La vacuna contra la covid-19 s’administrarà sense cita els dissabtes en dos centres comercials de Barcelona

Punt de vacunació a Diagonal Mar

La vacuna contra la covid-19 comença a administrar-se els dissabtes en dos centres comercials de la ciutat de Barcelona sense necessitat de cita prèvia. La iniciativa arranca el dissabte 2 d’octubre al Centre Comercial Diagonal Mar, de 12 a 20 h, i el dissabte 9 d’octubre al Centre Comercial Glòries, en el mateix horari, i està previst que es mantingui durant els dissabtes del mes d’octubre. Aquesta acció forma part de l’estratègia de vacunació comunitària que s’està desenvolupant els darrers mesos: apropar la vacuna a la població i millorar l’accessibilitat al procés d’immunització contra el coronavirus, per arribar al major nombre possible de persones.

En aquests punts podran rebre la vacuna totes aquelles persones que pertanyen als diferents grups poblacionals convocats, és a dir, a partir dels 12 anys complerts. Per poder-se vacunar, les persones han de portar la targeta sanitària, si la tenen, o qualsevol altre document d’identificació, en cas de no tenir-la. Les persones d’entre 12 i 15 anys hauran de venir el dia de la vacunació acompanyades del seu pare, mare, tutor o tutora legal i amb la documentació acreditativa.

Cal recordar que aquests no són els primers centres comercials de la ciutat on és possible vacunar-se, ja que el punt de La Maquinista està obert des del 18 de maig i vacuna sense cita des del mes d’agost de dilluns a divendres, de 16 a 20 hores. La novetat consisteix en el fet que a Diagonal Mar i Glòries serà possible també vacunar-se sense cita els dissabtes, que és el dia de major afluència de la ciutadania a aquests equipaments de comerç i oci. També és possible vacunar-se sense cita a La Fira de Barcelona, de dilluns a diumenge.

Aquesta és una iniciativa de l’Oficina de Desigualtats en la Vacunació, formada pel Consorci Sanitari de Barcelona (CSB), l’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’Institut Català de la Salut i l’Agència de Salut Pública de Barcelona, per avançar en les accions territorials dirigides a augmentar la cobertura vacunal i a reduir les desigualtats entre els barris de la ciutat, i compta amb la col·laboració dels centres comercials.

Més informació:

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Professionals dels CAP, Promoció de la salut. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.