Professionals de l’APBCN posen de manifest la recerca duta a terme durant la pandèmia en una jornada amb més de 20 projectes presentats

Núria Nadal (esquerra) i Miguel Ángel Muñoz

La Jornada de presentació de treballs de recerca de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat (APBCN), celebrada el divendres 12 de novembre de 2021 al centre corporatiu de l’ICS, posa de manifest la recerca duta a terme durant la pandèmia pels equips de l’APBCN amb més d’una vintena de projectes presentats entre exposició de resultats i treballs en diferents fases de la investigació.

“Fer recerca en atenció primària refereix molt esforç i dedicació personal i fa anys que li donem suport, ja que és el camí per transmetre els resultats dels estudis a la millora de la pràctica clínica a la consulta”, ha manifestat la gerent de l’APBCN, Núria Nadal. Mentre que el coordinador de la Unitat de Suport a la Recerca (USR), Miguel Àngel Muñoz, ha recordat que la jornada “només és una petita mostra de la recerca que s’ha realitzat durant la pandèmia, on moltes persones s’han continuat fent preguntes”.

Els treballs versen sobre temes com salut mental, ús del telèfon mòbil a les consultes, emergències i rotacions en atenció primària, el pacient dislipèdic, infeccions de transmissió sexual, diabetis tipus 2 o interconsultes dermatològiques. Tanmateix, la majoria han tractat sobre l’atenció a la covid-19, la covid persistent, la vacunació contra la infecció o l’afectació d’aquesta malaltia a determinats pacients crònics.

També s’ha presentat el treball de fi de residència ‘Lloc de defunció en població de Bon Pastor i El Carmel i seguiment fet per al seu equip d’atenció primària en els últims mesos de vida’, guardonat amb el primer premi de la 12a Jornada de Recerca per a Residents de l’APBCN del 20 de maig de 2021 i elaborat per professionals residents de medicina de família i comunitària dels CAP Bon Pastor i El Carmel.

Molts dels projectes han comptat amb la participació de professionals de diferents equips o unitats d’atenció primària i tots aquests treballs havien sigut presentats recentment al XLI Congrés de la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (semFYC), organitzat entre el 7 i el 9 d’octubre a Palma de Mallorca. L’APBCN va tenir un protagonisme notable en aquest esdeveniment, ja que un total de 28 equips van estar representats en les diferents comunicacions i ponències. Fins i tot el CAP Passeig de Sant Joan va rebre un reconeixement com a l’equip de tot l’Estat espanyol que més treballs va presentar, amb una vintena de projectes.

Més informació:

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.