Aparicions als mitjans dels professionals dels CAP de Barcelona Ciutat de l’ICS durant el 2019

Consulteu també les publicacions dels professionals de l’atenció primària de l’ICS
de Barcelona ciutat 
a mitjans i publicacions

 

10/07/2019
TV3 – Tot es mou. La infermera pediàtrica del CAP La Marina, Maria Fernàndez, parla sobre els efectes en la salut del sobrepès infantil i dona recomanacions per a una alimentació saludable. Minut 1:36:50”.

05/07/2019.
Catalunya Ràdio – Oxitocina. La infermera pediàtrica del CAP Casc Antic, Susanna Curto, dona consells de seguretat dels infants a l’aigua. A partir del minut 21:38”.

27/06/2019
Ràdio Ciutat Badalona – Connectats. Nou model per prevenir l’obesitat infantil. Amb entrevista al metge de família i director del CAP La Mina, Juan Manuel Mendive, i a la sotsdirectora general de Promoció de la Salut del Departament de Salut, Carmen Cabezas, en relació amb el nou model de prevenció i atenció a l’excés de pes infantil de Catalunya. Aquest model començarà amb una prova pilot al barri de La Mina de Sant Adrià de Besòs, que té la major prevalença registrada de obesitat infantil, amb un 24% dels infants amb sobrepès. Arxiu ‘dijous 27 jun, 16:00’ – minut 18:23”.

24/06/2019
El Mundo. ‘Lecturas para curar en La Mina’, amb declaracions del metge de família i director del CAP La Mina, Juan Manuel Mendive sobre un projecte col·laboratiu  per atendre pacients amb patologia mental.

19/06/2019
Desdelamina.net. ‘Hay que trabajar en la salud de la población desde fuera de la consulta’: el director del CAP La Mina, Juan Manuel Mendive. Entrevista on fa balanç dels dos anys d’activitat del nou CAP i els serveis i projectes en salut comunitària que porten a terme.

Sants 3 Ràdio – Sants-Montjuïc al dia. Recomanacions per fer front a la calor, amb entrevista a la infermera de l’EAP Sants-Badal del CAP Sants, Olga Vicente. Minut 8:37”

18/06/2019
TVE – La 1 – España Directo
. ‘Un exemple per deixar de fumar’, amb informació i consells sobre els efectes nocius del tabac en la salut que ofereixen les infermeres del CAP Manso, Alicia Teruel i Fàtima Charki, i l’administrativa Dolors Burrell, dintre de les activitats programades per celebrar la XX Setmana sense Fum. Minut 46:43″

17/06/2019
Nou model del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per prevenir l’excés de pes infantil. Amb imatges de les consultes de pediatria del CAP La Mina i declaracions de la infermera pediàtrica del centre, Romi Ortiz López
TV3 – Telenotícies migdia, minut 27:15”
TV3 – Telenotícies vespre, minut 27:15”

14/06/2019
Cronicaglobal.com. Els centres d’atenció primària de Barcelona tindran taulells inclusius.

11/06/2019
BTV – Notícies 73
. Resultat de la pintura mural participativa de l’àrea de pediatria del CAP La Marina. Minut 7:50”

31/05/2019
Betevé – Notícies 73
. Activitat del CAP Horta per conscienciar sobre la prevenció i els perjudicis del tabac durant la Setmana sense Fum. Minut 5:30”.

30-05-2019
Ràdio Trinijove – Diversitats. Les infeccions de transmissió sexual i l’atenció primària, amb entrevista a la metgessa de família i responsable d’ITS/VIH dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, Mireia Alberny. Minut 8:10”

29/05/2019
Betevé – Notícies 73. L’Equip de Suport Integral a la Complexitat (ESIC) Casernes compleix dos anys. Expliquem els resultats, els serveis i els objectius de millora amb l’entrevista al metge de família i comunitària, Joan Pons.
Enllaç al programa senser: minut 0:14” i 1:00”
Enllaç a la notícia

Betevé – Notícies 73. Cançó contra el tabac del CAP Trinitat Vella. Videoclip per conscienciar la joventut sobre els perjudicis del consum del tabac, una iniciativa dels professionals del CAP Trinitat Vella amb la col·laboració d’alumnes d’ESO de l’Institut Josep Comas i Solà i dels joves cantants del grup de rap del barri Te quiero Trinitat. Minut 2:56”.

