Aparicions als mitjans dels professionals dels CAP de Barcelona Ciutat de l’ICS durant el 2020

Consulteu també les publicacions dels professionals de l’atenció primària de l’ICS
de Barcelona ciutat 
a mitjans i publicacions

25/11/2020
El País. “Els danys col·laterals per la pandèmia encara no han arribat”. Informació sobre l’atenció al CAP Besòs durant la segona ona de la pandèmia, amb declaracions de la infermera i directora del CAP Besòs, Marisol Mayorga; de la metgessa de família i adjunta a la direcció, Roser Masa, i del responsable d’atenció a la ciutadania, Sergi Castella.

24/11/2020
Barcelona.cat. Nou Barris cedeix espais municipals als CAP per fer-hi proves de la covid-19, amb informació dels espais cedits als CAP Guineueta, Roquetes-Canteres, Rio de Janeiro i Ciutat Meridiana.

20/11/2020
Avances en Gestión Clínica. Els buits de l’atenció primària: què està fallant i com ho podem solucionar? Article del metge de família del CAP Montcada i Reixac, Pere Vivó.

19/11/2020
El metge de família i responsable de la Unitat de Suport a la Recerca de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat, Miguel Ángel Muñoz, rep el premi a la Trajectòria Investigadora a l’Atenció Primària de l’ICS 2020.

RAC1. Si et truquen des d’un d’aquests telèfons, agafa’l: és un rastrejador de contactes de covid-19. Amb declaracions del gestor covid del CAP El Clot, Albert Puyuelo.

16/11/2020
TV3 – Telenotícies migdia. Resposta massiva de vacunacions contra la grip, que creixen un 26% respecte l’any passat. Amb declaracions del metge de família i director del CAP Casc Antic, Cristian Llàcer, i imatges del punt de vacunació del Centre Cívic Convent de Sant Agustí, atès per professionals d’aquest CAP.

14/11/2020
Les persones grans amb diabetis tipus 2 tenen més risc de tenir un infart o un ictus. Conclusions de l’estudi publicat a la revista ‘European Journal of Preventive’, de la Societat Europea de Cardiologia (ESC), amb declaracions de Manel Mata Cases, un dels coordinadors del treball i metge de família del CAP La Mina.

13/11/2020
Ivoox – ICSfluencers, el podcast. La diabetis, una malaltia que no s’atura. Nou capítol del podcast “ICSfluencers: La salut que s’escolta” amb el director de l’ICS, Josep Maria Argimon, el metge de família del CAP Sant Martí de Provençals, Xavier Cos, i les professionals del CAP Sant Roc, de Badalona,  Judit Llussà (metgessa de família) i Laura Silles (infermera).

12/11/2020
Efecto Colibrí. Entrevista amb la ginecòloga i impulsora de la Unitat Trànsit, Rosa Almirall, sobre l’atenció que realitzen a la salut de les persones trans des d’aquest equip ubicat al CAP Numància.

05/11/2020
Sants 3 Ràdio – Informatius Sants-Montjuïc al dia. La vacunació de la grip en equipaments municipals al districte de Sants-Montjuïc. Amb entrevista a la infermera del CAP Numància, Laura Hernando, que atèn el punt de vacunació habilitat al Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs. A partir del minut 12.

La Marina. Davant la pandèmia, cuidem-nos! Article del metge resident de medicina familiar i comunitària al CAP Doctor Carles Ribas, David Riaza, per conscienciar la ciutadania que, malgrat la pandèmia del coronavirus, han de consultar als professionals de referència de l’atenció primària davant qualsevol problema de salut, i remarca especialment l’atenció a símptomes i factors de risc de malalties cardiovasculars.

04/11/2020
Betevé – Programa Reset. Les proves diagnòstiques per detectar la covid-19 a l’atenció primària. Amb explicacions de les professionals del CAP Besòs, Marisol Mayorga (infermera i directora) i Roser Masa (metgessa de família i adjunta a la direcció). A partir del minut 6:15″.

03/11/2020
Tot Barcelona. Les unitats mòbils que fan PCR a les escoles: qui són i com funcionen. Amb informació del circuit que s’activa quan hi ha un positiu a l’escola a l’Atenció Primària Barcelona Ciutat.

29/10/2020
RNE – Ràdio 4 – Després del col·lapse. Ser pares durant la pandèmia. Com estan vivint aquest moments les dones embarassades i les mares i pares que tenen fills nascuts durant la pandèmia? Amb entrevista a la llevadora del CAP Manso, Sònia Garcia

22/10/2020
RNE Ràdio 4 – De boca a orella. Modificar la llei d’avortament. Tertúlia sobre l’avortament  i l’abordatge des de la sanitat pública amb la participació de la llevadora i responsable del Servei d’Atenció a la salut i reproductiva (ASSIR) de l’ICS a Barcelona y Catalunya, Cristina Martínez.

21/10/2020
La Veu de Montcada
. “Aquest any és més important que mai vacunar-se contra la grip”. Entrevista a la infermera del CAP Les Indianes, Laura Retuerto, sobre la campanya de vacunació de la grip.

Betevé – Notícies 73. Els CAP de Gràcia fan la vacunació de la grip en espais alternatius. Amb informació dels espais annexos als CAP on realitzen la vacunació de la grip els professionals dels CAP Pare Claret i Vila de Gràcia-Cibeles. A partir del minut 2:20”.

La Marina. La vacunació contra la grip, més necessària que mai. Amb informació de la vacunació de la grip en espais annexos als CAP Doctor Carles Ribas i La Marina.

Els tests ràpids arriben als CAP: resultats en 15 minuts. Imatges sobre la utilització dels test ràpids antigènics al CAP Manso.

19/10/2020
NouBarris.net. Quatre equipaments municipals acullen la vacunació de la grip. Informació dels espais municipals de vacunació de la grip que atenen els professionals del CAP Guinueta, CAP Rio de Janeiro, CAP Roquetes-Canteres, i CAP Sant Andreu.

16/10/2020
Betevé. Barcelona cedeix 45 espais municipals per a la campanya de la grip. Amb imatges de l’espai de vacunació de Calabria 66 atès per professionals dels equips Sant Antoni i Via Roma, del CAP Manso.

La Veu de Montcada. La vacunació contra la grip es farà als dos CAP a partir d’aquest dilluns. Informació de la campanya de vacunació de la grip als CAP Montcada i Reixac i Les Indianes.

