Cinc equips més de l’APBCN reben l’acreditació per a la formació de l’especialitat de medicina i infermeria familiar i comunitària

Elecció de CAP i l’hospital de residents de medicina familiar i comunitària aquest any

L’Atenció Primària Barcelona Ciutat (APBCN) de l’ICS disposa de cinc equips més amb l’acreditació per a la formació de professionals de medicina i infermeria en l’especialitat d’atenció familiar i comunitària després de rebre l’aprovació del Ministeri de Sanitat. Es tracta dels equips d’atenció primària (EAP) dels CAP Besòs, Bordeta-Magòria, Passeig de Maragall (equip Encants), Roger i Sant Martí de Provençals.

Amb aquesta resolució són 20 els equips de l’APBCN acreditats a la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària Barcelona Ciutat-ICS. Als anteriors cal afegir Bon Pastor, Carles Ribas, Chafarinas, El Carmel, El Clot, Gòtic, La Marina, La Mina, La Pau, Montcada i Reixac, Passeig Sant Joan, Poblenou, Raval Nord (CAP Doctor Lluís Sayé), Raval Sud (CAP Drassanes) i Via Barcino (CAP Trinitat Vella). L’EAP Larrard passarà a formar part de la Unitat Docent del Parc Sanitari Pere Virgili, tot i que encara comptarà amb residents de l’APBCN fins que finalitzin la residència.

Actualment, es convoquen 60 places anuals de l’especialitat en medicina familiar i comunitària i, en el cas de les infermeres, aquest any s’ha augmentat de 8 a 11 residents. Tots els i les residents escullen un CAP acreditat i un hospital, que pot ser Vall d’Hebron, Sant Pau, Hospital del Mar, Sagrat Cor o Dos de Maig.

Acreditats els equips de pediatria del CAP Pare Claret i del CAPIBE
La residència suposa un període de quatre anys, en el cas de metges i metgesses, i dos anys, en el cas d’infermeres, durant els quals alternen l’estada a l’hospital amb l’atenció primària, a més de rebre formació teòrica tant de l’especialitat com de recerca. I també realitzen guàrdies i rotacions en altres unitats, com Serveis d’Atenció a la salut sexual i reproductiva, Centres d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), equips de pediatria o centres rurals.

En aquest sentit, el Ministeri de Sanitat també ha aprovat la incorporació a la Unitat Docent d’altres dispositius docents per portar a terme aquestes rotacions. Entre els dispositius es troben els equips de pediatria del CAP Pare Claret i del Centre d’Atenció Pediàtrica Integral Barcelona Esquerra (CAPIBE), així com diversos equips rurals d’atenció primària d’altres gerències territorials, el Centre de Salut Mental Cerdanyola-Ripollet-Montcada, l’Hospital Sociosanitari Mutuam Güell, el Programa d’Atenció a Domicili PADES Mutuam MPS i l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM).

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada s'ha publicat en Professionals dels CAP i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.