per l’horari o la barrera idiomàtica o tecnològica.

Acció comunitària

Paral·lelament a l’habilitació dels punts mòbils sense cita, es porten a terme accions per sensibilitzar al veïnat sobre la vacunació tenint en compte la diversitat cultural i les desigualtats socials, com contacte amb entitats, intervenció d’agents comunitaris o difusió de missatges en diferents idiomes. Aquest treball comunitari és un complement a les estratègies del punts de vacunació centralitzats i a tota la tasca dels equips d’atenció primària, especialment per arribar a les persones amb més dificultat.

A les universitats
Al mateix temps, el 14 de setembre s’inicia la vacunació sense cita a les universitats de Barcelona, coincidint amb l’inici del curs universitari. La iniciativa forma part de l’estratègia encaminada a assolir la màxima cobertura vacunal per a la població del territori. S’habilitaran tres punts:

 • Per a la Universitat Politècnica de Barcelona, al Campus Nord.
 • Per a la Universitat de Barcelona, al Campus Sud.
 • Per a la Universitat Pompeu Fabra, al Campus Ciutadella.

A més, s’està treballant en la definició de noves dates i nous punts de proximitat a la comunitat universitària en col·laboració amb altres centres universitaris que han manifestat el seu interès per formar part de la iniciativa.

La vacuna que s’administrarà a aquesta població serà Pfizer o Moderna i va adreçada a persones pendents de rebre la primera dosi. Per a les segones dosis, seran redirigides als punts de vacunació poblacionals.

Tot i aquestes iniciatives per promoure la vacunació, es recomana demanar cita prèvia per contribuir al bon funcionament i organització d’aquests punts, que requereixen una tasca molt complexa.

D’aquesta manera, es vol facilitar que la tornada a l’entorn eductiu, escoles, centres de formació i universitats, i els llocs de treball el mes de setembre sigui més segura, augmentant la cobertura de la vacunació, especialment amb la variant Delta que és molt més transmissible.

Totes aquestes accions compten amb la participació i lideratge de professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat (APBCN) que estan implicats en totes les iniciatives engegades des de l’inici del procés de vacunació contra la covid-19.

Més informació:

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Professionals dels CAP, Promoció de la salut. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.