5/04/2016 Nota de premsa

Els CAP de Barcelona ciutat se sumen al Dia Mundial de l’Activitat Física amb una vintena de propostes saludables

  • El dimecres 6 d’abril és el Dia Mundial de l’Activitat Física i l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS organitza caminades, sessions de zumba, jocs infantils i un berenar saludable

 Professionals de tretze centres d’atenció primària (CAP) de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona organitzen una vintena d’activitats coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física, el 6 d’abril, però també la resta del mes. Al marge d’aquestes accions puntuals, durant tot l’any s’organitzen tallers d’activitat física als CAP o als parcs dels barris dirigits per professionals sanitaris. L’objectiu d’aquestes accions és conscienciar la ciutadania de la importància de la pràctica diària d’activitat física en la prevenció de malalties a causa dels múltiples beneficis que aporta per a un bon funcionament del cor, les articulacions, les artèries i el sistema nerviós. A més, la pràctica d’activitats grupals fomenta les relacions personals i millora l’estat d’ànim i, per tant, la salut.

Activitat física guiada per professionals de la salut el 6 d’abril
Coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física, el dimecres 6 d’abril tindran lloc diverses activitats físiques als CAP de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona de l’ICS: es faran caminades, sessions d’estiraments, exercicis de mobilitat i també es ballarà zumba, es faran jocs i es promourà l’alimentació infantil saludable.

Les caminades sortiran des del CAP Montnegre i el CAP Sant Martí, a les 10 h; des del  CAP Maragall, a les 10.30 h i a les 11 h; des del CAP Ramon Turró, a les 10.45 h i des del CAP Adrià, a les 11.45 h. Les sessions d’exercici físic aniran a càrrec dels professionals dels CAP Carreras Candi, Manso, Horta i Sant Andreu, que iniciaran els seus usuaris en la zumba, i la Línia Pediàtrica Rio de Janeiro ha organitzat dues hores d’activitats per a infants amb obesitat i les seves famílies, que inclouran jocs i berenar saludable.

HorariActivitatFísica

 Activitat física guiada per professionals de la salut altres dies del mes d’abril
També, amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física, s’han organitzat propostes que tindran lloc altres dies del mes d’abril. Els professionals i usuaris del CAP Guineueta, Casernes i Turó sortiran a caminar. A més, estudiants de grau d’infermeria del CAP Turó han participat en la creació de jocs per motivar la participació i el CAP La Pau i el CAP Guineueta fomentaran l’activitat física a ritme de zumba.

HorariActivitatFísica2

El Dia Mundial de l’Activitat Física se celebra des de l’any 2002 a tot el món i Catalunya hi participa per setè any consecutiu amb diverses iniciatives arreu del territori, que tindran lloc entre l’1 i el 14 d’abril, impulsades pel Pla d’activitat física, esport i salut (PAFES) de la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, el CAP Passeig de Sant Joan ja ha iniciat un taller d’exercici físic periòdic que durant tretze sessions promourà un estil de vida sa per als usuaris del centre que tenen entre 55 i 75 anys. Quant al CAP Carreras Candi també endegarà el Programa d’activitat física per als seus usuaris amb un seguit d’intervencions teoricopràctiques.

 

Anuncis