Aparicions als mitjans dels professionals dels CAP de Barcelona Ciutat de l’ICS durant el 2018

Consulteu també les publicacions dels professionals de l’atenció primària de l’ICS
de Barcelona ciutat 
a mitjans i publicacions

 

14/11/2018
La Vanguardia. Article amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis amb entrevista la metge de família i comunitària del CAP La Mina, Manel Mata, sobre alimentació, detecció, factors de risc, símptomes i diagnòstic de la malaltia.

RAC1. El metge de família de CAP Sant Martí de Provençals i president del Grup Europeu d’Atenció Primària i Diabetis, Xavier Cos, parla sobre la detecció, l’estil de vida i la importància de l’entorn de la persona que pateix diabetis.

12/11/2018
GeriatricArea. Article publicat a la revista European Journal of Internal Medicine, sobre el decàleg per implementar una atenció integral i multidisciplinar en persones grans fràgils, elaborat amb col·laboració de professionals de l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS, i utilitzar per desenvolupar el projecte +ÀgilBCN al CAP Bordeta-Magòria.

07/11/2018
La Veu de Montcada i Reixac. El CAP Les Indianes amplia els serveis amb la realització de la prova del fons d’ull.

ABC.es. Marató de vacunació contra la grip destinada a tots els professionals de l’ICS. Jornada al CAP Manso, amb declaracions de la infermera de l’equip Via Roma, Marta Alfonso.

31/10/2018
Jornada participativa per pintar les parets de pediatria del CAP Pare Claret.
BTV – notícies 73, a partir del minut 8:37″
Gràcia TV

30/10/2018

TV3 – Sense ficció. Reportatge sobre el Programa d’Atenció Domiciliària, Equips de Suport (PADES) de Nou Barris.

BTV – notícies 73. El CAP Bon Pastor s’amplia amb prop de 1.500 metres quadrats.

26/10/2018
El Periòdico
. El CAP Doctor Lluís Sayé obre les portes al festival d’artiquectura 48H Open House. És un dels 200 edificis que participen.

25/10/2018
TV3 – Quan arribin els marcians
. Programa cultural sobre gènere i diversitats amb entrevista a la ginecòloga Rosa Almirall, responsable de la Unitat Trànsit de l’ASSIR, ubicada la CAP Numància. Minut 6:50″

24/10/2018
Beteve – Btv notícies vespre. Informació sobre el brot d’impetigen a la Barcelona, amb entrevista a la pediatra i directora de l’equip de pediatria Drassanes, Gemma Ricós. A partir del minut 32:30″

23/10/2018
TV3 – Sense Ficció. EnFemme, un refugi per a l’anonimat a Barcelona. Amb imatges d’una visita d’una persona usuària de la Unitat Trànsit de l’ASSIR amb la ginecòloga Rosa Almirall. A partir del minut 36.

La Vanguardia. La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) sol·licita que es prioritzi el CAP Doctor Lluís Sayé a ampliar el MACBA.

22/10/2018
Comença la campanya de vacunació de la grip, amb l’infermer del CAP Montnegre, Cristòbal Peña.
Betevé
Betevé Ràdio – El matí de Barcelona
 (a partir del minut 1:07:40)

El CAP Bon Pastor s’amplia amb prop de 1.500 metres quadrats
Betevé

19/10/2018
Es millora i personalitza el seguiment del càncer de mama als CAP. Programa de seguiment compartir del càncer de mama entre l’atenció primària i l’Hospital Clínic, amb declaracions de la metgessa de família del CAP Numància, Teresa Bonet.
Betevé
AlDia.cat 

18/10/2018
Betevé – Barcelona vacuna menys que Catalunya contra el virus del papil·loma, amb imatges d’infermeres del CAP Casc Antic a l’Escola Pere Vila.

