CAP Besòs

Carrer d’Alfons el Magnànim, 57
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Telèfon del CAP 93 278 82 35
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h; dissabte, de 9 a 14 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPBesòs
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat


Grups de benestar emocional del CAP Besòs

19 d’abril de 2023

El CAP Besòs celebra periòdicament grups per millorar el benestar emocional de la seva població:

  • El Grup de benestar emocional ofereix eines i estratègies a persones majors de 65 anys per treballar la gestió de les emocions i l’autocura i millorar l’estat d’ànim en el dia a dia. Els dimecres, de 17.45 a 17 h
  • El grup d’autoestima i apoderament per a dones, que consisteix en sessions psicoeducatives grupals adreçades a dones menors de 65 anys que vulguin treballar l’autoestima i millorar l’autoconcepte. Els dimecres, de 17.30 a 19 h

A càrrec de la referent de benestar emocional comunitari, Estela Gómez.

Consulteu al CAP Besòs les dates de celebració de la pròxima edició i la disponibilitat de places.


Positiva col·laboració del CAP Besòs i el Col·legi Sant Gabriel de Barcelona en la millora del benestar emocional d’alumnat d’ESO

15 de març de 2023

El CAP Besòs i el Col·legi Sant Gabriel de Barcelona han col·laborat en l’organització d’uns tallers que tenen l’objectiu de millorar el benestar emocional de l’alumnat d’Educació Secundària Obligatòria (ESO). La col·laboració neix de l’aplicació del nou currículum d’Educació Bàsica, amb sis vectors transversals a aplicar en totes les activitats dels centres educatius, un dels quals està centrat en el benestar emocional. Durant aquestes sessions s’han treballat eines que permeten als i les adolescents a enfrontar-se millor a les dificultats emocionals, superar-les i tenir cura del seu benestar.

Les temàtiques i l’orientació de les xerrades han sigut consensuades entre el professorat i la referent de benestar emocional comunitari (RBEC) del CAP Besòs, Estela Gómez, tenint en compte l’edat i les peculiaritats dels grups i són les següents:

  • 1r ESO: Autoestima i autoconcepte
  • 2n ESO: Habilitats comunicatives: assertivitat, empatia i escolta activa
  • 3r ESO: Errors del pensament com “tot ho faig malament” o “ningú es preocupa per mi”
  • 4t ESO: Gènere i violències masclistes

Alumnat, professorat i professionals d’atenció primària han valorat positivament el resultat d’aquesta iniciativa que, pel seu caràcter pràctic, ha creat un clima de confort i de confiança que ha afavorit la participació i la implicació de l’alumnat. La col·laboració entre escola i CAP ha resultat satisfactòria en la gestió del benestar emocional dels i de les adolescents.


Promoció del benestar i gestió del malestar al CAP Besòs

14 de febrer de 2023

El CAP Besòs organitza una activitat grupal per a la promoció del benestar emocional i la gestió del malestar, adreçat a famílies amb infants i adolescents d’entre 8 i 12 anys que vulguin que els seus fills i filles adquireixin estratègies per gestionar el malestar i promoure el benestar emocional.

Els dimarts, del 28 de febrer al 2 de maig de 2023, de 19 a 20 h, a la tercera planta del centre.

A càrrec de la referent de benestar emocional comunitari i de la treballadora social sanitària de pediatria del CAP Besòs.


Ioga postpart i massatge infantil al CAP Besòs amb el grup Cuida’t

26 de gener de 2023

El CAP Besòs posa en marxa el grup Cuida’t de ioga postpart i massatge infantil. Està adreçat a mares, a partir de les 6/8 setmanes després del part, per millorar la seva salut física i mental i afavorir el vincle amb el seu nadó

A partir del 2 de febrer, el dijous no festius, de 12.30 a 13.30 h, a la tercera planta del centre. No és necessària inscripció prèvia. A càrrec de la metgessa de família i comunitària, Núria Giró.


