CAP Casernes

Carrer de Fernando Pessoa, 47-51
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPCasernes
Galeria d’imatges del CAP Casernes
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Casernes incorpora els següents serveis:

 • Equip d’Atenció Primària (EAP) Casernes: 93 274 79 55
 • Centre d’Atenció Pediàtrica Integral (CAPI) Casernes: 93 274 79 57
 • Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Casernes: 93 274 79 50
 • Equip de Suport Integral a la Complexitat (ESIC) Atenció Primària Casernes-Hospital Vall d’Hebron: 93 274 71 04

Torna la Escola de salut ‘La Llançadora’ amb la quarta edició

CAPCasernes_La_Llançadora_2018La quarta edició de l’Escola de salut per a gent gran ‘La Llançadora’, del CAP Casernes, se celebra del 27 de setembre al 29 de novembre de 2018, amb la participació d’assistents d’edicions anteriors i de serveis i entitats del barri de Sant Andreu en la organització i elecció dels temes a tractar.

Les sessions tenen lloc els dijous de 10.15 a 12.15 h, a l’auditori de la Biblioteca Ignasi Iglèsies – Can Fabra, amb temes nous i d’altres recurrents d’anteriors edicions que han despertat molt interès en els participants. El temes són:

 • Enfortim l’autoestima
 • Dansateràpia
 • Mens Sana in Corpore Sano
 • Riu , juga i memoritza: activitat oberta als usuaris del Projecte Radars
 • Circuit biosaludable
 • Pastilles les justes
 • Sexualitat
 • Festival “Dau gran”: festa de creativitat i participació entorn al joc on es farà un gran dau i que estarà oberta també als assistents al festival
 • Festa de cloenda

L’edició de la tardor de 2018 té més de 50 inscrits que gaudiran d’aquest espai de trobada on persones grans, professionals del CAP i persones de la comunitat relacionades amb la salut compartiran experiències. Si esteu interessats amb l’activitat pregunteu al CAP Casernes.


L’escola de salut per a gent gran ‘La Llançadora’ atrau cada vegada més participants

El CAP Casernes, amb la participació de diferents entitats del districte de Sant Andreu de Barcelona, ja prepara la quarta edició de l’Escola de salut per a gent gran ‘La Llançadora’, un espai de trobada on compartir experiències entre persones grans, professionals del CAP i persones de la comunitat relacionades amb la salut.

Des de l’inici l’any 2017, la inscripció ha estat entre els 50 i els 60 inscrits però la mitjana de participació en cada sessió ha augmentat de les 30 a les 40 persones, fet que demostra l’interès que desperten els temes que es tracten dirigits a promoure la salut, l’envelliment actiu i a crear una xarxa comunitària entre les persones grans del barri.

En aquestes sessions, d’unes dues hores de durada, s’ofereixen informació actualitzada sobre medicació, hàbits de vida saludable relacionats amb l’exercici o l’alimentació, malalties i situacions relacionades amb la vellesa i com afrontar-les, i d’altres activitats per fomentar les relacions entre persones del mateix entorn i combatre així l’aïllament i la soledat.

Mentrestant arriba el nou calendari, us deixem un resum de la tercera edició on podreu veure la dinàmica i les vivències d’organitzadors i participants durant les sessions. No us perdeu la quarta edició de ‘La Llançadora’.


Tercera edició de l’escola de salut per a gent gran ‘La Llançadora’

cartellsalut-portada.jpgL’escola de salut per a gent gran del CAP Casernes ‘La Llançadora’ se celebra del 3 d’abril al 12 de juny de 208. És un espai de trobada on compartir experiències entre persones grans del barri, professionals del CAP i persones de la comunitat relacionades amb la salut. Els dijous de 10.15 a 12.15 h, a l’auditori de la Biblioteca Ignasi Iglèsies – Can Fabra, tractem temes com envellir en parella, treballar la memòria, medicalització, pèrdues i dols o dansa teràpia.

Aquesta activitat està organitzada amb el suport de l’Ajuntament del districte de Sant Andreu i amb la participació de diferents serveis públics i privats del barri.


Activitats de la Setmana sense Fum 2017

Xerrada a l’Institut Puigvert

Sessió teòrica i pràctica dirigida a adolescents entre 14 i 16 anys el divendres 20 de maig de 2017 per donar a conèixer el perjudici del tabac i evitar que comencin a fumar en l’adolescència.

Participació a la Radio Trini-jove

El dimecres 17 de maig de 2017, la metgessa Cristina de Prado i la infermera Cristina Santiago del CAP Casernes participaran a la ràdio TriniJove per donar pautes a la població de Sant Andreu per abandonar l’hàbit tabàquic.


Xerrada per prevenir l’onada de calor

Cartell_onada-de-calor

Els professionals del CAP Casernes organitzen una xerrada per prevenir l’onada de calor dirigida a persones amb malalties cròniques complexes i als seus cuidadors.

En aquesta xerrada es donarà:
– Consells per afrontar la calor amb seguretat
– Informació sobre els espais de lleure que podeu trobar al barri
– Prevenció de descompensació de les malalties cròniques complexes

Dia: 8 de maig de 2017
Lloc: CAP Casernes 1a planta
Hora: de 17.30 a 19 h

Per a més informació, pregunti al taulell de la 1a planta del CAP Casernes
o al telèfon 932 747 955


Escola de salut per a gent gran

Cartell_escola-de-salut_CasernesL’escola de salut per a gent gran, és un espai de trobada on compartir experiències entre persones grans del barri, professionals del CAP i persones de la comunitat relacionades amb la salut.
Els dijous de 10.15 a 12.15 h tractarem temes diversos com el bon tracte a la gent Gran, la gestió del dolor, la importància de l’exercici físic, la sexualitat  o la manera de mantenir una esquena sana.