Ivoox – ICSfluencers, el podcast. Hi ha un infant que ha donat positiu a l’escola, què cal fer? Quin circuit s’activa per fer les PCR? Nou capítol del podcast “ICSfluencers: La salut que s’escolta” amb el director de l’ICS, Josep Maria Argimon, la referent escolar covid (RECO) de l’Equip de Pediatria del CAP Passeig de Maragall, Elisabet Álvarez, i  el director de la Institució Montserrat, Lluís Turón.

15/10/2020
TV3 – Els matins. Canvis en la vacunació de la grip. Informació sobre l’inici de la campanya de vacunació de la grip amb imatges del punt de vacunació segur del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), atès per professionals del CAP Doctor Lluís Sayé.

TVE Catalunya – L’Informatiu. Inici de la campanya de vacunació de la grip amb imatges del punt de vacunació segur a l’Espai Veïnal Calabria 66, atès per professionals dels equips de Sant Antoni i Via Roma, del CAP Manso. Minut 1 i 6:29″

12/10/2020
Catalunya Ràdio – El matí de Catalunya Ràdio. La resistència primària en temps de pandèmia. Com és un dia en un CAP? La pandèmia del coronavirus ha sacsejat la feina que fan els professionals als centres d’atenció primària. Com ha canviat el seu dia a dia? Reportatge amb diferents professionals del CAP Montnegre.

07/10/2020
Barcelona.cat. La metgessa de família i directora del CAP Montnegre, Maria Pérez-Hervada, serà la pregonera de la Festa Major de Les Corts, juntament amb el director de l’Hotel Melià Barcelona Sarrià, Enrique Aranda, per la gestió de l’hotel salut durant l’estat d’alarma pel coronavirus. El pregó s’emetra de forma virtual el 9 d’octubre de 2020 a les 18 h.

06/10/2020
Diari Ara. ¿Tens febre i mocs? Distingeix la covid-19 de la grip i el refredat comú. Amb informació de la metgessa de família i comunitària i adjunta a la direcció del CAP Ramon Turró, Montserrat Pimienta.

29/09/2020
L’Escola Barrufet, al barri de Sants, ha estat el primer centre educatiu de Barcelona on s’han començat a realitzar els tests PCR, tant a alumnes com a professorat i altres treballadors del centre, per detectar casos asimptomàtics i tallar la cadena de transmissió de la covid-19. La recollida de mostres s’ha realitzat a l’escola amb unitats mòbils dels CAP de Barcelona ciutat i al CAP Sants.

El Periòdico
Betevé
Diari Ara
eldiario.es

28/09/2020
TVE – La 2 – En línia. Què són i per què serveixen els rastrejadors de la covid. Amb entrevista en directe al gestor covid del CAP Adrià, Arnau Andrés, i imatges de les gestores covid del CAP Sanllehy. A partir del minut 1.

25/09/2020
ccma.cat. Com són les PCR a les escoles? El vídeo de Salut per tranquil·litzar famílies i infants. Vídeo protagonitzat per la infermera pediàtrica del CAP Adrià Alícia Gàmiz.

22/09/2020
La Veu de Montcada. Nous casos de la Covid-19 a centres educatius del municipi. Amb menció a les unitats mòbils dotades des d’atenció primària per realitzar proves PCR a les escoles amb casos positius.

21/09/2020
Betevé – Reset. El programa ‘reset’ analitza les transformacions econòmiques i socials que vivim a Barcelona després de la crisi de la covid-19. Amb entrevista a la gestora covid del CAP Guinardó, Rocio Martín. A partir del minut 1:15″.

19/09/2020
Cribratges massius per detectar la Covid-19 a persones asimptomàtiques a la Trinitat Vella, liderats per professionals del CAP Trinitat Vella.

17/09/2020
La Xarxa – Ben trobats. Els centres d’atenció primària estan oberts al públic tot i la situació actual causada per la covid-19. Amb entrevista a la infermera i directora del CAP Adrià, Begoña Martí, sobre la tasca que realitza l’atenció primària. A partir del minut 33:47”

El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià. Les ambulàncies, els nous taxis per a l’Hotel Catalonia 505. Informació sobre el funcionament de l’hotel salut Catalonia Barcelona 505, amb declaracions de l’infermer del CAP Adrià, Edgar Garcia.

16/09/2020
Betevé – Reset. El Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva després de la covid-19. Amb entrevista a la llevadora i responsable de l’ASSIR Dreta dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, Eva Vela. A partir del minut 39:14”.

15/09/2020
Comencen els cribratges massius per detectar casos de covid-19 al barri del Raval de Barcelona. Intervenció liderada per professionals del CAP Doctor Lluís Sayé.

12/09/2020
Públic. L’Atenció Primària atén la Covid-19 amb un col·lapse sanitari endèmic. Amb declaracions de la metgessa de família i directora del CAP El Clot, Rosa Senan.

11/09/2020
El Parlament de Catalunya distingeix els professionals de la salut amb la Medalla d’Honor de la institució i homenatja les víctimes de la Covid-19. L’administratiu sanitari i responsable d’atenció a la ciutadania del CAP Roquetes-Canteres, Jesús Cabrera, ha sigut un dels professionals que ha rebut la distinció en nom dels companys i companyes del sector.

10/09/2020
TV3 – Planta Baixa. La grip que ve. Informació sobre com l’atenció primària es prepara per assumir la campanya de vacunació de la grip, amb declaracions de l’infermer pediàtric del CAP Casernes i referent de vacunes dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, Israel Caro. A partir del minut 59:30″.

Betevé. Els cribratges al Raval i la Trinitat Vella es faran la setmana que ve. Les proves PCR al Raval són els dies 15, 16 i 17 de setembre, mentre que a Trinitat Vella serà els dies 19 i 20 de setembre.

09/09/2020
TV3 – Telenotícies vespre. Alternatives per no haver de bufar les espelmes en l’era Covid-19, amb la pediatra de CAP Drassanes, Gemma Ricós.

08/09/2020
La Veu de Montcada. El CAP Montcada realitza ecografies pulmonars per millorar el diagnòstic i seguiment de la Covid-19.

La Marina. Setembre de 2020. Número 296, pàgines 10 i 11. Urgeix aturar la tendència a l’alça, alerten els sanitaris. Amb informació de professionals dels CAP Doctor Carles Ribas i La Marina sobre l’atenció a persones amb sospita de la covid-19.

