Aparicions als mitjans dels professionals dels CAP de Barcelona Ciutat de l’ICS durant el 2021

Consulteu també les col·laboracions dels professionals de l’atenció primària de l’ICS
de Barcelona ciutat en mitjans i publicacions

/Aparicions als mitjans en anys anteriors:
/2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015

21/10/2021
Sants 3 Ràdio – Sants-Montjuïc al dia
. El funcionament del punt de vacunació mòbil de la covid-19 sense cita a la Rambla de Badal. Entrevista amb la infermera i coordinadora d’aquest punt, Sònia Ruiz. Minut 44:50′.

20/10/2021
El Departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona acorden la nova ubicació del CAP La Sagrera, que estarà ubicat al Passatge Bofarull, just al costat del poliesportiu La Sagrera, amb un sostre edificable de 4.000 m².

15/10/2021
COIB
. Entrevista al web del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), a la infermera i coordinadora del punt de vacunació de la Fira de Barcelona, Lourdes Carrés: “Al punt de vacunació de la Fira de Barcelona treballàvem amb la convicció de poder immunitzar la major quantitat de persones possible”.

14/10/2021
La Marina
. Què fer quan et proporcionen un nou diagnòstic a tu o a algú de la teva família? Com viure aquest procés? Article de la treballadora social sanitària del CAP La Marina, Silvia Manzanares

13/10/2021
Ràdio Rambles. La salut de dona i infants migrats. Entrevista a la pediatra i directora de l’equip de pediatria del CAP Drassanes, Gemma Ricós, a la coordinadora del programa PASSIR, Georgina Picas, i a la llevadora de l’Hospital del Mar, Laia Cantó, sobre els reptes al tractar la salut de la població migrada, especialment dona i infants i la importància del treball en xarxa de diferents entitats.

12/10/2021
ICTV (TV Ucraïna)
. Reportatge sobre la vacunació contra la covid-19 al punt de vacunació de la Fira de Barcelona, amb declaracions de la infermera i coordinadora d’aquest punt, Lourdes Carrés.

11/10/2021
Betevé – BTV Notícies 73
. Activitat el CAP Drassanes a la Rambla del Raval per promoure l’alletament matern, amb declaracions de la infermera de l’equip de pediatria del CAP Drassanes, Susana Morgade. Minut 6.

Línia Les Corts. La metgessa de família i directora del CAP Montnegre, Maria Pérez-Hervada, proclamada Cortsenca d’Honor 2021 del Districte de Les Corts.

09/10/2021
Betevé. La Festa Major de Les Corts acull per primer cop la Fira Saludable per fomentar els bons hàbits, amb imatges de la participació de professionals del CAP Montnegre i del Centre d’Atenció Pediàtrica Integral Barcelona Esquerra (CAPIBE).

Betevé – BTV Notícies migdia. Obre el punt de vacunació contra la covid-19 sense cita prèvia al Centre Comercial Glòries, gestionat per professionals de l’APBCN. Minut 13:40.

06/10/2021
En marxa a Sant Antoni una escola de salut per ajudar la gent gran, amb la implicació de professionals de l’equip Sant Antoni del CAP Manso.

  • Línia Eixample, amb declaracions de la metgessa de família de l’equp Sant Antoni del CAP Manso, Meritxell Masip.
  • Betevé – BTV Notícies 73 (01/10/2021), amb declaracions de la infermera i adjunta a la direcció de l’equip Sant Antoni del CAP Manso, Mónica León. Minut 8

05/10/2021
Ràdio Estel – El Matí a Ràdio Estel
. Els efectes de l’amiant en la salut de les persones. Amb entrevista al metge de família i comunitària del CAP Passeig de Sant Joan i expert en l’afectació de l’amiant en la salut, Rafael Abòs. Minut 44.

04/10/2021
TV3 – Telenotícies migdia
. Així hauràs de demanar dia i hora al CAP: la nova atenció primària en pandèmia. Informació amb declaracions del referent d’atenció a la ciutadania del CAP Vila de Gràcia-Cibeles, Marc Tomàs, i imatges de la tasca de professionals de medicina, infermeria i administratives sanitàries del centre.

02/10/2021
La vacuna contra la covid-19 s’administra sense cita els dissabtes en dos centres comercials de Barcelona: Diagonal Mar i Glòries, dos punts gestionats per professionals de l’APBCN.

01/10/2021
Betevé – Notícies migdia. El punt de vacunació de Fira de Barcelona es fa petit en espera de la tercera dosi. Amb informació de la reorganització del punt de vacunació de la Fira de Barcelona i del tancament del punt de la Facultat de Geografia i Història de la Universtitat de Barcelona. I declaracions de les infermeres i coordinadores d’aquests punts, Lourdes Carrés (Fira) i Alexandra Cintas (UB).

TV3 – Telenotícies Comarques. Nova estratègia: anar a buscar els no vacunats. Amb informació i imatges del punt de vacunació mòbil sense cita al barri de Canyelles. Minut 5:10.

RAC 1 – No ho sé. Vacunació al punt mòbil de vacunació sense cita al Raval. Amb declaracions de la infermera i directora del CAP Drassanes, Paloma Prats, i informació sobre la vacunació sense cita al Centre Comercial Diagonal Mar. Minut 9:15

30/09/2021
TV3 – Planta Baixa
. Informació de l’estratègia de la vacunació amb punts mòbils sense cita a barris amb baixa cobertura vacunal. Amb declaracions de la infermera i coordinadora del punt mòbil habilitat al barri Gòtic, Sònia Ruiz

Xarxanet. Anar al CAP amb companyia. Amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran, l’1 d’octubre, la treballadora social sanitària del CAP Sant Andreu, Marta Vázquez, explica la tasca dels CAP al programa de voluntariat Grans Actius, per acompanyar persones a visites en centres sanitaris.

