CAP Doctor Carles Ribas

contacta_abans_CAP_AP_ICS_baner-02

Carrer del Foc, 112
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Telèfon del CAP 93 223 28 88
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h; dissabtes, de 9 a 14 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPCarlesRibas
Galeria d’imatges del CAP Doctor Carles Ribas
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat


Consulta oberta d’ITS

CAP_Doctor_Carles_Ribas_consulta_oberta_ITS_GTBCN_nov_2019

El CAP Doctor Carles Ribas ofereix la Consulta oberta d’infeccions de transmissió sexual (ITS), un espai obert a totes les persones que vulguin visitar-se o tinguin dubtes.

Té lloc els dilluns, de 8 a 11 h i els dimarts, de 15.30 a 18.30 h. Va a càrrec dels referents d’ITS: Guillermo del Carlo, Andrea Larrañaga, Mariam de la Poza i Yudit Sosa, metge/sses de família i comunitària del centre.

Cal demanar cita prèvia. Per a més informació, pregunteu al taulell del centre o al vostre professional sanitari de referència.

 

Dia: Dilluns i dimarts
Hora: Dilluns de 8 a 11 h i dimarts de 15.30 a 20.30 h
Lloc: CAP Doctor Carles Ribas (Carrer del Foc, 112)


Taller de dieta mediterrània dirigit a formadors de les associacions del barri

Els residents de 3r any del CAP Carles Ribas han elaborat i impartit un taller de formador de formadors, com a projecte de recerca comunitària.

L’objectiu d’aquest projecte es formar

carlesribas_alimentacio

Taller al CAP Doctor Carles Ribas

persones, de diferents associacions del barri, en saber planificar i elaborar una alimentació saludable mitjançant la nostra dieta mediterrània, perquè desprès, aquestes persones el puguin transmetre a les seves associacions.

S’han realitzat 3 sessions, 2 teòriques i una pràctica amb elaboració final d’un menú al centre.

Els participants no només han après com es menja de forma saludable, sinó que també ha après com fer una dieta mediterrània abarateix els costos d’alimentació i han incorporat el concepte de dieta mediterrània sostenible, presentat al 1a Conferència Mundial sobre la dieta Mediterrània celebrat a Milà el mes de juliol de 2016.


Participació en la ràdio local i en les entitats del barri per oferir reduir el consum d’alcoholcapcarlesribas

Amb el lema”L’alcohol, menys és millor”, els professionals del CAP Carles Ribas han participat en diferents programes de ràdios locals i ah diferents associacions per promoure un consum responsable de l’alcohol.


Consulta jove: Projecte per apropar a l’adolescent a l’atenció primària

La utilització dels serveis sanitaris per part dels adolescents i joves té uns trets específics: una freqüentació baixa, un seguiment irregular dels transtorns i un abordatge poc estructurat.

La consulta jove neix davant la preocupació de la problemàtica que caracteritza als adolescents del barri, pel risc de desenvolupar problemes socials que poden repercutir a la seva salut en un futur. Malgrat l’alta prevalença d’atenció al centre, que en la majoria de casos són consultes de malalties banals, les consultes preventives que es fan són poques. Per això, aquest servei és una bona oportunitat perquè l’adolescent estableixi uns lligams amb els professionals sanitaris, en un entorn de confidencialitat, per potenciar els bons hàbits en el seu desenvolupament i per disminuir la prevalença de malalties futures.

Informació pràctica:
Lloc: Consulta 1 de la Planta baixa del CAP Dr. Carles Ribas
Data: Des del 6 de novembre de 2015, tots els dijous, de 18 a 20 h
Dirigida a joves entre 15 i 25 anys usuaris del CAP Dr. Carles Ribas
Els joves poden anar sols o acompanyats dels seus pares
Organitzada per la infermera Lara Aravelo

Informació per a professionals


Activitats anteriors