CAP Besòs

Carrer d’Alfons el Magnànim, 57
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Telèfon del CAP 93 278 82 35
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h; dissabte, de 9 a 14 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPBesòs
Galeria d’imatges del CAP Besòs
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat


Formació en ressuscitació cardiopulmonar (RCP) als instituts del barri

29/04/2019

CAPBesos_RCP_IES_2019El CAP Besòs realitza formació en ressuscitació cardiopulmonar (RCP) als alumnes de 2on i 3er d’Educació Segundària Obligatòria dels instituts Barri Besòs i Rambla Prim, a càrrec de les infermeres Begoña Cañas i Natalia Vera, ja que està desmostrat que ensenyar els escolars en tècniques d’RCP és efectiu i senzill. A més, els coneixements assolits poden ajudar a salvar vides davant d’una aturada cardíaca perquè l’RCP multiplica les possibilitats de supervivència de la víctima.


Tallers d’iniciació a la marxa nòrdica 2019

marxa_nordica_poster_CAP_Besòs_GTBCN_2019Apunteu-vos en aquesta activitat i descobriu els seus beneficis!

El CAP Besòs acollirà els tallers d’iniciació a la marxa nòrdica els divendres al matí, des del 26 d’abril i fins al 31 de maig.

El préstec de bastons està inclòs.
Només necessiteu roba còmoda i sabatilles esportives.
Per a més informació, pregunteu en el vostre CAP.

Dia: Els divendres, 26 d’abril i 3, 10, 17, 24 i 31 de maig de 2019
Hora: De 9:30 a 11:00 h
Lloc: CAP Besòs
(Carrer d’Alfons el Magnànim, 57)


Cançons de rap i trap per conscienciar els adolescents del risc de fumar

capbesos_rap4

Els professionals del CAP Besós han impulsat una iniciativa per allunyar el fum dels adolescents de l’IES Rambla Prim, en el marc de la Setmana sense Fum del 25 al 31 de maig de 2018.

Les infermeres responsables del Programa Salut i Escola, Eva Món i Sandra Lamarca, amb els professionals del grup de tabac del CAP Besós, han convocat als alumnes de 3r i 4rt ESO, batxillerat i de cicles formatius de l’Institut Rambla Prim a participar amb la creació de cançons relacionades amb la temàtica ‘Vida sense Fum’ i ‘A sak sense tabac’.

La participació ha estat un èxit en aquesta 1a edició en què han presentat 10 vídeos i 5 cançons per escrit. La implicació del professorat ha servit per fomentar altres aspectes d’aprenentatge lingüístic d’una manera molt diferent.

Els professionals del CAP Besós han votat les cançons per seleccionar els premiats que s’han endut xecs regal.

Escolteu una de les cançons que han participat, o aquesta altra.Grup de seguiment en pacients amb diagnòstic de fibromiàlgia

fibromialgiaUn taller teòric i pràctic aborda aspectes que preocupen i afecten en el dia a dia de les persones amb fibromiàlgia i de fatiga crònica. Al llarg de 6 sessions es tracten aspectes teòrics com l’alimentació, el dolor, el son, la sexualitat o les relacions familiars i altres sessions com tracten la malaltia amb la pràctica de ioga, Chi Kung o Mindfulness. Amb aquestes sessions es reforcen els hàbits saludables i es troben estratègies i eines per aprendre a alleujar el dolor. Aquesta és la primera edició i tindrà lloc els dies el 8, 15 i 22 febrer de 2017 i l’1, 8, 15, 22 i 29 de març de 2017. Pregunteu a la vostra infermera sobre futures edicions.

L’activitat està organitzada per les infermeres Natalia Vera, Begoña Cañas i Lola Celayeta i l’administratiu Victor Siles del CAP Besòs, juntament amb Sònia Cejuela de l’Associació Catalana d’afectats de fibromiàlgia (ASAF) i de Ferran Vilalta, psicòleg de la Univeristat de Barcelona especialitzat en fibromiàlgia.


7a Fira d’entitats i serveis del barri del Besòs i el Maresme

Octubre de 2016

Aquesta Fira, organitzada des del Pla Comunitari del Besòs-Maresme, aplega el conjunt d’entitats associatives i serveis del barri. Com en anteriors convocatòries, el CAP disposa d’un estand per fer difusió de les activitats que organitza.

Es va fer promoció del Cat@Salut “La meva salut”, del grup de tractament per a la deshabituació tabàquica, del grup Sirian de prevenció d’embarassos en adolescents i del dispensador gratuït de preservatius. Però sens dubte l’activitat que va tenir més èxit, va ser el taller de primers auxilis. Les maniobres de RCP básica van ser un reclam irresistible per bona part de les persones que van assistir a la Fira. El ninot va ser “salvat” una vegada i una altra pels entusiastes participants en el taller.