28/09/2021
La Vanguardia
. Els CAP recuperen les visites presencials amb medicina i infermeria. Informació sobre el pla de reorganització de l’atenció primària de l’ICS, amb imatge d’una consulta del CAP Passeig de Maragall.

elmon.cat. Qui és qui en el nou comitè d’experts de la covid-19 creat pel Govern. El metge de família i comunitària i director del CAP Passeig de Sant Joan, Yoseba Cànovas, forma part d’aquest comitè.

23/09/2021
RAC 1 – El món a RAC1
. Entrevista a la infermera i directora del CAP Drassanes, Paloma Prats, sobre l’estratègia de vacunació al Raval Sud de Barcelona adaptada a les característiques de la població.  

17/09/2021
Betevé. La tercera dosi de la vacuna es punxa a la gent gran de les residències des d’aquest divendres. Professionals de l’APBCN comencen a inocular la dosi adicional a la residència Mil·lenari, al Raval.

El Periodico. La Fira de Barcelona: “He passat de posar 200 vacunes al dia a 19”. Reportatge sobre la situació al punt de vacunació poblacional de La Fira de Barcelona, amb declaracions de la infermera i coordinadora d’aquest punt, Lourdes Carrés, i de la infermera Verónica Andrada.

14/09/2021
Comença la vacunació sense cita a les universitats catalanes. Amb imatges del punt de vacunació mòbil al Campus Diagonal Sud de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i declaracions de la infermera i coordinadora del punt, Lourdes Carrés:

10/09/2021
TV3 – Telenotícies migdia. Reequilibrar la vacunació i superar problemàtiques culturals i idiomàtiques. Amb informació dels punts mòbils als barris de Barcelona, imatge dels punt mòbil de Poble-sec i declaracions de la infermera i directora del CAP Drassanes, Paloma Prats, sobre els motius de la baixa cobertura vacunal al Raval i les estratègies per millorar-la.

Barcelona vacunarà sense cita prèvia contra la covid-19 als barris amb menor cobertura vacunal:

09/09/2021
Diari Ara. “Hem de sortir al carrer a buscar la gent que encara no s’ha vacunat”. Entrevista a la infermera i directora del CAP Drassanes, Paloma Prats, sobre la vacunació contra la covid-19 al Raval Sud.

08/09/2021
Betevé – Notícies migdia
. Salut habilitarà punts per fer proves de manera massiva als contactes estrets. Amb imatges del punt centralitzat de PCR al CAP Sant Andreu. Minuts 1:15 i 9:40.

06/09/2021
Catalunya Ràdio – Catalunya Migdia. Crida perquè la gent jove es vacuni. Amb declaracions de l’infermer i coordinador del punt de vacunació de La Maquinista, Israel Caro. Minut 18

03/09/2021
TV3 – Telenotícies vespre. Un milió de persones entre 12 i 45 anys encara no s’han vacunat. Amb informació del punt de vacunació La Maquinista i declaracions de l’infermer i coordinador d’aquest punt, Israel Caro.

La vacunació sense cita arriba al Besòs i el Maresme i la Mina. Amb declaracions de la infermera i directora del CAP Besòs, Marisol Mayorga.

Betevé – Notícies migdia. Baixa afluència al punt de vacunació de La Fira de Barcelona. Amb declaracions de la infermera i coordinadora del punt de vacunació de la Fira de Barcelona, Yolanda Seoane. També crida per agafar cita per vacunar-se al punt de Sant Pau el cap de setmana i recordatori de la informació entre l’Àrea Bàsica de Salut amb més cobertura vacunal de Barcelona ciutat, la Verneda Sud, amb la que té menys, el Raval Sud. Amb declaracions del metge de família i director del CAP Sant Martí de Provençals, Daniel Martínez i imatges del CAP La Pau. Minuts 0:15 i 2:35.

Crida per vacunar-se el cap de setmana al punt de l’Hospital de Sant Pau, gestionat per professionals de l’APBCN:

Linia Nord. El pregó dels sanitaris: La directora del CAP La Mina i la del CAP Dr. Barraquer seran les pregoneres la Festa Major de Sant Adrià del Besòs 2021. Amb declaracions de la metgessa de família i directora del CAP La Minia, Itziar Amilibia.

02/09/2021
Betevé – BTV Notícies vespre
. La Verneda Sud encapçala la vacunació de la ciutat. Es compara l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) amb millor cobertura vacunal de Barcelona ciutat, la Verneda Sud, amb la que disposa de la cobertura més baixa, el Raval Sud. Amb imatges del CAP La Pau i declaracions del metge de família i director del CAP Sant Martí de Provençals, Daniel Martínez. Minuts: 0:38 i 06:54.

Betevé – BTV Notíces migdia. Més de 100 veïns i persones vulnerables es vacunen al punt mòbil de la Trinitat Vella. Amb declaracions de la infermera del CAP Sant Andreu i coordinadora d’aquest punt de vacunació, Marta Sanz. Minut 06:20.

Crònica des del punt de vacunació mòbil del barri de la Trinitat Vella:

Crida per anar a vacunar-se a l’Hospital de Sant Pau el cap de setmana:

Àrea Besòs. Entrevista a les pregoneres de la Festa Major 2021 de Sant Adrià del Besòs, les metgesses de família Itziar Amilibia, directora del CAP La Mina, i Marta Morera, directora del CAP Dr. Barraquer on expliquen la feina feta des d’atenció primària per fer front a la pandèmia.

31/08/2021
Antena 3 Noticias 1
. Homenatge al personal que vacuna a La Fira de Barcelona amb el projecte ‘Behind The Mask’ que consisteix en imatges de gran format de professionals amb mascareta que treballen en aquest punt de vacunació. Minut 15:22.

30/08/2021
Betevé. Fira de Barcelona se suma al projecte Behind the mask d’homenatge als sanitaris. El punt de vacunació massiva instal·la 11 grans pancartes de professionals que treballen en aquest dispositiu

27/08/2021
Betevé
. Punt de vacunació mòbil al barri Turó de la Peira atès per professionals de l’APBCN, amb declaracions de la infermera del CAP Chafarinas, Maite Montero. Minut 6

25/08/2021
Ona Sants-Montjuïc. Entrevista a la metgessa de família i directora del CAP Numància, Marta Sorribes, sobre el pregó de la Festa Major de Sants, la tasca de l’atenció primària durant la pandèmia i les mesures de prevenció que ha seguir la població per evitar nous contagis.