17/10/2018
Un centenar de pacients participa en un programa de seguiment compartir del càncer de mama entre l’atenció primària i l’Hospital Clínic.
La Vanguardia
Vilaweb
Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

04/10/2018
Betevé – notícies 73. 4a edició de l’Escola de Salut per a gent gran ‘La Llançadora’, del CAP Casernes. A partir del minut 6:44″.

El CAP de Barcelona ciutat de l’ICS s’adhereixen a una campanya per allunyar el tabac dels CAP. La campanya “Fem salut, gràcies per no fumar” és una iniciativa del Programa d’Atenció Primària sense Fum, vol recordar a la ciutadania i als professionals que no es pot fumar al voltant dels entorns sanitaris.
La Vanguardia
El Periódico

02/10/2018
Els CAP de Barcelona de l’ICS impulsen accions per promoure la lactància materna i organitzen una jornada el 3 d’octubre dirigida a professionals sanitaris i ciutadania.
La Vanguardia
Metrópoli Abierta

25/09/2018
Betevé – Dewatts. Programa sobre cuidadors de gent gran i gent malalta. Amb la participació del grup del Programa Cuidador Expert Catalunya del CAP Sant Martí de Provençals i la cuidadora experta, Maria Candelas Calvo.

El Periòdico. Entrevista amb el metge de família i director del CAP La Mina, Juan Manuel Mendive, que ha desenvolupat tota la seva trajectòria professional en aquest centre.

Diari de Sant AdriàEl president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Salut, Alba Vergés, visiten el CAP La Mina de Sant Adrià del Besòs.

17 i 18/09/2018
El Departament de Salut impulsa un nou model per millorar el diagnòstic de l’endometriosi. Amb la col·laboració de la responsable del servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, Cristina Martínez
La Vanguardia
El País
Ara
La Razón
Diari de Girona
Vilaweb
Europa Press

13/09/2018
El president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Salut, Alba Vergés, visiten el CAP La Mina de Sant Adrià del Besòs.
El Periódico
El Punt Avui
Ara
La Razón
El Mundo
Siglo XXI
ElNacional.cat
Nació Digital
EFE
ElEconomista.es
AlDia.cat
La Vanguardia
Redacción Médica
20 minutos
ElMon.cat

La responsable del servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS, Cristina Martínez, ha sigut nomenada com a secretària del Consell Assessor de Salut de Catalunya.
VilaWeb

23/08/2018
Nou sistema implantat per l’Hospital Vall d’Hebron a tots els CAP de Barcelona ciutat de l’ICS que simplifica el diagnòstic de l’hepatitis C ja que reduiex a la meitat (de sis a tres) el nombre de visites necessàries.
EFE
COPE.es
Eldiario.es
El Confidencial
ElEconomista.es
DiarioMédico.com
CorreoFarmaceutico.com
ConSalud.es
Yahoo! Noticias
Social.cat

09/08/2018
TVE – España Directo. Reportatge sobre la campanya solidària de recollida d’aliments La fam no fa vacances des del CAP El Carmel, amb la participació de les administratives Yolanda Barbosa y Maribel Fernández, i de la TCAI, Cati Núñez. Minut 30:45.

06/08/2018
El Periódico. La situació de l’edifici del CAP Doctor Lluís Sayé amb declaracions de la directora del centre, Ana Romagosa, i de la infermera i adjunta a la direcció, Núria Villanueva.

25/07/2018 al 06/08/2018
Les infeccions de transmissió sexual creixen un 56% en dos anys a Catalunya. Amb declaracions de la responsable d’ITS de l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS, Mireia Alberny.
El País
La Vanguardia
ABC
La Razón
Cuídate plus – Marca
Regió 7
Betevé 
(amb declaracions de Josep Llaona, referent ITS)
TV3 (amb declaracions de Josep Llaona, referent ITS, minut 22:53)
Crónica Norte

19/07/2018
Barcelona.cat. El CAP Sant Martí de Provençals inicia una prova pilot per a la interpretació en llengua de signes per videoconferència.