06/09/2020
RAC1 – Via Lliure. Entrevista amb el Gestor Covid del CAP El Clot, Albert Puyuelo: “És una tasca de prevenció molt potent, molt útil perquè podem detectar brots. La gent és molt agraïda”.

31/08/2020
Els dos CAP de Montcada i Reixac incorporen quatre gestors Covid-19 per fer el seguiment de casos sospitosos i els seus contactes amb l’objectiu de trencar la cadena de contagis.

19/08/2020
Betevé – BTV notícies migdia. Cada CAP de Barcelona fa entre 30 i 100 proves PCR cada dia. Informació sobre el funcionament dels centres d’atenció primària durant aquesta fase de la pandèmia del coronavirus, amb declaracions del director assistencial dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, Ricard Riel, de l’administratiu sanitari del CAP La Marina, Toni Jiménez, i de la infermera del CAP La Marina, Anna Lanau.

18/08/2020
Salut fa més de 15.500 proves en cribratges de covid-19 i detecta 345 persones asimptomàtiques. Amb imatge i informació del cribratge massiu a persones asimptomàtiques amb proves PCR al barri de Torre Baró, realitzades per professionals del CAP Ciutat Meridiana i del SAP Muntanya, i al CAP Besòs.

17/08/2020
Comencen els cribratges massius per detectar casos de covid-19 al Besòs i el Maresme, amb 8.000 persones convocades. Intervenció liderada per professionals del CAP Besòs.

L’atenció primària, desgastada per la tensió i les noves tasques contra la pandèmia. Amb declaracions del director assistencial dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, Ricard Riel, del metge de família i director del CAP Casc Antic, Cristian Llàcer, i de la infermera i adjunta a la direcció d’aquest centre, Ascensión de la Torre.

16/08/2020
TV3 – Telenotícies cap de setmana vespre
. Acaba el cribratge massiu a Torre Baró: els primers resultats detecten un 3% de positius asimptomàtics. Amb declaracions de la coordinadora d’Atenció a la Ciutadania del Servei d’Atenció Primària Muntanya de Barcelona, Júlia Creus.

Betevé. Torre Baró registra un 3 % d’asimptomàtics positius el primer dia de PCR massives. Amb declaracions de la metgessa de família i adjunta a la direcció del SAP Muntanya, Iris Alarcón.

Salut detecta un 3% de positius asimptomàtics a Torre Baró:

15/08/2020
Prop de 500 persones participen en el primer dia de proves massives a Torre Baró

14/08/2020
La infermera del CAP Vila de Gràcia-Cibeles, Maite Fabregat, pregonera de la Festa Major del Districte de Gràcia de Barcelona, juntament amb una infermeria de l’Hospital de Sant Pau i d’una metgessa de l’Hospital de l’Esperança. Aquest pregó es un homenatge al personal sanitari que ha estat a primera línia durant la pandèmia del coronavirus.

13/08/2020
Barcelona.cat. Entrevista a la infermera del CAP Vila de Gràcia-Cibeles, Maite Fabregat, pregonera de la Festa Major de Gràcia 2020.

12/08/2020
El Periòdico. La por de perdre la feina fa fugir els més vulnerables de les PCRs. Amb declaracions de la treballadora social sanitària del CAP Besòs, Ana Huerta.

10/08/2020
Un estudi de l’Institut Hospital de la Mar de Recerques Mèdiques (IMIM) i l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària (IDIAPJGol), i publicat a la revista Journal of Public Health,  revela que els districtes de la ciutat de Barcelona amb ingressos més baixos han estat els més afectats durant els primers mesos de la pandèmia del coronavirus. Entre els autors de l’estudi es troben el metge de família del CAP La Marina, José Miguel Baena, i la metgessa resident del mateix centre, Sara Isabel Cordeiro. Informacions amb declaracions de Baena:

07/08/2020
Els gestors COVID són els professionals de l’atenció primària encarregats d’identificar els contactes estrets pels casos sospitosos de tenir COVID per detectar precoçment possibles nous casos i trencar amb la cadena de contagis.

  • RNE. Amb declaracions del gestor COVID del CAP Adrià, Arnau Andrés.
  • Telecinco – Infomativo Mediodía. Amb declaracions del referent d’atenció a la ciutadania del CAP Vila de Gràcia-Cibeles, Marc Tomàs. Minut 12:02″.
  • L’Informatiu de TVE Catalunya. Amb declaracions del referent d’atenció a la ciutadania del CAP Vila de Gràcia-Cibeles, Marc Tomàs. Minut 3’47’.

18/07/2020
El Periódico.
Barcelona està llesta per «replicar» els hotels medicalitzats. Amb declaracions del responsable de l’Àrea de Treball Social Sanitari dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, Jordi Riba.

14/07/2020
Youtube de l’Institut Català de la Salut.
“ICS Memòria COVID. Un moment, una lliçó, un sentiment”, una iniciativa per recollir testimonis dels professionals de l’ICS durant la pandèmia del coronavirus i repassar els moments claus des del punt de vista personal. Amb la participació de professionals de l’ASSIR de Barcelona: Rosa Almirall, ginecòloga del Servei Trànsit d’Atenció a Persones trans de Catalunya, Laura Vázquez, auxiliar administrativa del CUAP Manso, Carmen Valverde, llevadora del CAP La Sagrera i Roger de Flor, Roser Porta, llevadora de l’ASSIR Muntanya i Cristina Martínez, responsable de l’ASSIR Barcelona Ciutat.

13/07/2020
El Triangle. Qui farà el pregó de la Festa Major de Gràcia? Dues infermeres i una metgessa, entre les quals es troba la infermera del CAP Vila de Gràcia – Cibeles, Maria Teresa Fabregat.

12/07/2020
La Vanguardia. Històries del Coronavirus, amb les vivències de la infermera de l’equip de pediatria del CAP Drassanes, Susana León.

10/07/2020
Betevé. El CAP Manso demana l’ús de la mascareta: Si et protegeixes, em salves. Missatge a la joventut de la metgessa de família i directora de l’equip Sant Antoni, del CAP Manso, Ylenia Garcia.

Diari Ara. Gràcia viurà una festa major sense concerts de nit ni concurs de carrers guarnits. La infermera del CAP Vila de Gràcia – Cibeles, Maria Teresa Fabregat, serà una de les tres sanitàries que el 14 d’agost realitzarà el pregó que es retransmetrà en directe.

