S’eliminen les quarantenes a Educació Infantil i Primària en la gestió de casos de covid-19 als centres educatius

S’actualitza la gestió de casos covid-19 als centres educatius amb la principal novetat de l’eliminació de les quarantenes si hi ha casos esporàdics a Educació Infantil i Primària. Únicament s’indicarà quarantena quan hi hagi cinc casos o més, o un 20% dels alumnes del grup que hagin donat positiu en un període de 7 dies. En aquest cas, els alumnes immunitzats (aquells infants amb pauta completa de vacunació o que hagin estat covid positius en els últims 3 mesos) n’estaran exempts i poden anar a l’escola, extremant les precaucions i reduint interacció social. I només faran quarantena els alumnes no immunitzats.

A Educació Secundària (ESO, batxillerat i cicles formatius) i Educació Especial es mantenen els protocols tal com estan establerts, és a dir, l’alumnat immunitzat no haurà de fer quarantena. En canvi, l’alumnat no immunitzat sí haurà de quarantenar-se durant 7 dies.

Realització de tests d’antígens ràpid (TAR) en cas de detectar-se un positiu

Educació Infantil l’autoritat sanitària catalana considera important mantenir la realització de TAR per afavorir el control de la pandèmia tot i que no consta entre les recomanacions del document de l’adaptació de mesures acordada a la Comissió de Salut Pública. Per tant, l’actuació concreta a l’Atenció Primària Barcelona Ciutat (APBCN) serà: 

  • Al primer cicle d’Educació Infantil (P0, P1, P2), la unitat mòbil es desplaçarà al centre educatiu per fer els TAR. Els Referents Escolars Covid (RECO) activaran el grup de convivència estable (GCE) i informaran a l’escola.
  • Al segon cicle d’Educació infantil (P3, P4, P5), els TAR es faran a punts centralitzats i els RECO programaran el GCE al punt i informaran l’escola.

Educació Primària quan hi hagi un cas positiu al grup de convivència estable (GCE), s’oferirà i es recomanarà la possibilitat de realitzar un test d’antígens gratuït entre els dies 0 i 1 a una de les farmàcies adherides al programa. 

Educació Secundària (ESO, batxillerat, cicles formatius) i Educació Especial, quan hi hagi un cas positiu al GCE s’oferirà i es recomanarà a tots els alumnes immunitzats (i també al professorat) la possibilitat de realitzar un test d’antígens gratuït entre els dies 0 i 1 a una de les farmàcies adherides al programa.

L’apartat Salut/Escola del Canal Salut disposa de més informació sobre la gestió de casos de covid-19 als centres educatius, així com de material molt visual sobre la gestió de quarantenes i test antigènic ràpid (TAR) en l’entorn escolar.

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Processos assitencials, Professionals dels CAP. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.