Sants 3 Ràdio – Sants-Montjuïc al dia. Activitats amb motiu de la Setmana sense Fum del CAP Sants. Tertúlia amb les infermeres del CAP Sants, Blanca Camallonga (equip Carreras Candi) i Montse Pérez (equip Sants) amb els veïns de Sants sobre les activitats que realitzen amb motiu de la XX Setmana sense Fum sobre la prevenció del perjudicis del consum de tabac i la promoció d’hàbits saludables. Minut 6:00”.

27/05/2019
Els CAP de Barcelona organitzen durant la Setmana sense Fum activitats per conscienciar la població sobre els prejudicis del tabac.
La Vanguardia
abc.es

laveu.cat. El CAP Montcada col·labora amb l’entitat ‘Sin teta hay paraiso’ en l’organització d’una sortida de marxa nòrdica el 17 de juny, amb motiu del programa d’actes per celebrar el Dia Internacional d’acció de salut de les dones.

22/05/2019
Sants 3 Ràdio – Sants-Montjuïc al dia. Entrevista amb el responsable d’atenció a la ciutadania i participació dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS de l’àrea litoral i esquerra, José Marmol, amb motiu de la celebració de jornada de pintura mural participativa per decorar l’espai de pediatria del CAP La Marina. Minut 39:50″.

19/05/2019
Diari Ara. “¿Què és la gonorrea?”: els joves no en saben prou sobre sexe. Amb declaracions de la infermera i referent d’ITS del CAP Doctor Lluís Sayé, Antonia Raya.

16/05/2019
Un estudi realitzat pel CAP Doctor Lluís Sayé en tres instituts del barri del Raval de Barcelona avalua l’impacte d’una intervenció a l’aula, dirigida per professionals sanitaris, sobre els coneixements dels adolescents en infeccions de transmissió sexual. Vilaweb
Aldia.cat
Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

Catalunya Plural. La reivindicació del model Trànsit: la transsexualitat sense avaluació psiquiàtrica. Amb entrevista a Rosa Almirall, ginecòloga i responsable de la Unitat Trànsit, de l’ASSIR, ubicada al CAP Numància.

LaMarina.cat. Nens i nenes del barri podran pintar la sala de pediatria del CAP La Marina aquest dissabte 18 de maig.

12/04/2019
L’antídot de la soledat. Web documental sobre la resposta social i comunitària als efectes negatius en la salut que té la soledat en dones grans de la ciutat. Amb entrevista a la metgessa de família del CAP Roquetes-Canteres, Ana Callejero, sobre la prescripció social. Aquest audiovisual és el resultat del projecte que va guanya la categoria de promoció de la investigació periodística dels Premis Montserrat Roig de Barcelona de l’edició 2017.

10/04/2019
Antena 3 Noticias. Catalunya actualitza el protocol de detecció del maltractament infantil i l’amplia als professionals de l’atenció primària. Amb imatge del CAP Casc Antic i de les seves professionals Laura García (pediatra) i Maria José Calero (infermera pediàtrica).

09/04/2019
Betevé – Notícies 73, Celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física al CAP Passeig de Sant Joan, amb declaracions de la metgessa de família del centre, Susana Fontana. Minut 4:45”

05/04/2019
Betevé Ràdio – El matí de Barcelona. Celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física a l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS, amb entrevista a l’infermer i líder dels projectes de promoció de la salut, Toni López

Betevé – Notícies 73. Nou Barris celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física, amb la participació de professionals i usuaris dels CAP Chafarinas, Ciutat Meridiana, Guineueta, Rio de Janeiro, Roquetes-Canteres i Turó.

Sants 3 Ràdio – Sants-Montjuïc al dia. Celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física a l’equip Carreras Candi del CAP Sants, amb entrevista a la infermera de l’equip, Olga Vicente. Minut 36:30”

05/04/2019
el3.cat. Les usuàries de l’equip Carreras i Candi del CAP Sants celebren el Dia Mundial de l’Activitat Física fent esport a peu de carrer, amb declaracions de la infermera de l’equip, Olga Vicente.

01/04/2019
Consalud.es. Claus per afrontar el desafiament de la cronicitat a l’atenció primària amb Amb declaracions del metge de família del CAP Sant Martí de Provençals, Xavier Cos.

28/03/2019
La Veu. El CAP Montcada posa en marxa uns tallers per promoure la marxa nòrdica.

21/03/2019
Betevé – Notícies 73. La infermera del CAP Passeig de Sant Joan, Àngela Amorós, explica els tallers de memòria i socialització “El nostre viatge a Ítaca”, organitzats per l’equip de Salut Comunitària del centre.

19/03/2019
Betevé – Terrícoles. Miquel Missé conversa amb Eva Vela, coordinadora d’ASSIR (Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva) de l’Institut Català de la Salut, sobre la feina de llevadora.

