CAP Bon Pastor

Carrer de Mollerussa, s/n
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Telèfon del CAP 93 345 87 91
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPBonPastor
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat


El CAP Bon Pastor organitza un grup de suport i acompanyament a les persones cuidadores

28 de març de 2023

El grup ‘Cuidem-nos per cuidar’ és un espai que ofereix el CAP Bon Pastor amb l’objectiu de donar suport i acompanyament emocional a persones cuidadores, d’ensenyar-les eines perquè aprenguin a tenir cura d’elles mateixes, de millorar la gestió del dia a dia, de conèixer aspectes rellevants de les malalties de les persones que cuiden i d’informar-les de recursos i ajudes disponibles.

El grup és un taller de vivències i d’aspectes pràctics, acompanyats de breus presentacions teòriques amb dinàmiques de grup.

Lideren el grup les treballadores socials sanitàries del CAP Bon Pastor Sara Marquès i Emilia Matilla, i Clara Masllorens, del servei municipal de suport psicològic Konsulta’m. També hi participen com a ponents el metge de família José Manuel Pérez, les infermeres Rosa Ferrer i Maria Quiroga, i professionals de fisioteràpia i risoteràpia.

El grup consta d’unes dotze sessions que s’han celebrat de gener a març de 2023. Està previst organitzar una nova edició durant l’últim trimestre de l’any. Si esteu interessats/ades, consulta amb el CAP Bon Pastor.


Els professionals del CAP Bon Pastor reben el Premi Sant Andreu 2020 per la seva la dedicació durant la pandèmia de la covid-19

30/11/2020 – Actualitzat el 04/03/2021
Moment de l’entrega del premi als professionals del CAP Bon Pastor

El districte de Sant Andreu de Barcelona ha atorgat el Premi Sant Andreu 2020, en la categoria de distinció personal, als professionals dels centres d’atenció primària i de les residències del districte per la seva la implicació, dedicació i els esforços desplegats en l’atenció i cura de pacients durant la pandèmia de la covid-19. Els professionals premiats són dels CAP Bon Pastor, Casernes, La Sagrera, Sant Andreu i Trinitat Vella, amb els diferents equips, unitats i serveis que hi treballen, i l’equip Congrés del CAP Passeig de Maragall.


30è aniversari del CAP Bon Pastor

23/10/2019

El CAP Bon Pastor ha celebrat el 30è aniversari amb activitats dirigides a la millorar la cohesió de l’equip i afavorir les relacions entre companys. La jornada s’ha celebrat al centre el divendres 18 d’octubre i han participat els professionals en actiu i jubilats de l’equip d’atenció primària.

Entre les activitats, els professionals han organitzat un esmorzar de germanor, una sessió de màgia i jocs malabars o la visualització de vídeos sobre motivació, actituds i habilitats personals i professionals. També és habitual en els aniversaris del CAP Bon Pastor programar una sortida per afavorir els vincles fora de l’entorn de treball i en aquesta ocasió s’ha escollit Cardona i les seves mines de sal.

Cal recordar que el CAP Bon Pastor celebra el seu 30è aniversari després d’un any de l’entrada en funcionament de l’ampliació del centre en prop de 1.500 metres quadrats i un més després de l’inici de les obres de la segona fase de l’ampliació, que consistirà en reformar i adequar la segona planta -de 285 metres quadrats- amb una biblioteca, dues sales de reunions, una sala polivalent i un despatx, juntament amb la millora de les instal·lacions i els serveis.


El CAP Bon Pastor de Barcelona amplia l’espai per a una millor assistència a la ciutadania

CAPBonPastor_nou_espai_2018_1
Des del 22 d’octubre està obert al públic

A partir d’avui 22 d’octubre de 2018, el CAP Bon Pastor de Barcelona amplia i millora l’espai assistencial per desenvolupar la seva activitat i satisfer les necessitats de la ciutadania i dels professionals. En concret, l’ampliació de 1.463 metres quadrats suposa una superfície que gairebé equival a la d’un centre sencer. El CAP va iniciar la seva activitat l’any 1989 i fins ara mantenia l’estructura i distribució original.

L’espai recuperat per a l’atenció sanitària comprèn la planta baixa -amb 13 consultes- i la primera planta -14 consultes-, amb espais i gabinets nous per tal d’atendre a la població assignada al CAP Bon Pastor, que és d’unes 14.000 persones.

Més informació sobre l’ampliació d’espai del CAP Bon Pastor


Un mural amb informació i llaços per celebrar el Dia Internacional de la Dona al CAP Bon Pastor

El CAP Bon Pastor se suma a la celebració del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març de 2018, amb un mural que ofereix informació a les dones relativa a serveis sanitaris, treball, formació, recursos socials i associatius, oci i violència de gènere que es poden trobar al barri o que són d’interès per a les usuàries del centre. Aquesta informació també s’ofereix en un tríptic, juntament amb el llaç lila solidari amb l’efemèride. La organització ha estat a càrrec del grup de salut comunitària del CAP Bon Pastor amb la participació del residents de medicina de família i comunitària.


Escola de salut per a la gent gran de
Bon Pastor i Baró de Viver

Els professionals sanitaris del CAP Bon Pastor han participat activament en el programa “Salut als barris” per detectar les necessitats socials amb accions comunitàries.

El programa Salut als barris s’aplica conjuntament per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci Sanitari de Barcelona així com l’Associació de veïns i veïnes Bon Pastor, la Parròquia Bon Pastor, el Centre de dia Bon Pastor, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, la Biblioteca Bon Pastor i el CAP Bon Pastor.

Les sessions en que participa el CAP a l’Escola de Salut d’aquest any, han estat organitzades per la infermera Diana Granès, i tractaran sobre l’artrosi, els remeis de l’àvia i consells de protecció davant el sol i la calor.

escolasalut

Les temàtiques que es tracten en les sessions estan orientades a la gent gran del barri i són també un mitjà de socialització per ells.

Lloc: Centre Cívic Bon Pastor
Horari: d’11 a 12,30 h
Inscripcions: de dilluns a divendres de 10 a 21 h

Consulteu l’informe de Salut als barris Bon Pastor i Baró de Viver de 2015.