Grup de benestar emocional del CAP Besòs

6 de desembre de 2022

El grup de benestar emocional del CAP Besòs ofereix eines i estratègies a persones menors de 65 anys per treballar la gestió de les emocions i l’autocura i millorar l’estat d’ànim.

Els dimecres, de 17.30 a 19 h, a la tercera planta del centre.

A càrrec de la referent de benestar emocional comunitari, Estela Gómez.


El CAP Besòs ofereix un grup d’autoestima i apoderament per a dones

27 d’octubre de 2022

El 2 de novembre comença al CAP Besòs el grup d’autoestima i apoderament per a dones, a càrrec de la referent de benestar emocional comunitari del centre, Estela Gómez.

Consisteix en sessions psicoeducatives grupals adreçades a dones majors de 65 anys que vulguin per treballar l’autoestima i millorar l’autoconcepte.

Els dimecres, de 15.45 a 17 h


Participa en el grup de criança que organitza el CAP Besòs 

22 de juliol de 2022

A partir del 16 de setembre, la infermera pediàtrica, Montse Povedado i la metgessa de família i comunitària, Núria Giró, del CAP Besòs, organitzen cada divendres a les 9.45 h al mateix centre un grup de criança adreçat a les famílies amb infantis que vulguin rebre suport emocional en temes relacionats amb la criança com l’alletament o l’alimentació.

Participa-hi i comparteix les teves experiències amb les altres famílies i resol els dubtes que tinguis!

Dia: els divendres, de 9.45 a 11.15 h
Lloc: A l’aula sanitària de la 3a planta del CAP Besòs

Per a més informació, pregunteu al vostre equip de professionals de referència.


Grup del CAP Besòs per gestionar la depressió i l’ansietat lleu o moderada

20 de juny de 2022

El CAP Besòs recupera el grup per gestionar la depressió i l’ansietat lleu o moderada on participen 15 persones que, durant 3 mesos, celebren sessions setmanals al Casal Joan Maragall. Participen persones diagnosticades recentment de problemes d’ansietat i depressió de caràcter lleu, que tinguin dificultat per a l’abordatge d’aquests situacions i amb voluntarietat de gestionar-les.

Si esteu interessats en aquests grups consulteu al vostre equip de referència del CAP Besòs per a properes edicions.


Vacunació infantil contra la COVID-19 sense cita al CAP Besòs

23 de març de 2022

Des del CAP Besòs s’ha organitzat al centre una jornada de vacunació infantil contra la COVID-19 sense cita. Se celebra el dijous 31 de març de 2022, de 15 a 20 hores, i està adreçada a infants de 5 a 11 anys del barri Besòs-Maresme.

Cal recordar que els infants han d’anar acompanyats del pare, mare o tutor o tutora legal, i si no és possible, hauran d’anar acompanyades d’una persona que porti una autorització impresa, que trobareu al Canal Salut, juntament amb tota la informació sobre la vacunació a aquest grup de població. Els infants també han de portat la targeta sanitària individual (TSI)

Dia: dijous, 31 de març de 2022
Hora: de 15 a 20 h
Lloc: CAP Besòs (Carrer d’Alfons el Magnànim, 57)


El CAP Besòs participa en un homenatge del barri a les víctimes de la covid-19 on posa en valor la tasca de l’atenció primària

25 de juny de 2021

El barri del Besòs i el Maresme, del districte de Sant Martí de Barcelona, va celebrar el diumenge 20 de juny un homenatge de totes les entitats locals a les víctimes de la pandèmia de la covid-19, que va comptar amb la participació del CAP Besòs per p. L’homenatge va començar amb l’elaboració d’un mural, dissenyat per l’artista local Camil Escruela i pintat de forma col·laborativa amb veïnat de totes les edats, que representa a les persones que han sofert i a qui ha lluitat en aquesta crisi sanitària. També va haver-hi tallers d’escriptura, relats vivencials de persones immigrants, teatre, així com la intervenció de professionals del CAP Besòs, que van relatar les seves sensacions personals, les que rebien de les persones que atenien, com van haver de reorganitzar-se per atendre la població i la seva disposició per seguir treballant per oferir la millor atenció possible al barri.