07/07/2020
Betevé – BTV Notícies 73. L’Hotel Barcelona Condal Mar obre portes com a hotel salut, l’últim de la ciutat, atès per professionals del CAP Besòs. Amb declaracions de la infermera i directora del CAP Besòs, Marisol Mayorga, i del responsable de l’Àrea de Treball Social Sanitari dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, Jordi Riba.

02/07/2020
El 70% dels residents i el 56% dels treballadors infectats per la Covid-19 a les residències són asimptomàtics. Intervenció per controlar la transmissió de la infecció en les residències de gent gran, liderada per l’Hospital Vall d’Hebron amb la col·laboració de professionals del Servei d’Atenció Primària (SAP) Muntanya de Barcelona. L’estudi d’aquest projecte està signat, juntament amb professionals de l’hospital, per la metgessa de família i directora del SAP Muntanya, Elisabeth Martin, i per la metgessa de família del CAP Sant Andreu, Marta Selvi.

01/07/2020
Agència France Press. En un ‘hotel-covid’ espanyol, els pacients marxen però els turistes no arriben. Informació sobre el tancament del Meliá Barcelona Sarrià com a hotel salut, amb declaracions de la metgessa de família i directora del CAP Montnegre, Maria Pérez-Hervada.

30/06/2020
Institut Català de la Salut. Metges i metgesses residents expliquen el seu testimoni de la pandèmia a la iniciativa “ICS Memòria COVID. Un moment, una lliçó, un sentiment”, que recull testimonis dels professionals de la institució durant la pandèmia del coronavirus i repassar els moments claus des del punt de vista personal. Amb la participació del metge residents del CAP El Clot, Guille Fernández.

29/06/2020
Els CAP de Barcelona ciutat de l’ICS han millorat la gestió de la demanda de la ciutadania amb eines telemàtiques que es van potenciar durant la pandèmia del coronavirus i que es mantindran després de l’estat d’alarma sanitària, ja que han demostrat la seva eficàcia per canalitzar les sol·licituds dels pacients i millorar l’accés a l’atenció primària.

La Vanguardia. Quan l’atenció primària entra a casa. Reportatge fotogràfic sobre l’atenció domiciliària durant la pandèmica del coronavirus, amb seguiment als professionals de la Unitat d’Atenció Continuada Domiciliària (ACD) de Barcelona ciutat, Paloma Burgueño (metgessa de família) i Salvador Martín (conductor) i a la infermera del CAP Ramon Turró, Cristina Piedra.

24/06/2020
Betevé – BTV notícies migdia. La Covid-19 transforma l’atenció primària: Les consultes telemàtiques han arribat per quedar-se. Amb declaracions del responsable d’Atenció a la ciutadania del CAP Vila de Gràcia – Cibeles, Marc Tomás, sobre la reorganització dels centres d’atenció primària.

23/06/2020
El metge de família del CAP La Mina, Manel Mata Cases, destaca al XXXI Congreso Nacional de Diabetes la importància de realitzar controls cada tres mesos per millorar la salut de les persones amb diabetis tipus 2.

Revista Atención Primaria. Volum 52 -Número 6, Juny-Juliol 2020. Burnout i malestar psicològic en els residents de medicina familiar i comunitària. Article sobre el projecte que va rebre el primer premi a la 10º Jornada de Recerca per a Residents de la Unitat Docent dels CAP de Barcelona ciutat i elaborat per residents de medicina familiar i comunitària de la promoció 2014-2018 dels CAP Poblenou, La Mina, El Clot i La Pau.

22/06/2020
RAC 1 – No ho sé. “Es fan proves a tots els sospitosos”. La metgessa de família del CAP Pare Claret, Mireia Moret, defensa la feina dels centres d’atenció primària en el control i seguiment del coronavirus i assegura que es fan proves PCR a tothom que les necessita.

21/06/2020
Red Psicoanálisis y Medicina. La priorització de la consulta telefònica en la trobada clínica: una reflexió en temps de Covid-19. Article de la metgessa de família de l’equip Encants, del CAP Passeig de Maragall, Elena Serrano.

18/06/2020
El Diari de la Sanitat. La doble batalla dels sanitaris contagiats. Sobre l’experiència com a professional sanitària que ha patit la Covid-19 de la metgessa de família de l’equip Poble Sec, del CAP Manso, Eulàlia Torrent.

17/06/2020
Crític. Fotoreportatge: així va ser la batalla contra la Covid-19 a Ciutat Meridiana. Informació sobre l’atenció domiciliària al CAP Ciutat Meridiana amb acompanyament a la metgessa de família Anna Cartanyà i a la infermera Marta Torrent.

16/06/2020
El País. Els malalts que la pandèmia va amagar tornen a les consultes. L’atenció primària reprèn la rutina amb patologies que van deixar d’arribar als centres de salut per por del contagi de coronavirus. Amb declaracions dels metges de família i comunitària del CAP Casernes, Jordi Acezat i Maria Nualart.

El País. “Empezamos sabiendo poco o nada. Y ahora no sabemos cómo será el final”: crónica de una metgessa de família en primera fila. ‘El País’ selecciona quatre cartes que relaten el dia a dia del sanitaris durant la pandèmia. Una de les cartes és de la metgessa de família de l’equip Via Roma, del CAP Manso, Mamen Ibarra Mirambel.

Ràdio TriniSound. Les veus de la Trini – 1r programa. La infermera del CAP Chafarinas, Maria Jose Pujol, i la infermera de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Neus Ferrer, expliquen les intervencions que realitzen al barri en salut comunitària. Al minut 1.

15/06/2020
Youtube de l’Institut Català de la Salut. “ICS Memòria COVID. Un moment, una lliçó, un sentiment”, una iniciativa per recollir testimonis dels professionals de l’ICS durant la pandèmia del coronavirus i repassar els moments claus des del punt de vista personal. Amb la participació de la treballadora social sanitària del CAP Drassanes, Carol González, i de la infermera del CAP Montnegre, Gemma Fanlo.

11/06/2020
Diari de la Sanitat. Atenció Primària i residències, una oportunitat per caminar plegats. Article de l’infermer del CAP Sant Martí de Provençals, Francisco Cegri, i de la metgessa de família del CAP Ronda Prim (Mataró), Esther Limón.