24/08/2021
La metgessa de família i directora del CAP Numància, Marta Sorribes, pronuncia el pregó de la Festa Major de Sants, juntament amb el pastisser Joan Galimany, com a reconeixement als col·lectius del sanitaris i els comercials per la seva tasca durant la pandèmia.

23/08/2021
La Veu de Montcada
. Impuls a la vacunació entre els adolescents amb l’enviament de SMS des dels CAP del municipi perquè es programin la cita per vacunar-se al CAP Les Indianes.

22/08/2021
El País
. “Tu et vacunes pel bé col·lectiu; no per tu”: Entrevista a la infermera i directora del CAP Sanllehy, Maria Bonich, on recorda alguns moments de la pandèmia, la tasca que desenvolupa l’atenció primària i destaca la importància de vacunar-se contra la covid-19.

16/08/2021
El País
. “Que vinguin a vacunar-se. Ara és el moment”. Crònica sobre la vacunació sense cita al punt vacunal de la Fira de Barcelona, amb declaracions de la infermera i coordinadora d’aquesta punt, Lourdes Carrés.

10/08/2021
Betevé – BTV Notícies vespre
. Inici de la vacunació contra la covid-19 sense reservar cita prèvia. Amb crònica des dels punts de vacunació de la Fira de Barcelona i Sant Pau, gestionats per professionals de l’APBCN. Minut 2:08

05/08/2021
TV3 – Telenotícies Migdia. Comença la vacunació de les embarassades com a col·lectiu prioritari, amb declaracions de la infermera i adjunta a la direcció del CAP La Sagrera, Sofía Megino.

La Veu de Montcada. Els CAP de Montcada prioritzen la vacunació de les dones embarassades.

04/08/2021
TV3 – Telenotícies migdia. La vacunació de les embarassades, clau per evitar complicacions. Amb declaracions de la llevadora i responsable de l’ICS i de l’APBCN del Servei d’Atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR), Cristina Martínez.

TV3 – Telenotícies migdia. Comença la vacunació del col·lectiu de joves d’entre 12 i 15 anys. Amb crònica des del punt de vacunació de la Fira de Barcelona. Minut: 8:28

02/08/2021
La Mira
. Entrevista en profunditat a la llevadora i responsable de l’ICS i de l’APBCN del Servei d’Atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR), Cristina Martínez, sobre la tasca del servei i com desactivar els tabús i mites sobre la sexualitat en la societat. Entrevista que forma part de la sèrie ‘Salut! La vida amb elles’.

29/07/2021
Línia Les Corts. Maria Pérez-Hervada: combatre el coronavirus des de la primera línia. La metgessa de família i directora del CAP Montnegre, Maria Pérez-Hervada, ha sigut designada, en representació del centre, en la votació per escollir el Cortsenc i Cortsenca d’Honor 2021, un reconeixement del Districte de Les Corts a persones per la seva tasca desinteressada en benefici del districte. Les votacions poden fer-se en línia fins al 15 de setembre.

19/07/2021. El punt de vacunació centralitzat de Fira de Barcelona arriba a les 500.000 dosis inoculades des que va començar a funcionar al maig. Amb declaracions de la infermera i coordinadora d’aquest put, Lourdes Carrés.

10 i 12/07/2021
Vacunació al punt mòbil itinerant ubicat a Ciutat Meridiana, on hi col·laboren professionals de l’APBCN:

09/07/2021
Ara: Així vacuna el primer camió mòbil a l’Arc de Triomf. Explica el funcionament de les unitats mòbils de vacunació en què col·laboren professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat (APBCN).

07/07/2021
Comencen les vacunacions als punts mòbils que no requereixen cita prèvia, adreçats al col·lectiu de més de 40 anys amb dificultats per accedir a la vacuna, projecte en què participen professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat (APBCN). Entrevistes al metge de família i director del CAP Passeig Sant Joan, Yoseba Cánovas, des del punt de vacunació mòbil ubicat a l’Arc de Triomf a Barcelona.

05/07/2021
TVE- Programa “Cafè d’idees” de Gemma Nierga. La tertúlia tracta sobre el coronavirus i com fer-ne front. S’entrevista a l’adjunta de direcció del SAP Muntanya – Dreta, Iris Alarcón. Minut: 1h 16min

04/07/2021
TV3 – Telenotícies cap de setmana migdia. El metge de família del CUAP Casernes, Marçal Farrés explica com afecta l’augment de casos positius en la gestió assistencial dels centres. Minut 6

03/07/2021
El CAP Ramon Turró dedica la jornada de dissabte a fer una marató de vacunació per arribar els joves amb 1.000 vacunes. Diferents mitjans fan difusió d’aquesta iniciativa, amb entrevistes a la infermera i directora del centre, Ester Julbe.

01/07/2021
Betevé – BTV Notícies migdia. Experiència dels joves amb l’obertura de la vacunació contra la covid-19 a la franja d’edat d’entre 16 i 29 anys. Minut 7

Betevé. Increment de casos de covid-19 als CAP, amb declaracions de la infermera i directora del CAP Adrià, Begoña Martí.

30/06/2021
Betevé
. Experiència de vacunació al Raval a persones sense llar per part de professionals del CAP Drassanes. Amb declaracions de l’administratiu sanitari, Adrià Garcia.

22/06/2021
Betevé – La Família Barris
. Reportatge sobre com l’atenció primària s’ha reorganitzat durant la pandèmia, com l’han viscut els professionals i els reptes de futur, gravat al CAP Casc Antic. Amb entrevista al metge de família i director del centre, Cristian Llàcer, amb la infermera de pediatria Maria José Calero i l’administrativa sanitària i referent d’atenció a la ciutadania, Ana Bengado.

