Salut obre la vacunació de la dosi de record contra la covid-19 a persones d’entre 30 i 39 anys i rebaixa a 5 mesos el temps que cal esperar per posar-se-la

El Departament de Salut obre la vacunació de la dosi de record a totes les persones d’entre 30 i 39 anys, que ja poden demanar cita a través del portal vacunacovidsalut.cat. Paral·lelament, es rebaixa a 5 mesos el temps que cal esperar per posar-se la dosi de record en les franges d’edat obertes (totes a partir de 30 anys) pels que havien rebut Pfizer o Moderna. Fins ara s’administrava quan havien passat 6 mesos d’haver completat la pauta, és a dir i en general, de la segona dosi.

Pels que van rebre Janssen o Astrazeneca, que estan cridats per a la dosi de record les persones de qualsevol edat, el temps d’espera des de l’última dosi es manté a 3 mesos.

4 setmanes després d’haver passat la covid-19
Coincidint amb l’actual situació d’alta incidència de casos positius de covid-19, cal recordar que, en cas d’haver patit la infecció, a banda dels mesos de marge des de l’última dosi, les persones de 65 anys o menys també han de deixar passar 4 setmanes després de la recuperacio. Les persones de més de 65 anys poden rebre la dosi de record una vegada s’hagin recuperat. Això significa que les persones han d’agafar cita per a la dosi de record per quan ha transcorregut aquest període i, si ja tenen la cita programada, l’han de canviar per quan puguin complir aquest requisit clínic.

La dosi de record augmenta la immunitat, l’allarga i ajuda a reduir el risc d’ingressar a l’hospital a causa de la covid-19. Els darrers estudis internacionals mostren que l’efectivitat de la dosi de record enfront de l’hospitalització relacionada amb la variant òmicron és d’un 88%. Fins ara, s’han posat a Catalunya més de 14,4 milions de dosis de la vacuna contra el SARS-CoV-2, de les quals 2,4 milions han estat dosis addicionals.

Segueix la vacunació infantil
La vacunació contra la covid-19 dels infants d’entre 5 i 11 anys, oberta des del 15 de desembre de 2021 i adreçada a uns 550.000 infants d’aquestes edats, segueix principalment als punts de vacunació poblacionals, complementats amb altres espais o centres d’atenció primària amb línies pediàtriques.

Els infants entre 5 i 15 anys que no puguin anar a vacunar-se amb el seu pare, mare, tutor o tutora legal, hauran d’anar acompanyats d’una persona que porti l’autorització (que trobareu aquí). La vacunació es fa únicament de forma programada amb cita prèvia.

Altres informacions relacionades:

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Promoció de la salut. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.