08/06/2020
Avances en Gestión Clínica. Quatre premisses per arribar a l’organització autònoma del teu equip. Article del metge de família del CAP Montcada i Reixac, Pere Vivó.

06/06/2020
El Periòdico. Els ‘guardians’ de la desescalada: Sis treballadors expliquen en primera persona com procuren el compliment de les mesures i segueixen el rastre del virus per evitar que rebroti. Amb declaracions del responsable d’atenció a la ciutadania del CAP Sants, José López Coedo, sobre la tasca de triatge de pacients al centre.

03/06/2020
Societat Catalana de Gestió Sanitària. El treball social sanitari a l’atenció primària de salut: enfocar per reenfocar. Article del responsable de l’Àrea de Treball Social Sanitari del CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, Jordi Riba, sobre la tasca d’aquests professionals durant la pandèmia del coronavirus i els punts a tractar per reenfocar-la.

01/06/2020
Cerdanyola.info. Testimonis en temps de pandèmia. El cerdanyolenc i metge de família del CAP Drassanes, Fèlix Heras, dona el testimoni sobre com van afrontar el coronavirus des del seu centre d’atenció primària i destaca aspectes com el suport i la coordinació entre els professionals, la capacitat d’adaptació, la tasca comunitària i l’abordatge de sentiments com l’angoixa o la incertesa.

29/05/2020
Revista d’Alella – número 366. La metgessa de família i directora del CAP Poblenou, Montse Verdú, explica com han fet front al coronavirus des del centre d’atenció primària, en un reportatge sobre persones d’Alella que han ocupat serveis bàsics durant la pandèmia.

25/05/2020
elcritic.cat. “Som aquí, cuidem les embarassades i les dones després del part”. Article de la responsable del Servei d’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, Cristina Martínez, sobre com s’ha reorganitzar l’ASSIR durant la pandèmia del coronavirus.

23/05/2020
TVE – La 1 – Informe Semanal. Atenció primària en alerta. Reportatge sobre el paper de l’atenció primària en la pandèmia del coronavirus. Amb declaracions de la gerent dels CAP de Barceloca ciutat de l’ICS, Núria Nadal, de la infermera i adjunta a la direcció del CAP Montnegre, Gemma Fanlo, de l’infermer del CAP Montnegre, Cristobal Peña, i imatges del CAP Montnegre i de l’hotel salut Meliá BCN Sarrià, atès per professionals d’aquest centre. A partir del minut 4:52′.

21/05/2020
Betevé – BTV Notícies vespre. Menys visites presencials i més atenció telefònica i virtual a partir d’ara en l’atenció primària. Amb declaracions de la gerent dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, Núria Nadal, i de les professionals del CAP Montnegre, Gemma Fanlo, infermera i adjunta a la direcció, i M. Carmen Manchado, responsable d’atenció a la ciutadania.

Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona. “La crisi ha tret a la llum la importància de fer cas a la gent que estem treballant a primera línia”. Entrevista a la infermera d’atenció familiar i comunitària del CAP Doctor Lluís Sayé, Antònia Raya, gran coneixedora de la realitat sanitària i social del Raval de Barcelona on treballa des de fa vint anys.

20/05/2020
CAP Raval Nord: un mur de contenció de la covid-19 compromès amb el barri. Amb declaracions de la metgessa de família i directora del CAP Doctor Lluís Sayé, Ana Romagosa, de la metgessa de família Txell Puig, de la infermera Antonia Raya i de la treballadora social sanitària Laura Miguel.

VICE News. Informació sobre l’hotel de salut Melià Barcelona Sarrià, atès per professionals del CAP Montnegre i dirigit a l’atenció de persones amb la Covid-19 donades d’alta a l’hospital però no poden realitzar un correcte aïllament domiciliari per temes sanitaris o socials. Amb declaracions de la infermera Laura Velasco.

17/05/2020
El Punt Avui. “Cal reformar l’atenció primària de forma profunda”. Entrevista a la infermera i directora del CAP El Carmel, Elisabeth Solf.

15/05/2020
El Periòdico. “Quan vam entrar a les residències de gent gran, havia passat un tsunami”. Amb declaracions de les infermeres de l’equip Universitat, del CAP Manso, Elisabet Fontova i Susana Rodríguez, sobre el paper de l’atenció primària a les residències.

El Periòdico. Coronavirus: Les vides que el confinament ha revolucionat. L’infermer del CAP La Sagrera, Juanjo Sánchez Requena, explica el bagatge de dos mesos de confinament i posa en valor la tasca dels CAP.

14/05/2020
Diari Ara
. D’atendre tuberculosos a tractar pacients de coronavirus. El CAP Doctor Lluís Sayé reobre, per a l’atenció a persones amb sospita de la Covid-19, una antiga de garita o caseta de vidre que hi ha a l’entrada i que s’utilitzava per rebre els malalts a l’antic Dispensari Antituberculós i mantenir la distància de seguretat per evitar el contagi. Amb declaracions de la metgessa de família i directora, Anna Romagosa.

El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià. El CAP Adrià, un tallafoc davant el virus. Reportatge sobre l’adaptació de l’atenció a la ciutadania al CAP Adrià durant la pandèmia del coronavirus. Amb declaracions de les infermeres, Begoña Martí i Marisa Martí; de la metgessa de família Nerea Candamil, de la responsable d’Atenció a la Ciutadania, Viky Gonzàlez, i de l’administrativa Gloria Vilanova.

Ámbito. Covid-19 en Barcelona: així funciona avui l’hotel 5 estrelles per a 300 pacients. Reportatge sobre el funcionament de l’hotel salut Melià Barcelona Sarrià, atès per professionals del CAP Montnegre. Amb menció i imatges de les infermeres Andrea Luesma, Laura Velasco, Marisol Posada i Maria Magdalena Alonzo.

La Veu de Montcada i Reixac. L’atenció primària s’ha hagut d’adaptar a molts canvis durant la crisi. Informació sobre com s’ha adaptat l’atenció dels CAP Montcada i Les Indianes a les necessitats de salut de la població durant la pandèmia del coronavirus i com està prevista que sigui l’atenció durant la desescalada.

