13/12/2016 Nota de premsa

Els CAP de Barcelona Ciutat de l’ICS col·laboren en La Marató de TV3 amb activitats per evitar l’ictus

  • Els professionals proposen xerrades, marxa nòrdica i presa del pols i pressió arterial per prevenir el risc de patir aquestes lesions cerebrals i per recaptar fons per a la investigació
capsantrafael_10aniversari-5

Marxa nòrdica al CAP Sant Rafael

L’atenció primària de l’ICS a Barcelona Ciutat col·labora en la jornada solidària de TV3 mitjançant activitats que serviran per recollir els donatius de la població a La Marató 2016 i, també, per prevenir el risc de patir un ictus o lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

Durant els dies 12, 13, 14 i 15 de desembre els CAP Adrià, Manso, Pare Claret, Sant Rafael, Trinitat Vella i la Línia Pediàtrica Manso han programat diverses accions per prevenir i informar la ciutadania sobre l’ictus i per recaptar fons per a la recerca d’aquestes lesions. Hi ha xerrades informatives i altres activitats, com ara la presa de la pressió arterial, una caminada i una trobada per fer marxa nòrdica.

Els professionals de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS organitzen activitats durant tot l’any per fomentar l’alimentació baixa en sal i greixos, l’activitat física practicada de manera regular, la deshabituació tabàquica i la reducció del consum d’alcohol, ja que totes aquestes pràctiques redueixen la incidència d’ictus —que és la primera causa de mort en la dona i la segona en l’home a l’Estat espanyol.

La rapidesa d’actuació és clau davant la sospita d’ictus

Tan important com la prevenció és reconèixer els símptomes d’alarma de l’ictus i demanar atenció neurològica urgent, ja que les primeres tres hores des de l’inici dels símptomes són clau per reduir al màxim les seqüeles i la mortalitat entre les persones afectades. Catalunya té una xarxa capdavantera d’equips de recerca en ictus i bons protocols d’actuació que funcionen amb gran eficiència com el ‘Codi ictus’, que pot activar també un familiar contactant  amb el 061 CatSalut Respon.

Activitats organitzades pels CAP 

activitats_marato_apicsbcn

Barcelona, 13 de desembre de 2016

Més informació:

Anuncis