La nova promoció de 71 residents de medicina i infermeria comença la formació en atenció familiar i comunitària  

La nova promoció de residents de medicina i infermeria de la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària Barcelona Ciutat de l’ICS ha començat el periple de formació en l’especialitat amb l’acte que s’ha celebrat al Centre Corporatiu que ha consistit en l’elecció del CAP i de l’hospital de referència durant la residència, la signatura del contracte de residents i la primera trobada amb els coordinadors docents dels centres que han triat. En aquesta ocasió, s’incorporen 58 professionals de medicina i 13 d’infermeria.

Tal com és habitual en les últimes promocions, la Unitat Docent de l’APBCN desperta l’interès entre les persones que superen amb millor nota l’examen MIR/IIR (Metge/Infermera Intern Resident) i que escullen l’especialitat en atenció familiar i comunitària. En aquesta promoció, el millor número MIR és el 349 sobre un total de 10.769, que correspon a Mireia Santamaría, ara resident del CAP La Pau i de l’Hospital del Mar. Així, el millor número IIR és el 895 sobre més de 3.600 i correspon a Marta Pelegrín, nova resident del CAP La Mina i de l’Hospital Vall d’Hebron. La Unitat Docent gestiona i avalua la formació d’aquests metges/esses i infermeres residents.

Vint equips acreditats per a la formació en l’especialitat
Els i les residents de medicina han escollit entre 20 equips de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat (APBCN) acreditats per a la formació de l’especialitat en atenció familiar i comunitària. Són Bon Pastor, Carles Ribas, Chafarinas, El Carmel, El Clot, Gòtic, La Marina, La Mina, La Pau, Montcada i Reixac, Passeig Sant Joan, Poblenou, Raval Nord (CAP Doctor Lluís Sayé), Raval Sud (CAP Drassanes) i Via Barcino (CAP Trinitat Vella), als quals s’afegeixen per segon any Besòs, Bordeta-Magòria, Encants (CAP Passeig de Maragall), Roger i Sant Martí de Provençals. I també s’han distribuït entre cinc hospitals (Vall d’Hebron, Sant Pau, Hospital del Mar, Sagrat Cor i Dos de Maig). Amb la reestructuració de places, tots els equips acullen entre 2 i 4 residents de la nova promoció.

Per la seva banda, les infermeres han escollit les places que ofereixen els CAP Bon Pastor, Doctor Carles Ribas, Doctor Lluís Sayé, Drassanes, El Carmel, Gòtic, La Mina i Poblenou i, per primera vegada, s’incorporen els equips de Besòs i Badal (CAP Roger). També han escollit entre els hospitals Vall d’Hebron, Sant Pau i Hospital del Mar.

L’elecció de la plaça s’escull per rigorós ordre de número MIR/IIR, que s’obté mitjançant la nota de l’examen per accedir a la formació d’especialitats sanitàries (90%) i l’expedient acadèmic (10%).

A partir d’aquest moment els i les residents començaran un periple de quatre anys, en el cas de metges i metgesses, i de dos anys, en el cas d’infermeres, durant els quals alternaran l’estada a l’hospital amb l’atenció primària, a més de rebre formació tant de l’especialitat com de recerca, entre altres àmbits de coneixement. També realitzaran guàrdies o rotacions en altres unitats, com l’ASSIR, els CUAP, els Centres de Salut Mental d’Adults, o els equips de pediatria.

Advertisement

Quant a @apicsbcn

Informació dels CAP de Barcelona ciutat de l'Institut Català de la Salut
Aquesta entrada ha esta publicada en Professionals dels CAP. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.