Canal de Youtube del Casal Ca l’Isidret. Jornada d’assessorament sanitari oberta al veïnat on els professionals del CAP Poblenou, Raquel Rodenas (metgessa de família), Robert Cabanes (infermer) i Alicia Medina (treballadora social sanitària) realitzen una sessió en línia en què han donat informació pràctica de l’atenció primària durant la pandèmia del coronavirus. Una iniciativa de la Xarxa de Suport Mutu del Poblenou, de la plataforma per la defensa del barri Taul Eix Pere IV i del Casal Ca l’Isidret.

12/05/2020
La Veu de Montcada i Reixac. Els ambulatoris ja fan PCR a pacients amb símptomes. Els dos centres d’atenció primària del municipi (CAP Montcada i CAP Les Indianes) començaran a fer aquesta setmana la realització dels tests de detecció directa de la presència de la Covid-19 a mucoses (PCR) en pacients simptomàtics.

Rebelión Primaria. Una guàrdia a la residència com a metgessa de família. Experiència d’una guàrdia en una residència de persones grans de la metgessa de família del CAP Pare Claret, Mireia Moret.

10/05/2020
Diari Ara
. Fa més de cinquanta dies que tinc símptomes de covid-19 i no remeten, amb declaracions de les metgesses de família del CAP Bon Pastor, Nani Vall-llossera, i del CAP Besòs, Meritxell Sánchez-Amat sobre casos de pacients en què la simptomatologia persisteix durant setmanes.

07/05/2020
Revista Fem Pànxing. “Nosaltres seguim al peu del canó, procurant que la gestació segueixi i acabi de la millor manera, amb un preciós nadó als braços”. Entrevista a la llevadora del CAP Les Indianes, Fina Serrat, sobre l’atenció a les mares i nadons durant la pandèmia del coronavirus.

05/05/2020
TV3 – Sense Ficció
Història d’un assaig. Reportatge sobre l’assaig clínic liderat pels investigadors de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet, sobre l’efectivitat d’un tractament preventiu a partir de la hidroxicloroquina, un fàrmac utilitzat per la malària, per frenar la transmissió de la Covid-19. L’equip, format per 150 professionals, ha disposat d’un punt de treball al CAP Sant Andreu des d’on s’han coordinat l’estudi a Barcelona i també han col·laborat professionals dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS. Apareix el CAP Sant Andreu, al minut 5:10”.

lamira.cat. Amb el somriure que cura. Reportatge fotogràfic sobre l’atenció domiciliària, amb les infermeres del CAP Drassanes, Elisenda Liso i Uxue Eraso.

02/05/2020
Nació Berguedà. Els CAP comencen a fer els tests per conèixer el grau d’immunitat de la població davant del coronavirus a l’Estat. Amb informació del CAP Manso i declaracions de la metgessa de família i directora assistencial dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, Belén Enfedaque.

01/05/2020
TV3 – Telenotícies migdia. En marxa el gran estudi serològic per saber l’abast del coronavirus a Espanya. Amb declaracions de la metgessa de família i directora assistencial dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, Belén Enfedaque, i de la metgessa de família i directora de l’equip Via Roma del CAP Manso, Cristina Carbonell.

TVE Catalunya – L’Informatiu. Estudi d’immunitat de la població als CAP. Amb informació del CAP Manso i declaracions de la metgessa de família i directora assistencial dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, Belén Enfedaque. Minut 1:15” i 15:20”.

TV3 – Telenotícies migdia. Afectació de la Covid-19 a Barcelona per barris: colpeja més les àrees desafavorides. Amb declaracions de la treballadora social sanitària del CAP Doctor Carles Ribas, Encarna Medina.

nosolocine.net. “Es truca molta gent per ansietat”. Entrevista a l’administrativa de l’equip Congrés, del CAP Passeig de Maragall, Maria Dolors Vidal.

Agència France Press (AFP). “Spain: Primary care home visits”. Reportatge fotogràfic sobre la tasca del Servei d’Atenció Continuada Domiciliària (ACD) amb imatges de l’infermer Kilian Trenard, del tècnic Joan Alcaraz i de l’auxiliar d’infermeria Esther Montero.

30/04/2020
Els CAP comencen a fer els tests per conèixer el grau d’immunitat de la població davant del coronavirus a l’Estat. Amb informació i imatge del CAP Manso i declaracions de la metgessa de família i directora assistencial de la GTBCN, Belén Enfedaque.

La Vanguardia. Centres d’atenció primària catalans realitzen els primers anàlisis de seroprevalença a voluntaris. Amb declaracions de la metgessa de família de l’equip Via Roma del CAP Manso, Cristina Carbonell.

29/04/2020
Betevé – BTV Notícies vespre. Als CAP es consolida l’atenció telefònica i per videotrucada, sobretot en els processos administratius, de cara a l’activitat després de la pandèmia del coronavirus. Amb declaracions de la responsable d’Atenció a la Ciutadania dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, Marta Carrasco, i amb imatges d’instal·lacions i professionals dels CAP Doctor Lluís Sayé, Montnegre, Ramon Turró i Sant Andreu.

28/04/2020
TV3 – Telenotícies vespre. L’atenció primària en majúscules, al Raval de Barcelona. Amb declaracions de les professionals del CAP Drassanes, Beatriu Bilbeny (metgessa de família i comunitària), Paloma Prats (infermera), Carol González (treballadora social sanitària) i Raushanara Begum (mediadora cultural).

TOT Barcelona. Telemedicina del coronavirus: la vida en un CAP durant la pandèmia. Amb declaracions de les professionals del CAP Sant Andreu, Cristina Boté (infermera i directora del centre), Carme Rovira (treballadora social sanitària) i Carme Sanz (administrativa).

27/04/2020
La Local-Ràdio Tiana. El metge de família i responsable del Servei d’Atenció Continuada Domiciliària de Barcelona ciutat, Jordi Gost, explica el funcionament d’aquest dispositiu i com ha sigut la seva actuació durant la pandèmia del coronavirus.

25/04/2020
Revista El Salto
. La lluita per la vida en la crisi de la Covid-19 no acaba en un hospital.  Article sobre la tasca de l’atenció primària durant la pandèmia amb declaracions de les metgesses de família, Nani Vall-llossera (CAP Bon Pastor) i Eva Mayor (CAP Bordeta-Magòria), la infermera Antonia Raya (CAP Doctor Lluís Sayé) i la resident de medicina de família i comunitària del CAP Bon Pastor, Laia Bruna. També apareixen imatges de professionals del CAP Sant Martí de Provençals, del CUAP Sant Martí i del CAP Montnegre.