12/03/2019
El3.cat. El CAP La Marina i el CEM l’Espanya Industrial participa en la 4a Marató d’Estalvi Energètic. Amb declaracions de la infermera del CAP La Marina, Anna Lanau.

ESEficiencia.es. Cataluña destina la recaudación de una campaña de sensibilización a combatir la pobreza energética (27/03/19).

11/03/2019
La Universitat Ramon Llull impartirà el primer postgrau en lactància materna a Catalunya i una de les professores serà la llevadora de l’ASSIR al CAP Numància, Laia Aguilar.
El País
El Periòdico
Europa Press

09/03/2019
L’Exprés de Sant Andreu. El CAP de Sant Andreu oferirà tallers de marxa nòrdica.

08/03/2019
Betevé – BTV notícies migdia. La treballadora social sanitària del CAP Passeig de Sant Joan, Irene Nogales, explica iniciatives del centre per commemorar el Dia Internacional de la Dona. A partir del minut 15:10″.

06/03/2019
Regió 7. De posar la bata al metge a diagnosticar. La promoció d’infermeres formades a Manresa entre el 1971 i el 1974 es retroba 45 anys després de la graduació i reivindica la professió. Amb declaracions de la infermera del CAP Adrià, Mercè Vives.

05/03/2019
Sants 3 Ràdio – Sants-Montjuïc al dia
. Participació i resultats de la participació del CAP La Marina a la Marató d’Estalvi Energètic durant el mes de febrer de 2019. Amb entrevista la infermera del CAP La Marina, Anna Lanau. A partir del minut 24:02”

05/03/2019
El Periòdico. Abric i hidratació contra els penellons, amb consells de salut del metge de família del CAP Ramon Turró, Josep València

19/02/2019
Betevé – Esports. Acord en què gent gran amb determinades patologies i situacions socials de l’equip Carreras Candi, del CAP Sants, es deriven al Club Esportiu Mediterrani per realitzar sessions d’activitat física. Amb declaracions de la infermera de l’equip Carreras Candi, Olga Vicente.

18/02/2019
Betevé – Notícies 73. El CAP La Marina és el primer i únic centre d’atenció primària de Catalunya que participa en la Marató d’Estalvi Energètic durant el mes de febrer de 2019. Minut 5:48″

13/02/2019
Público.es. Retrat del barri La Mina, de Sant Adrià del Besòs, amb declaracions del metge de família del CAP La Mina, Juan Manuel Mendive, sobre les activitats de salut comunitària que organitzen.

06/02/2019
El CAP Drassanes acull una exposició en què pacients amb dolor crònic mostren les percepcions i vivències del seu patiment a través de fotografies acompanyades de text.
La Vanguardia
ABC

30/01/2019
Ràdio Kanal Barcelona – Acelobert
. La metgessa de família i directora de l’EAP Sant Antoni, del CAP Manso, Ylenia García, explica el programa Presents d’intercanvi generacional entre gent gran sedentària i adolescents a través de l’activitat física. Minut 28:08″.

28/01/2019
RTVE – Ràdio 4 – De boca a orella. Programa sobre l’estigma i el barri de La Mina, de Sant Adrià del Besòs, amb representats de diferents entitats, com el metge de família del CAP La Mina, Juan Manuel Mendive. Minut 33:50″.

23/01/2019
RAC 1 – Islàndia. El programa aborda algunes percepcions populars sobre la grip, amb entrevista a la metgessa de família del CAP Sant Andreu, Josi Padrós, i usuaris del centre. Minut 16:40″.

17/01/2019
TVE – Telediario. Com afrontar la grip amb declaracions del metge de família del CAP Passeig de Sant Joan, Yoseba Cànovas. Minut 39:20″.

Betevé – notícies. Amb l’arribada de l’epidèmia de la grip, la pediatra del CAP Drassanes, Gemma Ricós, recorda que, habitualment, la malaltia arriba primer a la població infantil i, als pocs dies, augmenten els casos en els adults.

Cadena Ser – El balcó. La grip a Catalunya ja arriba a nivells d’epidèmia amb crónica de situació des del CAP Manso. Minut 2:05″ i 15:25″.

04/01/2019
Catalunya Ràdio – La nit dels ignorants 3.0. Entrevista amb Dolors Garolera, metgessa de família i coordinadora del PADES Nou Barris, el Programa d’Atenció Domiciliària i Equips de Suport que gestionen els CAP de Barcelona ciutat de l’Institut Català de la Salut.


Any 2018


Any 2017


Any 2016


Any 2015

Anuncis