La vacunació de dosis addicionals contra la covid-19 a residències engega una nova fase en la immunització a Catalunya

Professionals de l’APBCN punxen la 3a dosi a la residència Mil·lenari

Després que les autoritats sanitàries aprovessin dijous 16 de setembre l’administració d’una tercera dosi entre el col·lectiu de persones grans que viuen en residències, els departaments de Salut i de Drets Socials van començar divendres l’administració d’aquesta dosi addicional, començant a la residència Freixa Llarga, de l’Hospitalet i per Josefa Pérez, la primera persona vacunada contra la covid-19 a Catalunya. Paral·lelament, també van iniciar l’operativa a quatre centres més, entre els quals estava la residència Mil·lenari, al barri del Raval de Barcelona, on professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat (APBCN) van punxar aquestes primeres dosis addicionals a la ciutat. A partir d’aquesta setmana, s’estendrà de forma generalitzada al conjunt de persones grans que viuen en residències i també entre les persones usuàries dels centres de dia que estan integrats en residències. A posteriori, s’ampliarà a la resta de centres de dia i la resta de gent gran.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha remarcat que, amb aquest pas “comença una nova fase de la vacunació a Catalunya”. A més, també s’espera administrar la tercera dosi a la totalitat del grup de persones que tenen condicions de molt alt risc de patir complicacions per la covid-19, com ara persones amb immunosupressió, trasplantades, etc. En total, es calcula que aquest grup el formen altres 40.000 persones i fins ara ja s’han vacunat gairebé 4.000, majoritàriament amb la vacuna Moderna.

Cabezas ha valorat com a positiu que aquesta nova fase de la vacunació servirà per donar sortida a l’estoc de vacunes existent actualment a Catalunya. “Tenim moltes vacunes, tenim els professionals i la integració sociosanitària, del sistema de salut i social, és total i constant, fet pel qual era fàcil començar ja”, ha emfatitzat.

Crida a la vacunació

Per últim, la secretària de Salut Pública ha reiterat la crida a la vacunació de qui encara no ho ha fet, tot i el fet que Catalunya sigui uns dels països del seu entorn amb una cobertura de vacunació més elevada. “Vacunem els set dies de la setmana, a molts punts de vacunació. Oferim la màxima accessibilitat a tota la població, arreu”, ha subratllat.

Segons les darreres dades disponibles, el 96,9% de les persones que viuen en centres residencials estan vacunades amb la primera dosi, i el 96,1% tenen la pauta completa.

Més informació

Aparicions als mitjans

Betevé (17/09/2021). La tercera dosi de la vacuna es punxa a la gent gran de les residències des d’aquest divendres. Professionals de l’APBCN comencen a inocular la dosi adicional a la residència Mil·lenari, al Raval.

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Professionals dels CAP. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.