21/06/2021
TVE – La – La Hora de la 1
. Adéu a les mascaretes en exteriors. Amb entrevista en directe al metge de família del CAP Passeig de San Joan, Francesc Alòs, sobre l’estudi en el qual ha participat sobre un model computacional de predicció de persones infectades per la covid-19 en funció de les mesures de prevenció. Minut 3.35″

20/06/2021
RNE – Programa ‘No es un dia cualquiera’
. La salut de les persones transexuals. Entrevista a la ginecòloga Rosa Almirall i a la administrativa sanitària i agent de salut Lina Mulero. Professionals de la de la Unitat Trànsit, ubicada al CAP Numància.

19/06/2021
Informació sobre la iniciativa liderada pels professionals del CAP Doctor Lluís Sayé per vacunar sense cita població amb nivells més baixos de vacunació, aprofitant la celebració del Dia de la Independència de les Filipines al Raval de Barcelona.

TV3 – Telenotícies cap de setmana migdia
Betevé

17/06/2021
Estudi d’un model que prediu el contagis per covid-19 que es produirien a l’Estat espanyol en funció de les mesures preventives, com l’ús de la mascareta o del percentatge de població vacunada. Un dels autors és el metge de família del CAP Passeig de Sant Joan, Francesc Alòs.

07/06/2021
Vacunació de la franja de 45 a 49 anys al punt de vacunació de la Fira de Barcelona, gestionat per professionals de l’APBCN.

Amb declaracions de la coordinadora d’atenció a la ciutadania del punt de vacunació de la Fira de Barcelona, Mònica Vàzquez.

Amb declaracions de la coordinadora d’infermera del punt de vacunació de la Fira de Barcelona, Lourdes Carrés.

31/05/2021
TV3 – Els matins
. Infermeres, heroïnes de la vacunació. Sobre la campanya de vacunació contra la covid-19 i el lideratge d’infermeria. Amb entrevista a tres infermeres de diferents punts de Catalunya. Una d’elles l’Elisenda Serra, de l’equip de pediatria del CAP Casernes. També apareixen imatges dels punts de vacunació de la Fira de Barcelona i de la Facultat de Geografia i Història de la UB

28/05/2021
La parròquia de Santa Anna será punt de vacunació per a persones sense llar, atès per professionals del CAP Gòtic:

La Fundació Arrels oferirà la vacuna a persones sense llar el 3 de juny, administrades per professionals del CAP Drassanes

27/05/2021
Betevé – Notícies vespre. Els menors de 60 anys vacunats amb AstraZeneca prefereixen repetir amb el vaccí d’Oxford. Amb declaracions de l’infermer i coordinador del punt de vacunació de La Maquinista, Israel Caro. A partir del minut 9:58

Ràdio Estel – Programa ‘A primera hora’. La covid persistent, amb entrevista a la metgessa de família del CAP Les Indianes, Gemma Torrell. A partir del minut 15.

Catalunya Ràdio – La nit dels ignorants 3.0. “Recomanem limitar els contactes durant la gestació i protegir-se bé”. Entrevista a la ginecòloga del CAP Manso, Laia Ferrer, sobre la consulta de seguiment que realitzen professionals del servei d’Atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) a dones embarassades o que acaben de ser mares i són positives per covid-19 o contacte estret.

26/05/2021
Cadena SER Catalunya – Programa El Balcó
. La sobrecàrrega i l’estrès induïts per la feina, amb entrevista a la metgessa de família de l’APBCN, Iris Alarcón

25/05/2021
RAC 1 – Islàndia
. “Recordaré tota la vida que he vacunat tanta gent contra la covid-19”. Entrevista a l’infermer Albert Giménez, i a l’administrativa sanitària, Carla Muñoz, del punt de vacunació de la Fira de Barcelona, atès per professionals de l’APBCN.

24/05/2021
TV3
. Durant la presa de possessió del president de la Generalitat, Pere Aragonés, se celebra un reconeixement a servidors públics per la seva tasca durant la pandèmia. Entre aquests treballadors estava l’Angela Martínez, que treballa en la neteja del CAP La Mina des de fa 36 anys. A partir del minut 7:10”

El País. Enfermeras durante la pandemia: “Quisimos ayudar sin condiciones”. Les infermeres de l’equip Sant Antoni, del CAP Manso, Alicia Teruel y Mónica León, expliquen la tasca d’infermeria doblant torns per atendre els punts de vacunació, a més de la seva feina al CAP.

21/05/2021
Telecinco – El programa de Ana Rosa
. La vacunación en un centro comercial en Barcelona: citación, inyección rápida y vuelta a casa. Connexió en directe amb el punt de vacunació de La Maquinista i declaracions de l’infermer pediàtric i coordinador d’aquest punt, Israel Caro.

20/05/2021
Cadena Ser Catalunya – Programa ‘Aquí, amb Josep Cuní’
. Programa especial per posar en valor la tasca de l’atenció primària durant la pandèmia.

Telecinco – Informativo 15 h. Vacunació al centre comercial La Maquinista. Connexió en directe des del punt de vacunació de La Maquinista. Al minut 16:18″

18/05/2021
Betevé
. El Centre Comercial la Maquinista, nou punt de vacunació a Barcelona. Amb declaracions de l’infermer pediàtric del CAP Casernes i coordinador d’aquest punt de vacunació, Israel Caro.

17/05/2021
La Veu
. S’amplien els horaris de vacunació per als usuaris que treballen. El CAP Les Indianes obre la franja de 19 a 20 h i al CAP Montcada es vacunarà de 20 a 21 h

15/05/2021
Diari Ara. Tinc una cita. L’actor Queco Novell, que és hipocondríac, explica en un article les sensacions de vacunar-se contra el covid-19. Va rebre la vacuna al punt centralitzat de la Fira de Barcelona, gestionat per professionals de l’APBCN.

14/05/2021
Betevé – Programa Reset
. Símptomes persistents de la covid-19. Amb entrevista a la metgessa de família del CAP Les Indianes, Gemma Torrell.