Més informació sobre reconeixements de la ciutadania a professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat per la seva tasca durant la pandèmia.


El CAP Besòs celebra un concurs de fotografia per promocionar l’esport en infants i reforçar els seus vincles amb els professionals del centre

20/12/2019
PediatriaCAPBesos
Consultes de pediatria del CAP Besòs

El CAP Besòs convoca un concurs de fotografia on apareguin realitzant activitat física infants i adolescents menors de 15 anys que siguin usuaris d’aquest centre d’atenció primària, amb l’objectiu de promoure l’activitat física i reforçar els vincles entre la població pediàtrica i els seus professionals de referència d’atenció primària.

L’entrega de les imatges s’ha de realitzar en mà a la consulta de pediatria o infermeria pediàtrica entre el 14 de desembre de 2019 i el 24 de gener de 2020 i amb les imatges participants es realitzarà una exposició al CAP durant els mesos de febrer i març de 2020.

La grandària mínima de les fotografies es correspon amb les mesures de DIN A6 (105×148 mil·límetres) i es pot presentar una única imatge per participant, en paper, en blanc i negre o color i sense retoc ni manipulació digital. Les infermeres de pediatria formen el jurat que entregarà un obsequi a les dues fotografies guanyadores.


El CAP Besòs organitza un grup psicoeducatiu per tractar l’ansietat i la depressió lleus

3 de desembre de 2019
CAPBesos_grup_psicoeducatiu_2019
Professionals del CAP Besòs que dirigeixen el grup psicoeducatiu

El CAP Besòs ha celebrat durant el mesos d’octubre i novembre de 2019 un grup psicoeducatiu que han demostrat els beneficis com a complement o alternativa al tractament farmacològic en persones que han sigut diagnosticades de trastorns mentals lleus o moderats, com l’ansietat o la depressió.

El grup s’ha reunit una vegada a la setmana per aprendre tècniques i habilitats de respiració i relaxació, entre d’altres, i que arriben derivats de la consulta dels professionals de referència de medicina i infermeria familiar i comunitària.

L’activitat està conduïda per les infermeres Natalia Vera i Sara Anoro, i per l’administratiu sanitari Víctor Siles, del CAP Besòs. Aquest grup es celebra anualment, per tant, si esteu interessants pregunteu al centre per futures edicions.


Formació en ressuscitació cardiopulmonar (RCP) als instituts del barri

29/04/2019
CAPBesos_RCP_IES_2019

El CAP Besòs realitza formació en ressuscitació cardiopulmonar (RCP) als alumnes de 2on i 3er d’Educació Segundària Obligatòria dels instituts Barri Besòs i Rambla Prim, a càrrec de les infermeres Begoña Cañas i Natalia Vera, ja que està desmostrat que ensenyar els escolars en tècniques d’RCP és efectiu i senzill. A més, els coneixements assolits poden ajudar a salvar vides davant d’una aturada cardíaca perquè l’RCP multiplica les possibilitats de supervivència de la víctima.


Tallers d’iniciació a la marxa nòrdica 2019

marxa_nordica_poster_CAP_Besòs_GTBCN_2019

Apunteu-vos en aquesta activitat i descobriu els seus beneficis!

El CAP Besòs acollirà els tallers d’iniciació a la marxa nòrdica els divendres al matí, des del 26 d’abril i fins al 31 de maig.

El préstec de bastons està inclòs.
Només necessiteu roba còmoda i sabatilles esportives.
Per a més informació, pregunteu en el vostre CAP.

Dia: Els divendres, 26 d’abril i 3, 10, 17, 24 i 31 de maig de 2019
Hora: De 9:30 a 11:00 h
Lloc: CAP Besòs
(Carrer d’Alfons el Magnànim, 57)


Activitats anteriors