18/07/2018
Betevé – Bàsics
. La situació de l’edifici del CAP Doctor Lluís Sayé amb declaracion de la infermera i adjunta a la direcció, Núria Villanueva, i de la metgessa de família Laura Romera.

Betevé – notícies. Joc de pistes per generar empatia sobre els refugiats. Amb declaracions de Yolanda Barbosa, administrativa del CAP El Carmel.

RAC1. Un ‘escape room’ permet posar-se en la pell dels refugiats, amb declaracions de Marga Garcia Canela, del servei d’atenció a la ciutadania dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS.

CatanlunyaDiari. Es crea a Barcelona un ‘escape room’ per posar-se a la pell dels refugiats, amb imatges de professionals dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS participants en l’activitat.

17/07/2018
Betevé – Dewatts. Programa sobre la diabetis. Amb declaracions de Xavier Cos, metge de família al CAP Sant Martí de Provençals i expert en diabetis tipus 2.

12/07/2018
Telecinco – Informativo Matinal
. Informació sobre l’activació a Catalunya del Pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS) amb imatges de la consulta de la infermera del CAP Manso, Marta Alfonso. A partir del minut 40:30″

09/07/2018
TVE Catalunya – L’Informatiu. Consells de salut de l’infermer del CAP Montnegre, Cristòbal Peña, davant la primera onada de calor de l’estiu, especialment recomanats per a persones grans. A partir del minut 9:55″

06/07/2018
TV3 – Telenotícies migdia. Informació sobre la retirada d’alguns medicaments per a la hipertensió arterial que contenen Valsartan, amb imatges del CAP Montnegre

Betevé – notícies. Informació sobre les bàscules adaptades a persones amb mobilitat reduïda ubicades als CAP Casernes, Manso, Passeig de Maragall i Rio de Janeiro, amb imatges de l’aparell del primer d’aquest centres i declaracions de Margarita Garcia Canela, del servei d’atenció a la ciutadania dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS

03/07/2018
Betevé – Deuwatts. Programa sobre parts, criança, alletament i materniat amb la participació de la pediatra del CAP Sant Rafael, Hortènsia Vallverdú, i de la llevadora de del CAP Numància, Laia Aguilar, amb el grup que dirigeix de preparació al naixement.

28/06/2018
El Periòdico. El 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull i l’Alliberament de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals o intersexuals (LGTBI), relaten la seva experiència quatre persones trans*, algunes pacients de la Unitat Trànsit, ubicada al CAP Numància.

23/06/2018
Catalunya Ràdio – Solidaris. El programa sobre drets humans, cultura de pau i cooperació parla sobre la identitat sexual amb educadors, pares i mares de menors trans, activistes i professionals del sector de la salut com la Rosa Almirall, ginecòloga i responsable de la Unitat Trànsit de l’ASSIR, ubicada al CAP Numància. Minut 31:20″

21/06/2018
TVE Catalunya – L’Informatiu. Nou protocol de seguiment de l’embaràs amb imatges d’usuàries de l’ASSIR del CAP Sant Andreu i de les llevadores Ana Zaragoza i Silvia Martín. Sumari i a partir del minut 8:40”

Betevé – Notícies 73. Notícia sobre el projecte del CAP Rio de Janeiro “Viure més i millor” on professionals de la salut i estudiants d’educació física col·laboren per fomentar exercici i hàbits de vida saludables en pacients sedentaris i amb risc cardiovascular. Amb entrevista a l’infermer Jaume Collado.