Aquesta activitat està organitzada pel CAP Casernes amb el suport de l’Ajuntament del districte de Sant Andreu i amb la participació de diferents serveis públics i privats del barri.

És una activitat recomanada per a persones de més de 65 anys.

La inscripció és gratuïta.

Programa de l’Escola de Salut per a gent gran


Activitats per a adults

Pregunteu a la vostra infermera sobre les activitats que s’organitzen al CAP com el taller de memòria, l’espai cuidador o el cribatge de l’alcohol.


Participació al programa Espai Obert de la ràdio TriniJove

El CAP Casernes participa al programa Espai Obert de la ràdio TriniJove cada tercer dimecres de mes a les 12.30 h.

Espai Obert és un programa de ràdio disponible per a les escoles, les entitats i les persones del barri i del districte de Sant Andreu que facilita la comunicació de proximitat perquè la participació està oberta a les persones de la zona.

La metgessa Cristina de Prado ha fet la primera col·laboració amb consells de salut sobre nutrició i salut.


Xerrada informativa:

Cat@Salut La Meva salut

Sessió per donar a conèixer un espai de consulta, personal, on es pot disposar de la vostra informació de salut i fer tràmits electrònics de forma segura i confidencial.

Document de Voluntats Anticipades: Informació de l’objectiu del document, models orientatius i aclariment de dubtes.

Data:Divendres, 11 de novembre de 2016
Horari: 18 h
Lloc: Casal de Gent Gran Mossèn Clapés
Adreça: C. Gran de Sant Andreu, 467


Consultes individuals i grupals per deixar de fumar 

fulleto_deixa-de-fumar-1Més informació per deixar de fumar des d’avui mateix!


Dos anys al vostre servei!

Juliol de 2016

Els professionals del CAP Casernes hem celebrat el nostre segon aniversari donant servei al barri de Sant Andreu.

Ens hem reunit en una jornada de treball en qualitat, amb l’objectiu de millorar la nostra atenció a la ciutadana, perfeccionant els aspectes assistencials i de seguretat. Després hem gaudit d’una estona en comú amb activitats de cohesió i de gestió de les emocions en les que han participat professionals de tots els estaments de l’equip.

Felicitats a tothom per aquests dos anys!


Xerrada per fomentar el bon tracte a les persones grans

15 de juny de 2016

En el marc del Dia Mundial de la Prevenció a l’abús del maltractament envers la gent gran, la treballadora social i la infermera gestora de casos de l’EAP Casernes han organitzat una xerrada per sensibilitzar les persones del bon tracte a les persones grans.

Aquest esdeveniment, establert el 2006 per la Xarxa Internacional per a la Prevenció del Maltractament a la Gent Gran (INPEA), té l’objectiu d’incrementar la consciència pública sobre la violència i l’abús contra la gent gran, i també de promoure la investigació i la formació sobre aquesta qüestió.

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) d’octubre de 2015, prop d’1 de cada deu persones grans va patir maltractaments el mes anterior. L’Organització de les Nacions Unides (ONU) estima que entre el 4% i el 6% de la gent gran d’arreu del món ha patit algun tipus d’abús o maltractament.


Dia Mundial de la Infermera: 12 de maig de 2016

De 10.00 a 12.00 h
Espai cuidador

Xerrades obertes i altres activitats

 • 10.00 h – Evolució de la infermeria. Anna Muñoz i Helena Laorden.
 • 10.30 h – Jo, cuidadora experta. Nieves Méndez.
 • 10.45 h – Oh, he descobert les llegums! Isabel Pino.
 • 11.00 h – Recepta rescatada d’antany. Ramón Guillamón.
 • 11.15 h – Exposició visual fotogràfica. Judith Vázquez, Marta Marco i Dra. De Prado.
 • 11.30 h – Valors i qualitats que li demanaries a les infermeres. Helena Laorden, Montse Blasco, Judith Vázquez i Maite Cantero.
 • 11.45 h – Viure en l’oblit. Ade Amador
 • 12.00 h – Poesies: La infermera de Pere Costa i Mensajera del cielo de Ferran Benedicto, recitades per Ana Maria Camps.

De 17.00 a 19.00 h
Parlem a la tarda

 • 17.00 h – Alimentació saludable. Cristina Borrajo
 • 17.30 h – Riscos a la llar i farmaciola. Vanesa Robledo
 • 18.00 h – Alleugerint la dieta. Maribel Lozano
 • 18.30 h – Document de Voluntats Anticipades. Montse Blasco i Alfons Salcedo

Taller de memòria

tallers de memoria, CAP Barcelona ciutat


La pèrdua de memòria és una de les preocupacions més freqüents en persones de més de 60 anys. Per això, dues infermeres del CAP Casernes han organitzat un taller de memòria. Els primers 15 minuts es facilitaran aspectes teòrics sobre el funcionament de la memòria, s’explicaran les causes que poden afectar a la cognició i es resoldran els dubtes que plantegin els participants.

En cada sessió es donaran lectures que hauran de treballar a casa per comentar a la sessió següent i es passaran preguntes per valorar què han retingut de la lectura proposada. Sempre seran lectures sobre temes de salut (l’insomni, la dieta equilibrada, etc.)


Activitats anteriors

Anuncis