12/05/2021
TV3 – Telenotícies migdia. Seguiment d’una jornada de treball de la infermera i adjunta a la direcció de l’equip Camp de l’Arpa, del CAP Passeig de Maragall, Carmen Peguero, com a exemple de l’entrega d’aquest col·lectiu i del lideratge infermer.

Betevé – Programa Reset. Entrevista ala ginecòloga i coordinadora del servei d’Atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) Muntanya de l’APBCN, Jordina Munrós, sobre la consulta de seguiment dones embarassades, positives o contactes estrets de covid-19. Al minut 44:35.

La Veu de Montcada. Revisions a prop de 600 escolars: informació del programa de salut bucodental dels CAP Montcada i Reixac i Les Indianes als alumnes de 1r i 6è d’Educació Primària, amb declaracions de l’odontòloga de l’equip, Anna López.

11/05/2021
TV3 – Telenotícies vespre. Jornada de vacunació al punt centralitzat de la Fira de Barcelona amb declaracions de la responsable d’Atenció a la Ciutadania de l’APBCN, Marta Carrasco, de les infermeres Sonia Ruiz i Olga Vicente, i de l’administratiu sanitari, Esteban Garrido.

RAC 1 – El món a RAC1. La infermera i directora del CAP Ramon Turró, Ester Julbe, com s’ha viscut la pandèmia a l’atenció primària i la situació actual.

Imatges del punt de vacunació centralitzat de la Fira de Barcelona i declaracions de la responsable d’Atenció a la Ciutadania de l’APBCN, Marta Carrasco.

05/05/2021
L’atenció primària de Barcelona Ciutat de l’ICS fa el seguiment de 500 dones embarassades o que acaben de tenir un nadó i són positives de covid-19 o són contactes estrets.

Agència SO·PA Images. Galeria d’imatges de la vacunació contra la covid-10 a la Fira de Barcelona, punt atès per professionals de l’APBCN.

03/05/2021
Vacunacions contra la covid-19 a bon ritme a la Fira de Barcelona, punt gestionat per professionals de l’APBCN. Amb imatges del procés de vacunació i declaracions de la infermera i coordinadora d’aquest punt, Lourdes Carrés.

02/05/2021
Vacunació contra la covid-19 a la Fira de Barcelona, punt gestionat per professionals de l’APBCN. Amb imatges del procés de vacunació i declaracions de la infermera i coordinadora d’aquest punt, Lourdes Carrés.

28/04/2021
TV3 – Tot es mou
. Entrevista a la metgessa de família i comunitària del CAP Les Indianes, Gemma Torrell, sobre la guia clínica d’atenció a les persones amb símptomes persistents de la covid-19 i el paper de l’atenció primària en el seu abordatge.

27/04/2021
La Veu
. La major part de les vacunes que arriben aquesta setmana al CAP Les Indianes es destinarà a segones dosis.

20/04/2021
La Veu
. La campanya de vacunacions al CAP Les Indianes s’amplia a quatre dies. Informació sobre la campanya de vacunació de la covid-19 a Montcada i Reixac, centrada en la població de 70 a 79 anys.

15/04/2021
El CAP Casernes vacuna unes 1.000 dosis d’AstraZeneca al día. Amb declaracions de l’infermer pediàtric i coordinador del punt de vacunació amb AstraZeneca del CAP Casernes, Israel Caro.

Antena 3 Notícias. Connexió en directe des del Mercat de l’Abaceria de Barcelona, punt de vacunació per a persones usuàries dels CAP Pare Claret i Vila de Gràcia – Cibeles. Minut 11:35

14/04/2021
TVE Catalunya – La 2 – Programa En Línia
. Accidents domèstics i primers auxilis. Amb entrevista a la metgessa de família del CAP Les Indianes, Gemma Torrell.

Blogcomb.cat. “L’hort dona molts fruits i no només els de la terra’: Entrevista al blog del Col·legi de Metges de Barcelona amb la metgessa de família i comunitària del CAP Casernes, Cristina de Prado, una de les impulsores de l’hort comunitari del centre.

13/04/2021
Betevé – BTV Notícies migdia. Les persones de 69 anys ja es vacunen amb AstraZeneca. Informació en directe des del punt de vacunació de la Universitat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, gestionat per professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat (APBCN) de l’ICS. Minuts 0:15″ i 2:45″

Betevé – BTV Notícies vespre. El Parc Tecnològic de Barcelona Activa centralitza la vacunació de quatre CAP: Guineueta, Rio de Janeiro, Roquetes-Canteres i Turó. Informació en directe i entrevista a la infermera i adjunta a la direcció del CAP Turó, Anna Guinart. Minut 7:38″

TV3 – Tot es mou. Vacunació al Parc Tecnològic de Nou Barris amb Pfizer a persones de 76 a 79 anys de 4 CAP: Guineueta, Rio de Janeiro, Roquetes-Canteres i Turó. Amb entrevista a la infermera i adjunta a la direcció del CAP Turó, Anna Guinart. Minut 3

12/04/2021
Telecinco – Informativo 21 h
. Acceptació de la vacuna d’AstraZeneca. Imatges del punt de vacunació de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona i declaracions de la infermera Blanca Funollet. A partir de minut 10:35 h

La Veu. A partir de dimecres comencen les vacunacions a les persones d’entre 70 i 79 anys. Informació sobre la vacunació de la covid-19 al CAP Les Indianes, de Montcada i Reixac.

La Mira. Gestionar la incertesa. Entrevista a la metgessa de família i comunitària del CAP Besòs, Meritxell Sánchez-Amat sobre la tasca a l’atenció primària.

09/04/2021
Betevé – Notícies migdia
. El Mercat de l’Abaceria, convertit en punt de vacunació de la covid. Punt de vacunació per a les persones usuàries dels CAP de la Vila de Gràcia-Cibeles i Pare Claret. Amb declaracions del responsable d’atenció a la ciutadania del CAP Vila de Gràcia-Cibeles, Marc Tomás.

