El punt de vacunació de la Fira de Barcelona administra més d’1 milió de vacunes contra la covid-19

El punt de vacunació poblacional de Fira de Barcelona ja ha administrat un milió de vacunes contra la covid-19. Aquest espai, liderat per l’Atenció Primària Barcelona Ciutat, va obrir el 26 d’abril amb una prova pilot amb mil dosis administrades i, a partir del 4 de maig, de forma continuada. La Fira va ser el primer punt de vacunació massiva que es va obrir a la ciutat de Barcelona.

El centre disposa de 53  punts de vacunació en funcionament, la qual cosa permet administrar una mitjana de 10.000 vacunes diàries, que es van adaptant a les necessitats de cada moment . Dotze d’aquests punts estan habilitats per la vacunació infantil de 5 a 11 anys, amb entrada diferenciada dels adults. El rècord de persones vacunades en un sol dia es va produir el dia 2 de juliol, amb 12.200 dosis administrades.

La Fira ha administrat totes les vacunes aprovades a l’estat espanyol –Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen, tant de la primera dosi, com de la segona. I, ara, s’hi ha afegit la de record i la infantil (5-11 anys), que és la Pfizer, però s’administra un terç (10 mcg) de la dosi d’adults.

Han treballat més de 2.000 professionals

Més de 2.000 persones han participat, fins ara, en la vacunació a Fira de Barcelona. Des de professionals sanitaris; infermeres i infermers, administratives i administratius, auxiliars i tècnics d’infermeria…. El personal sanitari i administratiu prové de diferents centres sanitaris, majoritàriament de l’atenció primària de la ciutat de Barcelona. Tot i que també hi ha persones que venen d’hospitals i de mútues laborals, a part de l’assistència dels professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques.

El bon funcionament d’aquest punt de vacunació no és només feina del personal de Salut; sinó que també és gràcies a la participació del personal de neteja, manteniment, seguretat i tota la tasca de coordinació de cues i de funcionament liderat pels membres de Fira de Barcelona.

El recinte destinat a la vacunació disposa de 5.000 metres quadrats i amplis sostres de 5 metres d’alçada, el que facilita l’adequada renovació d’aire en funció de l’aforament i està preparat per habilitar fins a 60 punts de vacunació en diferents nivells.

Més informació:

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Professionals dels CAP. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.