19/06/2018
27 centres d’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS participen en la  campanya de recollida solidària d’aliments ‘La fam no fa vacances’ que distribueix el recapte entre les associacions dels barris autoritzades per la Fundació Banc dels Aliments.
La Vanguardia
ABC

Entrevista a Rosa Almirall, responsable de la Unitat Trànsit de l’ASSIR, ubicada al CAP Numància, després de l’anunci de la Organització Mundial de la Salut (OMS) de deixar de considerar la transexualitat com a malaltia mental.
El Periòdico

01/06/2018
Betevé – Notícies 73. L’embaràs es converteix en obra d’art. Informació sobre l’exposició Estar embarassada i parir a Barcelona de l’ONG Farmamundi i l’Ajuntament de Barcelona, que s’exposa al CAP Sant Andreu i que serà itinerant pels ASSIR de Barcelona ciutat. Amb declaracions de la responsable de l’ASSIR de l’ICS, Cristina Martínez.

23/05/2018
L’experiència de 30 dones sobre l’embaràs i el part en una exposició de l’ONG Farmamundi que serà itinerant pels CAP de Barcelona Ciutat de l’ICS i que s’ha inaugurat al CAP Sant Andreu
La Vanguardia
ABC.es

22/05/2018
Aldia.cat
. Una exposició artística mostrarà vivències de 30 embarassades als CAP de Barcelona ciutat de l’ICS

17/05/2018
L’atenció primària de l’ICS recepta menys antibiòtics, amb intervenció de la metgessa de família del CAP Doctor Carles Ribas, Màriam de la Poza
La Vanguardia
Betevé – notícies

15/05/2018
El Periódico. Projecte d’intercanvi generacional del CAP Manso, en què estudiants d’ESO de l’escola Salesians Rocafort fomenten l’activitat física en gent gran sedentària

08/05/2018
Betevé notícies. La falta de pediatres posa en risc la substitució de baixes, vacances i vacants, amb declaracions de la directora assistencial de l’Atenció Primària de Barcelona ciutat de l’ICS, Belén Enfedaque

27/04/2018
Una nova aplicació informàtica permet detectar precoçment immunodeficiències primàries als CAP
Betevé notícies
Ara
Diario Médico
La Vanguardia
Aldia.cat
Europa Press
ABC.es
El Periódico
Infosalus.com
Eleconomista.es
Redacción Médica
La Vanguardia, 28/04/2018
La Razón, 28/04/2018
Vilaweb, 28/04/2018
Eixdiari, 28/04/2018
Nació Digital, 28/04/2018
Directe.cat, 28/04/2018
Via Empresa, 30/04/2018

19/04/2018
Projecte d’intercanvi generacional del CAP Manso, en què estudiants d’ESO de l’escola Salesians Rocafort fomenten l’activitat física en gent gran sedentària
Betevé – notícies 73
DependenciaSocialMedia.com

17/04/2018
Projecte d’intercanvi generacional del CAP Manso, en què estudiants d’ESO de l’escola Salesians Rocafort fomenten l’activitat física en gent gran sedentària
ABC
La Vanguardia

12/04/2018
Ara. “Prioritzem l’atenció primària”, article d’opinió del gerent l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS, Rafael Ruiz, amb motiu del Dia de l’Atenció Primària, el 12 d’abril

L’ICS inclourà 25 accions per millorar el model assistencial de l’atenció primària
ABC
La Vanguardia 

06/04/2018
Activitat per celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física als CAP del Districte de Nou Barris
Betevé – Notícies 73
Betevé Ràdio – El matí de Barcelona

03/04/2018
Informació sobre el Comitè d’Ètica Assistencial d’Atenció Primària de l’ICS, presidit per la metgessa de família del CAP Rio de Janeiro, Montse Espuga
ABC
ElEconomista.es
Europa Press
Notícies ICS
Siete Días Médicos
Vilaweb
LaVanguardia.es (1)
LaVanguardia.es (2)
La Vanguardia, 04/04/2018
Diari de Girona Salut, 05/04/2018

Betevé – notícies 73, Caminades per prescripció mèdica dels professionals del CAP Trinitat Vella, amb la metgessa de família Mar Yuste i la infermera Sagrario Barcos

20/03/2018
Diari de Girona. Soc menor i soc transsexual. I què?, amb la responsable del Servei Trànsit de l’ASSIR, Rosa Almirall.