06/04/2021
TVE Catalunya – Programa La Metro
. Un piano a les portes del CAP Guinardó. Els pianos del Concurs Maria Canals tornen al carrer i aquest any visiten les portes de centres d’atenció primària com a reconeixement de la seva tasca durant la pandèmia. Amb connexió en directe al CAP Guinardó i entrevista a la metgessa de família i directora, Marta Soler.

04/04/2021
Betevé
. “Cues a la UB per vacunar-se amb la nova remesa d’AstraZeneca en plena Setmana Santa”. Amb declaracions de la responsable del punt de vacunació de la Facultat de Geografia i Història de la UB, Blanca Funollet.

04/04/2021
TV3 – Telenotícies cap de setmana vespre. “Com es vacunarà entre els 70 i 79 anys: per edat descendent i amb cita a través del CAP”. Visita de la consellera Vergés al punt de vacunació de la Facultat de Geografia i Història atès per professionals de l’APBCN i declaracions de l’administrativa sanitària del punt de vacunació al CAPI Casernes, Mari Carmen González.

01/04/2021
La Sexta – Al Rojo Vivo
. “Bon ritme de vacunació al punt centralitzat del CAP Casernes que administra AstraZeneca”. Amb declaracions de l’infermer pediàtric i director del CAPI Casernes, Israel Caro, sobre la vacunació de la covid-19 al punt de vacunació centralitzat d’aquest centre. A partir de les 2 hores i 19 minuts.

29/03/2021
La Veu
. “La pandèmia ha posat en valor l’atenció primària”. Entrevista a la metgessa de família i comunitària del CAP Les Indianes, Gemma Torrell, sobre com s’ha viscut la pandèmia als CAP de Montcada i Reixac.

La Marina. Incapacitat i discapacitat. És el mateix? Tenen alguna relació? Article de la treballadora social sanitària del CAP Doctor Carles Ribas, Encarna Medina.

La Marina. Cuidar-se per prevenir. Article sobre hàbits saludables de les professionals d’infermeria del CAP La Marina.

25/03/2021
La Marina
. Com està funcionant la vacunació de la Covid-19 als CAP. Amb imatges i informació de vacunació de la covid-19 al CAP La Marina i declaracions de la infermera i adjunta a la direcció del centre, Anna Lanau.

24/03/2021
Betevé – BTV notícies vespre
. Amb declaracions de l’infermer pediàtric i director del CAPI Casernes, Israel Caro, sobre la vacunació de la covid-19 amb Astrazeneca al punt de vacunació centralitzat d’aquest centre. A més d’imatges i testimonis de pacients vacunats al CAP Casernes i a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, punt també gestionat per professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat. A partir del minut 4:20.

23/03/2021
Sants 3 Ràdio – Programa Sants-Montjuïc al dia
. La vacunació de la covid-19 avança al CAP La Marina, amb declaracions de la infermera i adjunta a la direcció del CAP La Marina, Anna Lanau. Al minut 12:26″

22/03/2021
El Temps. Rosa Almirall: “Les dones trans són tan dones com les dones cis”. Entrevista amb la ginecòloga i impulsora de la Unitat Trànsit, de l’ASSIR, ubicada al CAP Numància, Rosa Almirall, sobre el funcionament d’aquest servei.

19/030/2021
ccma.cat
. Els casos de diabetis al món baixen després de dècades gràcies a un millor estil de vida. Amb declaracions d’un dels autors d’aquest estudi internacional, el metge de família i comunitària del CAP La Mina, Manel Mata Cases.

17/03/2021
La covid persistent es tractarà com una malaltia crònica des de l’atenció primària. Amb declaracions de la metgessa de família de l’equip Congrés, del CAP Passeig de Maragall, Esperanza Martín, que ha participat en l’elaboració de la Guia clínica per a l’atenció de les persones amb símptomes persistents de covid-19, juntament amb la metgessa de família del CAP Les Indianes, Gemma Torrell.

15/03/2021
El CAP Passeig de Sant Joan s’amplia amb un nou annex assistencial de 317 m2. El nou espai s’ha instal·lat de forma provisional fins que es construeixi el que serà el nou CAP Fort Pienc, en un solar municipal a la Gran Via de les Corts Catalanes, cantonada carrer de Nàpols.

La Marina. Els virus i els superbacteris: tot un repte planetari. Article de la infermera i adjunta a la direcció del CAP Doctor Carles Ribas, Mertxe Liroz, sobre com combatre virus i bacteris amb accions com higiene de mans i l’ús racionals dels antibiòtics.

11/03/2021
El País
. Nos sobra una dosis, ¿le va bien venir ahora? Informació sobre el procés de vacunació en persones majors de 80 anys sense dependència, amb declaracions del director assistencial de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat, Ricard Riel, amb dades sobre el CAP Pare Claret i imatge de vacunació del CAP Horta.

10/03/2021
La Marina
. Ja s´ha iniciat la campanya de vacunació COVID-19 en el nostre barri. Article de professionals del CAP La Marina sobre el procés de vacunació de la covid-19 a la seva àrea de referència i els beneficis de la vacuna.

09/03/2021
Sants 3 Ràdio – Programa Sants-Montjuïc al dia
. Com és la vacunació contra la covid-19? Informació de la xerrada dels professionals del CAP Bordeta-Magòria per resoldre dubtes a la ciutadania sobre el procés de vacunació de la covid-19 al centre. Amb declaracions de la infermera i adjunta a la direcció del centre, Belén Guerra, del metge de família, Miguel Ángel Pérez, i del referent d’atenció a la ciutadania, Bernat Rodríguez.

08/03/2021
El Periódico
. La gimcana diària per la igualtat. Vivències de cinc dones que parlen d’estereotips masclistes en diferents àmbits de la societat, amb la participació de la metgessa de família del CAP Casc Antic, Soledad Nadal.

05/03/2021
Betevé – Programa Reset
. Converses 8-M: sanitàries en primera línia de la pandèmia. Entrevista a la metgessa del CAP Trinitat Vella, Blanca de Gispert i a la gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell, sobre el paper de la dona en sanitat durant la pandèmia.