22/04/2020
Tot Barcelona.
Els ‘solucionadors’ dels confinaments impossibles, sobre la tasca dels treballadors socials sanitaris. Amb declaracions de Jordi Riba, responsable de l’Àrea de Treball Social Sanitari els CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, i de les treballadores socials sanitàries Pepita Rodríguez (CAP Casernes) i Alicia Medina (CAP Poblenou).

Betevé – BTV Notícies vespre. Els embarassos en temps de covid-19. Amb declaracions de la llevadora i responsable del Servei d’Atenció a la salut sexual i reproductiva dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, Cristina Martínez.

21/04/2020
La Veu. Els professionals dels CAP de Montcada i Reixac fan l’atenció i el seguiment de possibles casos de la Covid-19 a les residències de gent gran.

20/04/2020
Andreuenc. El CAP La Sagrera torna a oferir assistència presencial.

19/04/2020
Eldiario.es. Els metges que atenen als sanitaris de baixa per la Covid-19: “Hi ha por, però també ganes de tornar a la trinxera”. Amb declaracions del metge de família i responsable de l’Àrea de Docència, Formació i Recerca dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, Xavier Mundet, que dona suport a la Unitat Bàsica de Prevenció de Riscos Laborals durant la pandèmia del coronavirus.

17/04/2020
Professionals d’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS intensifiquen l’atenció en les residències.
La Vanguardia
Europa Press
ABC
Aldia.cat
Tot Barcelona
Metropoli Abierta
Gentedigital.es

Betevé. El CAP Sagrera tornarà a obrir portes dimarts.

16/04/2020
El País. Els CAP, murs de contenció del coronavirus. Amb declaracions de la metgessa de família del CAP Bon Pastor, Nani Vall-llossera i dels professionals del CAP Casernes, Yuri Ochiai (metgessa de família), Jordi Acezat (metge de família), Israel Caro (infermer pediàtric) i les infermeres Anna Muñoz i Jose Antonio Saez.

14/04/2020
El País. Todos los pacientes son VIP.  Informació sobre els hotels salut, per a persones amb Covid-19 que han rebut l’alta de l’hospital però no poden tornar a cada perquè no poden realitzar l’aïllament de manera adient. Aquests hotels reben l’atenció de professionals dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS.

TV3 – Primera línia. Com és el dia a dia dels que treballen amb el coronavirus? Amb intervenció de la infermera de l’Equip d’Atenció Primària de la Presó (EAPP) de dones Wad-Ras, de Barcelona, Noemí Carreras.

13/04/2020
Catalunya Ràdio – El matí de Catalunya Ràdio. Testimonis que expliquen com han superat la Covid-19. Amb declaracions de la metgessa de família de l’equip Congrés del CAP Passeig de Maragall, Esperanza Martín, sobre l’experiència de la malaltia i el paper de l’atenció primària en l’abordatge de la pandèmia. A partir del minut 42:09″

11/04/2020
RT France. A Barcelona, ​​un hotel transformat en hospital. Una informació sobre l’hotel salut Melià Barcelona Sarrià, habilitat per a persones que han rebut l’alta a l’hospital però encara no poden tornar a casa. L’hotel està atès per professionals del CAP Montnegre. Amb declaracions de la infermera i adjunta a la direcció d’aquest centre, Gemma Fanlo.

09/04/2020
TV3 – Telenotícies migdia. L’atenció primària és qui està portant el gruix de l’epidèmia de la Covid-19. Amb declaracions de la metgessa de família i directora assistencial dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, Belén Enfedaque i de les professionals del CAP Montnegre, Gemma Fanlo (infermera), Gemma Colom (infermera) i Andrea Caño (auxiliar administrativa).

08/04/2020
TV3 – Telenotícies migdia. 22 hotels amb capacitat per a 2.000 llits estan habilitats per atendre pacients amb Covid-19. Informació sobre l’atenció als pacients amb Covid-19 que han rebut l’alta a l’hospital però no encara no poden tornar a casa i són atesos a l’Hotel Meliá Barcelona Sarrià, atès per professionals del CAP Montnegre. Amb declaracions de la infermera Sandra Sánchez i de la treballadora social sanitària Judith López.

07/04/2020
Betevé – BTV Notícies vespre. Els CAP aposten per l’assistència telefònica i per internet. A més, donen suport a residències geriàtriques i de salut mental i atenen els pacients dels hotels salut. Amb declaracions de la metgessa de família del CAP Montnegre, Sílvia Gómez.

06/04/2020
France 2 TV. Coronavirus: a Espanya, els pacients convalescents són allotjats en hotels. Informació gravada a l’Hotel Meliá Barcelona Sarrià, atés per professionals del CAP Montnegre.

04/04/2020
swissinfo. Cuarentena cinco estrellas para pacientes de Covid-19 en hoteles de España. Amb declaracions de la metgessa de família i directora assistencial dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, Belén Enfedaque, i de la infermera i adjunta a la direcció del CAP Montnegre, Gemma Fanlo, sobre l’atenció a l’hotel salut Melià Barcelona Sarrià, atès per professionals del CAP Montnegre.

02/04/2020
TV3 – Primera línia. Programa que mostra testimonis de persones que viuen a prop la lluita contra el coronavirus. Amb el testimoni de la infermera del CAP Sanllehy, Maria Bonich. Als minuts 1:47”, 4:53” i 10.

31/03/2020
RTVE – Ràdio 4 – De boca a orella. La prevalença del Covid-19 en els barris més desafavorits de Barcelona, amb entrevista a la metgessa de família del CAP Bon Pastor, Nani Vall-llossera. A partir del minut 1.

28/03/2020
Betevé. 31 centres d’atenció primària obren els caps de setmana per mantenir l’atenció telemàtica, presencial i domiciliària durant la pandèmia del coronavirus.

Betevé – BTV Notícies vespre. Obertura de 31 centres els caps de setmana, amb declaracions de la metgessa de família del CAP Doctor Lluís Sayé, Laura Romera. A partir del minut 25:38″

27/03/2020
La Veu. El CAP Montcada obre els caps de setmana per reforçar l’atenció durant la pandèmia.

20/03/2020
RAC1 – Islàndia. Agraïment als professionals sanitaris i d’altres professionals relacionades, amb declaracions de la infermera del CAP La Mina, Elisabeth Carrera. A partir del minut 1:05:00″.