19/03/2018
Una teràpia d’atenció primària frena la pèrdua funcional i la polimedicació en ancians. Estudi Fragility, un projecte del Grup de Recerca FRAGICAP, desenvolupat entre 2013 i 2017 als CAP Doctor Lluís Sayé, CAP Drassanes, Gòtic, Casc Antic i Manso.
Aldia.cat
Bolsamania
ConSalud.es
Crónica de Cantabria
Cuatro.com
ElEconomista.es
Europa Press
Informativos Telecinco
Infosalus.com
Jano.es
La Vanguardia
MedicinaTV.com
News Tercera Edad
Siete Días Médicos
Siglo XXI

16/03/2018
Betevé – Notícies 73. Una exposició fotogràfica del CAP Trinitat Vella reivindica les tasques de les dones del barri.

15/03/2018
Betevé – Notícies 73. Taller de marxa nòrdica al CAP Horta, amb la infermera Paula Àlvarez, minut 8:10″

05/03/2018
Betevé – Notícies 73. El CAP Montnegre mostra les professions de l’atenció primària als estudiants de 3r d’ESO de l’escola Jesuïtes Sant Gervasi.

24/02/2018
El Punt Avui. Salut engega el nou model d’atenció a persones ‘trans’, amb la responsable el servei Trànsic, ubicat al CAP Numància, Rosa Almirall

El Periódico de Catalunya. Reportatge sobre adolescents embarassades, amb la responsable de l’ASSIR, Cristina Martínez

13/02/2018
Barcelona amplia l’oferta de marxa nòrdica en centres d’atenció primària
ABC
La Vanguardia

27/01/2018
TV3 – Telenotícies cap de setmana vespre. L’ICS recomana consultar la llevadora abans de quedar-se embarassada, amb la llevadora de l’ASSIR de Barcelona, Eva Vela

25/01/2018
TVE – La 1 – España DirectoReportatge sobre el projecte Grans Actius de voluntaris que acompanyen al metge a persones que ho necessiten, gravat al CAP Doctor Carles Ribas amb la metgessa Màriam de la Poza i la treballadora social Encarna Medina. Minut 13:53

15/01/2018
El Periódico de CatalunyaL’ICS vol popularitzar el control mèdic previ a l’embaràs, amb la responsable de l’ASSIR de l’ICS, Cristina Martínez

12/01/2018
Betevé – web. Per què és important visitar la llevadora abans de quedar-se embarassada?, amb el programa de visites prèvies a la concepció de l’ASSIR.

09/01/2018
Betevé Ràdio – El matí de BarcelonaLa gestió de la grip a l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS, amb entrevista a la directora assistencial, Belén Enfedaque, minut 40:50

08/01/2018
Ràdio Estel – Fórmula Estel. Consells de salut davant la grip, amb la infermera del CAP Casernes, Cristina Menéndez, minut 30:30

06/01/2018
El Periódico de Catalunya, La forta epidèmia de grip satura les urgències, amb informació del CUAP Manso

TV3 – Telenotícies cap de setmana vespre. Informació de la grip amb la infermera del CAP Guinardó, Maite Giró, minut 13:15

05/01/2018
TVE Catalunya – L’Informatiu, Informació de la grip a Catalunya, amb la infermera del CAP Guinardó, Maite Giró, i imatges dels CAP Pare Claret i Manso, minut 6:30

04/01/2018
Betevé. Salut confirma que la grip entra en fase d’epidèmia, amb entrevista a la infermera del CAP Rio de Janeiro, Àngels Forés

Betevé – notícies migdia. Informació del temps des del terrat del CAP Rio de Janeiro, minut 18:05

El País. La gripe afecta al doble de pacientes que el invierno pasado y ya hay 27 ingresados graves, amb informació dels CAP Drassanes, Manso i Rio de Janeiro


Any 2017


Any 2016


Any 2015

Anuncis