
Carrer de Fernando Pessoa, 47-51
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPCasernes
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat
El Centre d’Atenció Primària (CAP) Casernes incorpora els següents serveis:
- Equip d’Atenció Primària (EAP) Casernes: 93 274 79 55
- Centre d’Atenció Pediàtrica Integral (CAPI) Casernes: 93 274 79 57
- Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Casernes: 93 274 79 50
- Equip de Suport Integral a la Complexitat (ESIC) Atenció Primària Casernes-Hospital Vall d’Hebron: 93 274 71 04
L’Escola de Salut La Llançadora arriba a la 10a edició
9 de març de 2023
L’Escola de salut per a gent gran ‘La Llançadora’, del CAP Casernes, arriba a la 10a edició amb l’objecitu de millorar el benestar físic i emocional, reduir la medicalització i combatre la solitud no volguda de les persones que hi participen.
La 10a edició se celebra entre el 15 de març i el 17 de maig de 2023, els dimecres, de 10.30 a 12 h. Les sessions se celebren principalment a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra, però també al CAP Casernes i a la Rambla Marta Mata.
El temes que es tractaran són:
- 15 de març. Gestió del dolor
- 22 de març. Higiene del son
- 29 de març. Exercici físic
- 12 d’abril. Salut bucodental
- 19 d’abril. Remeis naturals i lectura d’etiquetes
- 3 de maig. Treballem la memòria
- 10 de maig. Pastilles les justes
- 17 de maig. Festa de cloenda
Per a més informació i inscripcions, pregunteu al taulell de la primera planta del CAP Casernes.
‘Parlem amb’ Helena Laorden, infermera gestora de casos de l’Equip de Suport Integral a la Complexitat (ESIC) Casernes – Vall d’Hebron
03/05/2021
L’Equip de Suport Integral a la Complexitat (ESIC) Atenció Primària Casernes-Hospital Vall d’Hebron és un servei d’atenció intermèdia ambulatòria on treballen conjuntament professionals d’atenció primària i hospitalària. Està ubicat a la planta baixa del Centre de Salut Isabel Roig i va obrir les portes l’any 2017. Atén a pacients d´edat avançada amb criteris de fragilitat i complexitat. Per conèixer més sobre aquest equip, en aquest enllaç podeu llegir l’entrevista de la secció ‘Parlem amb’ la infermera gestora de casos Helena Laorden, una de les professionals que treballa en aquest servei des de la seva inauguració i que considera que l’ESIC és un recurs amb un gran potencial i un lloc idoni per desenvolupar la seva tasca.
La iniciativa Parlem amb posa en valor els coneixements, habilitats, expertesa i vivències dels professionals de l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS, com a reflex de la tasca diària dintre i fora de les consultes.
‘Parlem amb’ Cristina de Prado, metgessa de família del CAP Casernes
08/02/2021
Des del mes d’abril de 2019 està en funcionament l’Hort Les Moreres, un hort comunitari creat pels professionals del CAP Casernes i de la Fundació Vidal i Barraquer, que ofereix atenció a la salut mental en aquest centre. L’objectiu és millorar la salut de les persones usuàries a través d’una activitat comunitària que afavoreix les relacions amb altres persones i que, al mateix temps, lluita contra el sedentarisme. Així ho explica a la secció ‘Parlem amb’ una de les seves impulsores, la metgessa de família i comunitària del CAP Casernes, Cristina de Prado, que treballat conjuntament amb altres professionals del centre que impulsa accions de salut comunitària a la població de referència que atenen.
La iniciativa Parlem amb posa en valor els coneixements, habilitats, expertesa i vivències dels professionals de l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS, com a reflex de la tasca diària dintre i fora de les consultes.
Els professionals del CAP Casernes reben el Premi Sant Andreu 2020 per la seva la dedicació durant la pandèmia de la covid-19
30/11/2020 – Actualitzat el 04/03/2021
El districte de Sant Andreu de Barcelona ha atorgat el Premi Sant Andreu 2020, en la categoria de distinció personal, als professionals dels centres d’atenció primària i de les residències del districte per la seva la implicació, dedicació i els esforços desplegats en l’atenció i cura de pacients durant la pandèmia de la covid-19. Els professionals premiats són dels CAP Bon Pastor, Casernes, La Sagrera, Sant Andreu i Trinitat Vella, amb els diferents equips, unitats i serveis que hi treballen, i l’equip Congrés del CAP Passeig de Maragall.
‘Parlem amb’ Israel Caro, infermer pediàtric del CAP Casernes i referent de vacunes de l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS
19 d’octubre de 2020

El 15 d’octubre ha començat a Catalunya la campanya de vacunació de la grip, que s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen aquesta malaltia i també a les persones o grups que poden transmetre-la a persones en situació d’alt risc, com ara els professionals de la salut. Si voleu saber qui es pot vacunar de la grip, el paper de l’atenció primària en la vacunació o les novetats de la campanya d’aquest hivern, consulteu a la secció ‘Parlem amb’ l’entrevista amb l’infermer pediàtric del CAP Casernes i referent de vacunació de l’Atenció Primària Barcelona ciutat del’ICS, Israel Caro.
La iniciativa Parlem amb posa en valor els coneixements, habilitats, expertesa i vivències dels professionals de l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS, com a reflex de la tasca diària dintre i fora de les consultes.
Grups per deixar de fumar
22 de gener de 2020
El CAP Casernes realitza activitats dins del procés Promoció de la Salut, un procés per ajudar a la persona en l’adquisició d’hàbits saludables, en la presa de decisions, tenint en compte les seves expectatives, necessitats i la interacció amb l’entorn. Va adreçat a tota la població, en funció de la seva edat o etapa de cicle vital.
Un exemple son els grups per deixar de fumar, on els professionals dels centres de l’Atenció Primària de Barcelona donen suport a aquelles persones que volen deixar enrere el tabac.
Deixar de fumar és possible i junts ho aconseguirem. Sol·licita informació al teu CAP i participa!
El CAP Casernes celebra el 5è aniversari del centre