04/03/2021
TV3 – Telenotícies migdia
. Creixen els trastorns d’ansietat en un context d’anormalitat marcat per la pandèmia. Amb declaracions de la metgessa de família del CAP Les Indianes, Gemma Torrell.

03/03/2021
Betevé – BTV Notícies migdia
. Avança la vacunació de la gent gran amb molta acceptació i poques reaccions adverses. Informació sobre la vacunació contra la covid-19 a persones majors de 80 anys al CAP Sant Rafael, amb declaracions de la infermera i adjunta a la direcció del centre, Mar de la Hoz.

02/03/2021
Betevé – Programa Bàsics
. Atenció primària a domicili: més feina que mai i més indispensable. Amb seguiment de visites a domicili des professionals del CAP El Carmel, amb la infermera Ana Martínez i dues professionals d’infermeria en formació.

26/02/2021
El Diari de la Sanitat
. L’atenció primària vacuna a majors de 80 anys i dependents: “Estem esperançades”. Amb declaracions de les infermeres del CAP Doctor Lluís Sayé, Núria Villanueva i Gemma Giner.

25/02/2021
RTVE – La 2 i Ràdio 4 – Programa Café d’idees
. La vacunació de la covid-19 a persones majors de 80 anys i grans dependents. Amb entrevista a la infermera i directora del CAP Sants, Montserrat Pérez. A partir de 1:32:01″

Agència de notícies xinesa Xinhua. Imatges de vacunació de la covid-19 en professionals de centres educatius al punt de vacunació de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, al barri del Raval, gestionat per professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat.

23/02/2021
La Veu de Montcada
. Comença la vacunació a persones grans dependents i a majors de 80 anys. Informació i imatge de la campanya de vacunació de la covid-19 a Montcada i Reixac al CAP Les Indianes.

22/02/2021
TVE Catalunya – La 2 – Programa ‘En Línia’. Medicina preventiva. Amb entrevista a la metgessa de família del CAP La Marina, Ylenia García, sobre la medicina preventiva i el paper de l’atenció primària. A partir del minut 34:50″.

Cuarto Poder
. ¿Jugabas con muñecas o coches?: el itinerario que quieren olvidar las personas trans. Amb declaracions de la ginecòloga de la Unitat Trànsit, Rosa Almirall, sobre el funcionament d’aquesta unitat d’atenció a la salut de les persones trans, gestionada per l’ASSIR i ubicada al CAP Numància.

20/02/2021
Eldiario.es
. Diferents models d’atenció. Entrevista a la ginecòloga i impulsora de la Unitat Trànsit del CAP Numància, Rosa Almirall, sobre el seu model d’atenció a la salut de les persones trans.

19/02/2020
La Xarxa – Programa Notícies en Xarxa. Com s’ha adaptat l’atenció primària a la pandèmia del coronavirus. Amb entrevista en directe a la professional d’atenció a la ciutadania del CAP Montnegre, Raquel Mir.

16/02/2021
La Marina
. L’Atenció Primària de La Marina es vacuna contra la Covid-19. Amb declaracions de la metgessa de família del CAP Doctor Carles Ribas, Yudit Sosa, i de la infermera del CAP La Marina, Edurne Elizalde.

Sants 3 Ràdio – Programa Sants-Montjuïc al dia. El CAP La Marina lidera projectes de recerca dedicats a l’impacte del coronavirus. Entrevista al metge de família del CAP La Marina, José Miguel Baena. A partir del minut 11:45.

La Marina. Esperança i dubtes: vacuna contra la covid-19. Article sobre la vacuna contra la covid-19 de la infermera del CAP La Marina, Lucía Román.

La Marina. El Dia Mundial contra el Càncer ens recorda el repte de cuidar-nos! Article de la infermera resident del CAP Doctor Carles Ribas, Blanca Sitges.

12/02/2021
S’instal·la un mòdul al CAP Sant Rafael que assumirà l’activitat relaciona amb la covid-19, alliberant espai al centre per a l’atenció a la resta de problemes de salut.

TV3 – Els matins. Al CAP Adrià, la meitat dels citats a les meses electorals no s’han presentat a fer-se el test ràpid d’antígens. Amb declaracions de la infermera i adjunta a la direcció del centre, Marisa Martí.

11/02/2021
TVE – Programa ‘La hora de La 1’
. Tests d’antígens per als membres de les meses electorals. Amb imatges dels professionals del CAP Passeig de Maragall que realitzen aquests tests i declaracions de la responsable d’atenció a la ciutadania del centre, Ana Rodríguez. A partir de 1:07:20″

10/02/2021
Betevé – BTV notícies vespre.
Informació sobre els tests d’antígens ràpids als membres de les meses electorals al Casal Joan Casanellas, per professionals del CAP El Clot. Amb declaracions de la infermera del CAP El Clot, Lídia Troya. Al minut 11:37″.

09/02/2021
Tests ràpids d’antígens als membres de les meses electorals.

  • TV3 – Telenotícies migdia. Imatges de professionals del CAP Poblenou i declaracions del responsable d’atenció a la ciutadania del SAP Litoral-Esquerra de l’APBCN, José Marmol. Al minut 22:12″.
  • La Sexta Noticias 20 h. Amb declaracions de la infermera i directora del CAP Adrià, Begoña Martí. Al minut 14:30″.
  • Telecinco Informativo 15 h. Amb imatges dels tests ràpids d’antígens realitzats per professionals del CAP Sant Martí de Provençals. Al minut 13:54”.

08/02/2021
COPE- Herrera a Cope Catalunya i Andorra
. Per què no hi ha grip a Catalunya? Entrevista al metge resident de medicina de família i comunitària del CAP Passeig de Sant Joan, Francesc Alós, sobre les possibles causes de la baixa incidència de la grip durant aquest hivern.

La Veu de Montcada. Pacients dels CAP de Montcada i Reixac participen en un estudi sobre la covid-19 amb l’objectiu de dissenyar una eina que ajudi a diagnosticar el virus a partir de la tos i la veu. Amb declaracions de la infermera i directora del CAP Sant Andreu, Cristina Boté.  Participen, en aquest estudi internacional, els CAP Montcada i Reixac, Les Indianes, Sant Andreu i l’equip Via Roma, del CAP Manso.