24/03/2020
TotBarcelona. Veïns de Sant Antoni, al rescat de l’ambulatori Manso amb mascaretes artesanes.

17/03/2020
El Periòdico. Informació sobre un ram de flors anònims rebut al CAP Poblenou per agrair la tasca dels sanitaris en la lluita contra el coronavirus.

04/03/2020
Sants 3 Ràdio – Sants-Montjuïc al dia. Activitats organitzades pels professionals del CAP Roger amb motiu del Dia Mundial de l’Obesitat, amb entrevista a la infermera del CAP Roger, Elisenda Vidal. Minut 8:28″

29/02/2020
Betevé – BTV notícies vespre. Famílies i professionals pinten l’espai de pediatria del CAP Drassanes. Amb entrevista a la pediatra i directora de l’Equip de Pediatria Drassanes, Gemma Ricós.

28/02/2020
BTV – BTV notícies 73. Les veïnes de la Zona Nord es mouen per exercitar la memòria. Amb declaracions de les professionals del CAP Ciutat Meridiana, Rosa Maria Torres (infermera) i Mònica Llopart (auxiliar administrativa).

27/02/2020
Coronavirus. Amb declaracions de la metgessa de família i directora del CAP Roger, Anna Picas
TVE Catalunya – La 1 – L’Informatiu. Minut 4:08″
RNE – Ràdio 4 – El matí a Ràdio 4 (28/02/2020. Minut 4.50″)
Diari Ara. Inclou també crònica de situació dels CAP Roger, Doctor Lluís Sayé i Vila de Gràcia – Cibeles.

19/02/2020
Sants 3 Ràdio – Sants-Montjuïc al dia. La Unitat Trànsit arriba a les 3.000 persones ateses. Amb entrevista a Lina Mulero, professional auxiliar administratiu i agent de salut de la Unitat Trànsit, ubicada el CAP Numància. Minut 25:25”

Betevé – BTV Notícies vespre. Un estudi conclou que les partícules de contaminació ultrafines augmenten la pressió arterial. Amb entrevista al metge de família del CAP La Mina i investigador de la Societat Catalana d’Hipertensió, Ernest Vinyoles, sobre una estudi liderat per professionals del CAP de Barcelona ciutat de l’ICS. Minut 18:47”

18/02/2020
La Veu
. Els CAP de Montcada i Reixac estrenen vehicle elèctric per atendre les visites a domicili.

12/02/2020
Betevé – BTV Notícies 73. Participació del CAP Adrià en la marató d’estalvi energètic en equipaments públics. Amb declaracions de la infermera i directora del centre, Begoña Martí, i de l’administratiu referent de manteniment, Joel Huerta.

10/02/2020
La Unitat Trànsit, ubicada al CAP Numància, arriba a les 3.000 persones ateses.

06/02/2020
La Marina
. El CAP La Marina participarà per segon any consecutiu d’una marató per estalviar energia als equipaments públics.

El Diari de la Sanitat. Treballar la desmedicalització per caminar cap a la governança comunitària als CAP de Gràcia. Jornada Desmedicalització i bones pràctiques per la salut, amb les ponències ‘Més proves, més salut?’ de la metgessa de família del CAP Pare Claret, Mireia Moret, i la intervenció sobre accions saludables de les infermeres del CAP Vila de Gràcia-Cibeles, Maite Fabregat, Eduardo Gonzàlez i Mercè Julià.

05/02/2020
Sants 3 Ràdio – Sants-Montjuïc al dia. El CAP La Marina participa en la V Marató d’Estalvi Energètic. Amb entrevista a la infermera i adjunta a la direcció del CAP La Marina, Anna Lanau. Minut 44:50″

Betevé – BTV Notícies Migdia. Informació del temps de Barcelona des del terrat del CAP Guinardó. Minut 13:30″

03/02/2020
Els CAP Adrià, La Marina i La Sagrera, de Barcelona ciutat, participen en una marató per estalviar energia en equipaments públics

27/01/2020
Els CAP de Barcelona ciutat de l’ICS substitueixen el taulell per taules individualitzades per millorar l’atenció. Aquesta iniciativa ja està en funcionament als CAP Casc Antic, Pare Claret, Roger i Sanllehy.

Catalunya Radio – Estat de Gràcia. Entrevista a alumnes de segon i de tercer d’ESO i avis i àvies del barri de Sant Antoni de Barcelona que participen al projecte Presents, que afavoreix l’intercanvi generacional a través del foment de l’activitat física. Amb intervenció de la metgessa de família i directora de l’equip Sant Antoni, del CAP Manso, Ylenia Garcia.

24/01/2020
Betevé – Notícies vespre. Barcelona lidera un estudi sobre l’ús dels antivirals en el tractament de la grip. Cinc centres de Barcelona ciutat de l’ICS han participat en un estudi europeu independent sobre els possibles beneficis de l’ús dels antivirals , en concret l’oseltamivir en el tractament de la grip. Amb entrevista al coordinador d’aquest estudi a Catalunya, el metge de família de l’equip Via Roma, del CAP Manso, Carles Llor.

20/01/2020
Catalunya Press. La tertúlia literària dialògica i la salut mental. Sobre la iniciativa de salut comunitària que se desenvolupa al CAP La Pau.

16/01/2020
Cinc centres de Barcelona ciutat de l’ICS participen en un estudi europeu que demostra l’eficàcia d’un tractament antiviral per reduir símptomes en pacients amb grip.

14/01/2020
Betevé – BTV notícies 73. Els administratius sanitaris del CAP Ramon Turró visiten a domicili, amb declaracions de la responsable d’atenció a la ciutadania del centre, Abigail Fargas.

DesdeLaMina.net. El CAP La Mina continua ampliant el seu diagnòstic sobre salut comunitària.

11/01/2020
Diari Ara – Suplement Ara Criatures. A l’institut ensenyo activitat física als avis del barri. Informació sobre el projecte Presents d’intercanvi generacional entre estudiants i persones grans sedentàries, desenvolupat per l’equip Sant Antoni del CAP Manso i l’Escola Salesians Rocafort, de Barcelona.

08/01/2020
LaMarina.cat. Vigilar els greixos trans, un bon propòsit per any nou! Article sobre alimentació elaborat per l’equip d’infermeria del CAP La Marina.


Aparicions als mitjans en anys anteriors:

20192018201720162015