17 de juny de 2019
Els professionals del CAP Casernes han celebrat el 5è aniversari de l’entrada en funcionament del centre d’atenció primària amb una jornada per incrementar la cohesió de l’equip a través d’un dia d’activitats conjuntes i dirigides. En aquestes activitats es treballen la missió i visió de l’ICS i es reforça la comunicació entre professionals per afrontar millor situació derivades de la pressió assistencial.
5a edició de la Escola de salut ‘La Llançadora’

La 5a edició de l’Escola de salut per a gent gran ‘La Llançadora’, del CAP Casernes, se celebra del 4 d’abril al 6 de juny de 2019.
Les sessions tenen lloc els dijous de 10.15 a 12.15 h, a l’auditori de la Biblioteca Ignasi Iglèsies – Can Fabra, amb temes nous i d’altres recurrents d’anteriors edicions que han despertat molt interès en els participants. El temes són:
- 4 d’abril: Primavera, al·lèrgies i remeis naturals
- 11 d’abril: Envelliment, autonomia i prevenció amb productes de suport i adaptació de la vivenda
- 25 d’abril: Els serveis per a gent gran
- 2 de maig: Intel·ligència emocional
- 9 de maig: Dansateràpia
- 16 de maig: Aprenem a utilitzar els mòbils
- 23 de maig: Risoteràpia / primers auxilis
- 23 de maig: Risoteràpia / primers auxilis
- 6 de juny: Festa de cloenda
L’edició comença amb 63 inscrits que gaudiran d’aquest espai de trobada on persones grans, professionals del CAP i persones de la comunitat relacionades amb la salut compartiran experiències. Si esteu interessats amb l’activitat pregunteu al CAP Casernes.
Taller de memòria
El CAP Casernes acollirà el taller de memòria, adreçat a persones de més de 60 anys. Consisteix en estratègies i exercicis per preservar el rendiment de la memòria.
Va a càrrec de d’Àngels Rubio i Cristina Santiago, infermeres del centre.
És necessària inscripció prèvia al taulell de la 1a planta del CAP. Per a més informació, pregunteu al vostre professional de referència.
Dia: Tots els divendres, des del 10 de maig fins al 14 de juny de 2019
Hora: De 16 a 18 h
Lloc: CAP Casernes
(Carrer de Fernando Pessoa, 47-51)
Els projectes de salut comunitària del CAP Casernes i CAP La Pau guanyen el III Premi CAMFiC Albert Ramos
31 de gener de 2019

El CAP Casernes i el CAP La Pau han guanyat els dos guardons del III premi CAMFiC Albert Ramos, que té l’objectiu de promoure la salut comunitària en l’àmbit de l’atenció primària. Els premis s’han entregat en el marc de la XIV Jornada de la Xarxa AUPA, celebrada a Salou el 18 de gener de 2019 amb la participació de més de 350 professionals i on s’han presentat projectes de salut comunitària de tot Catalunya.
Aquest premi, convocat per la Xarxa Aupa, amb col·laboració amb la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) i l’Agència de Salut Publica de Catalunya, s’estructura amb un primer guardó, valorat amb 1.000 euros i un segon, que consisteix amb dues inscripcions al Congrés de la CAMFiC i publicació del projecte al Butlletí de la Medicina de Família a Catalunya o el Capçalera de la CAMFiC.
Així doncs, el primer premi ha sigut per a l’Escola de Salut per a gent gran ‘La Llançadora’, del CAP Casernes, que ha conclòs recentment la seva 4a edició i que és un espai de trobada on gent gran, professionals del CAP i persones de la comunitat relacionades amb la salut comparteixen experiències.
El premi està dirigit als professionals que formen l’equip de coordinació de ‘La Llançadera’:
- Vanesa Robledo, infermera
- Josefa Rodríguez, treballadora social sanitària
- Montserrat Blasco, auxiliar administrativa
- Ildefonso Salcedo, auxiliar administratiu
- Judith Vázquez, infermera
- Isabel Casanova, administrativa
Segona posició per al CAP La Pau
Per la seva banda, el segon premi ha recaigut en el projecte Fem Salut, Fem Barri del CAP La Pau, que són les anomenades Píndoles pel benestar, és a dir, sessions amb l’objectiu d’oferir eines per millorar el benestar físic i emocional dels veïns i veïnes del barri la Verneda i la Pau i que celebra la 6a edició. El projecte està impulsat per la Taula de Salut d’Adults del barri, té el suport de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i de l’Ajuntament de Barcelona.
La figura d’Albert Ramos
Aquests premis també volen recordar la figura d’Albert Ramos, metge de família i comunitària del CAP La Mina, que va morir l’any 2013 als 44 anys i que va destacar com a defensor i impulsor de projectes de salut comunitària a la població de La Mina, on va desenvolupar la seva activitat professional durant 17 anys.
Xarxa AUPA
La xarxa AUPA (Actuant Units per a la Salut) va néixer el 2004 com un projecte de diverses institucions professionals i formatives de la salut per promoure els projectes locals de salut comunitària. En els seus inicis estava integrada per 8 equips d’atenció primària, i s’ha ampliat fins a 86 equips (12 dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS) i també ha incorporat equips locals de Salut Pública.
Activitats per a adults
Pregunteu a la vostra infermera sobre les activitats que s’organitzen al CAP com el taller de memòria, l’espai cuidador o el cribatge de l’alcohol.