07/02/2021
RNE – Ràdio 4 – Programa Plurals i singulars
. Trànsit de gènere, entrevista a la ginecòloga i impulsora de la Unitat Trànsit de l’ASSIR, ubicada al CAP Numància, Rosa Almirall, sobre el funcionament d’aquesta unitat, els dubtes del trànsit de gènere o l’esborrany de la coneguda com a llei Trans.

05/02/2021
Betevé
. El CAP La Marina aposta per un seguiment telefònic en dies clau per detectar pneumònies derivades de la covid-19. El metge de família i comunitària del CAP La Marina, José Miguel Baena, explica un dels estudi de recerca sobre la covid-19 impulsats des de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat, basat en crear un protocol de seguiment telefònic amb el qual es poden detectar complicacions del coronavirus com pneumònies.

04/02/2021
La Vanguardia
. L’Atenció Primària de Barcelona Ciutat de l’ICS ofereix consultes per abordar les ITS.

01/02/2021
El CAP Gòtic estrena un annex provisional amb nou consultes. L’espai s’ha instal·lat fins que es construeixi el nou CAP al Portal de l’Àngel, a la plaça Pi i Sunyer.

28/01/2021
Professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS lideren una vintena de projectes de recerca sobre el coronavirus SARS-CoV-2

La Universitat de Barcelona inclou al grau de Medicina una assignatura pionera sobre atenció a persones trans. Professionals de la Unitat Trànsit de l’ASSIR, ubicada al CAP Numància, participaran en aquest programa que és pioner en la formació en la diversitat de gènere.

18/01/2021
TVE Catalunya – La 2 – Programa En Línia
. Programa sobre la vacunació de la covid-19 amb declaracions de la infermera del CAP Sant Andreu, Inés Falder, i de la tècnica en cures auxiliars d’infermeria (TCAI) el CAP Chafarinas, Marisol Santoyo, sobre com és la vacuna i l’experiència dels professionals d’inocular-se aquest fàrmac. A partir del minut 27:36”

17/01/2021
RTVE – Ràdio 4 – Programa Món possible
. La metgessa de família i comunitària de l’equip Congrés del CAP Passeig de Maragall, Esperanza Martín, explica la seva experiència com a pacient que pateix covid-19 persistent, amb símptomes que encara presenta deu mesos després de donar positiu per la covid-19.

14/01/2021
Arrenca el projecte ‘Happy Patient’ per investigar com s’ha de reduir el consum inadequat d’antibiòtics. Es tracta d’un projecte europeu liderat per l’Institut Català de la Salut i l’Institut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol i coordinat pel metge de família de l’equip Via Roma del CAP Manso, Carles Llor amb la participació deprofessionals sanitaris de vuit països

13/01/2021
Diari de Girona
. Així es posa la vacuna al CAP. Informació sobre la vacunació contra la covid-19 als professionals de l’Atenció Primària de Barcelona Ciutat de l’ICS al CAP Manso, amb declaracions dels professionals d’infermeria Ángel Jurado, Blanca Funollet i Cristina Moll i del tècnic de cures auxiliars d’infermeria (TCAI), Luis Alonso Vara.

12/01/2021
Betevé – Programa Reset. Com es fa el seguiment dels casos positius de la covid-19 a les escoles? Ho explica la infermera i coordinadora de les unitats mòbils de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat que realitzen les PCR a les escoles, Blanca Funollet.

Barcelona.cat. ‘La Marina a foc lent’. Receptari comunitari dels barris de la Marina amb la idea de millorar la salut i la qualitat de vida de veïns i veïnes, mitjançant un projecte col·lectiu del qual formen part els CAP Doctor Carles Ribas i La Marina. El receptari incorpora consells gastronòmics i nutricionals incorporats per la metgessa de família del CAP Doctor Carles Ribas, Imma Gil.    

11/01/2021
Betevé – Programa Reset
. Dia a dia de la vacunació als CAP, amb entrevista a l’infermer pediàtric del CAP Casernes i referent de vacunes de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS, Israel Caro, sobre el procés de vacunació contra la covid-19 a l’APBCN.

La Marina. La hipertensió també resta qualitat i anys de vida. Article de professionals del CAP La Marina d’educació sanitària i promoció de la salut que explica a la ciutadania què és la hipertensió arterial.

10/01/2021
TV3 – Telenotícies cap de setmana migdia
. El 20% de les visites d’urgències a l’atenció primària són per sospita de Covid. Amb declaracions del metge de família i director del CAP Casernes, Jordi Acezat; de l’infermer i adjunt a la direcció del mateix CAP, Rómulo Rodríguez, i del gestor COVID del CUAP Casernes, Pau Sánchez.

08/01/2021
El Periòdico
. Informació sobre la vacunació contra la covid-19 als professionals de l’Atenció Primària de Barcelona Ciutat de l’ICS al CAP Manso, amb declaracions dels professionals d’infermeria Ángel Jurado, Blanca Funollet i Cristina Moll i del tècnic de cures auxiliars d’infermeria (TCAI), Luis Alonso Vara.

06/01/2021
Betevé – BTV Notícies. Així es treballa al CAP Montnegre, un dels centres neuràlgics de la vacunació de la covid-19 a Barcelona. Amb declaracions de Montserrat Alegret, infermera de l’EAP Via Roma del CAP Manso, Eva Sánchez, infermera del CAP Rio de Janeiro, Ferran Povedano, auxiliar administratiu del CAP Doctor Lluís Sayé, Mayro Cortés, metge de família i comunitària del CAP Montcada i Reixac i Yolanda Seoane, infermera i coordinadora de la unitat mòbil de vacunació.

05/01/2021
TV3 – Telenotícies Comarques. L’atenció primària comença a vacunar-se. A Barcelona estan cridats a vacunar-se de la covid-19 gairebé 5.000 professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat. Amb imatges de la vacunació al CAP Montnegre a partir del minut 8’35”.