13/05/2016 Nota de premsa

Per primera vegada, un grup d’experts fa una visita guiada al CAP Lluís Sayé de Barcelona com a part d’unes jornades d’arquitectura avantguardista

  • La visita, que té lloc aquesta tarda, s’emmarca dins de les jornades ‘Arquitectura d’avantguarda a Barcelona. Art i disseny al voltant del GATCPAC’, ja que els constructors de l’edifici del CAP, Sert, Torres Clavé i Subirana, van ser els fundadors d’aquest grup d’arquitectes progressistes

3-Visita-arquitectura-CAPLluisSaye_APBCN2016Avui, i per primera vegada, el Centre d’Atenció Primària (CAP) Lluís Sayé obrirà les portes d’algunes de les dependències a les quals els usuaris del CAP no hi tenen accés habitualment, com són l’auditori, la biblioteca o l’antiga caseta del vigilant. Serà en una visita d’una hora de durada que començarà a les 17 h al jardí del centre. Aquesta visita d’excepció s’emmarca dins de les jornades ‘Arquitectura d’avantguarda a Barcelona. Art i disseny al voltant del GATCPAC’, ja que els constructors de l’edifici del CAP, Sert, Torres Clavé i Subirana, van ser els fundadors del Grup d’Artistes i Tècnics Catalans per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània (GATCPAC).

El valor arquitectònic de l’actual CAP Lluís Sayé, al barri del Raval barceloní, rau en la seva ubicació a l’antic dispensari per al tractament de la tuberculosi que van construir entre el 1934 i el 1938 els arquitectes J. Ll. Sert, J. Torres Clavé i J. B. Subirana, un edifici hospitalari d’estil racionalista protegit com a bé cultural d’interès nacional des de 1992.

Integren la visita d’aquesta tarda al CAP Lluís Sayé un grup de 25 persones, la majoria de les quals són amants de l’arquitectura o s’hi dediquen professionalment, i han estat les primeres a inscriure’s en aquesta activitat de les jornades al voltant del GATCPAC.

L’arquitecte Mario Corea, un dels responsables del projecte de rehabilitació del CAP Lluís Sayé de l’any 1990 –mitjançant el qual es va recuperar l’aspecte original de moltes de les dependències de l’antic Dispensari Antituberculós–, i membres del col·lectiu d’arquitectes El Globus Vermell guiaran la visita i comptaran amb la col·laboració dels professionals del CAP i de l’Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat de l’ICS.

Anuncis