CAP Chafarinas

Carrer de Chafarinas, 2-8 Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h Telèfon del CAP 93 354 22 22 Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPChafarinas Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat


Escola de Salut

POSTER_CAP_Chafarinas_escola_salut_GTBCN_202016 de gener de 2020
El CAP Chafarinas organitza la 3a Escola de Salut per a gent gran. La Trini creix… en salut! L’Escola de Salut del CAP Chafarinas és un espai dinàmic i participatiu sobre salut, memòria, emocions, prevenció, recursos, seguretat o activitats. Tindrà lloc tots els divendres, des del 31 de gener fins al 3 d’abril de 2020. De 10.30 a 12.00 h a l’Associació de Veïns de la Trinitat Nova (Carrer Pedrosa, 21) Per a més informació i inscripcions, pregunteu al taulell del CAP o a l’Associació de Veïns.

El CAP Chafarinas difon els seus serveis i activitats a la Trinifira

11 de juny de 2018
El CAP Chafarinas ha participat per setè any en la Trinifira, una mostra d’entitats del barri i mercat de segona mà que se celebra al carrer amb motiu de la festa major del barri de la Trinitat Nova, al districte de Nou Barris. Els professionals del centre han aprofitat aquest esdeveniment comunitari per presentar els serveis i activitats que ofereixen a la ciutadania. Els veïns han rebut consells sobre hàbits saludables en alimentació, exercici físic, tabac, alcohol o la salut dels cuidadors i informació sobre drets i deures en relació amb la salut i l’atenció sanitària, l’espai La Meva Salut, les voluntats anticipades o la targeta sanitària “Cuida’m”. A més, han recollit l’opinió d’usuaris i de persones que fan poc ús dels serveis d’atenció primària per conèixer les seves preferències i interessos sobre la temàtica dels tallers o xerrades, la ubicació, l’horari i la durada d’aquestes activitats o qualsevol altre suggeriment. Des del punt de vista pràctic han realitzat la mesura de la tensió arterial i tècniques bàsiques de ressuscitació cardiopulmonar (RCP) per donar a conèixer unes pautes d’actuació davant d’una aturada cardíaca.

El CAP Chafarinas ensenya què cal fer davant una aturada cardio-respiratòria a l’Institut de Trinitat Nova

Els professionals sanitaris del CAP Chafarinas han programat una sessió per aprendre a actuar davant una aturada cardiorespiratòria per a alumnes d’ESO de l’IES del barri de la Trinitat Nova, el 25 de maig al matí. Avui dia no hi ha dubte que saber actuar davant d’una aturada cardiorespiratòria salva vides. Pot afectar persones de qualsevol edat i estat de salut. El Suport Vital Bàsic (SVB) és el que es realitza fora d’un mitjà sanitari, amb molt pocs recursos o recursos nuls. El taller de reanimació cardiopulmonar el realitzen professionals, metges i infermeres, del CAP Chafarinas, amb l’objectiu que els nois i noies que hi participin siguin capaços de donar resposta davant d’una emergència d’aquest tipus. El problema de l’aturada cardiorespiratòria A Europa, les malalties cardiovasculars representen el 40% de les causes de mort en adults menors de 75 anys. A nivell mundial, la cardiopatia isquèmica ocupa el primer lloc a la llista de malalties amb major mortalitat, essent l’aturada cardiorespiratòria la causa directa de mort en més del 60% dels pacients d’aquest grup. Una aturada cardiorespiratòria és l’aturada de la respiració i del batec cardíac en un individu. Pot passar per diverses causes, dues de les quals són l’ofec per immersió i el xoc elèctric. També s’anomena aturada cardíaca, ja que l’aturada del cor comporta la immediata (si no l’ha precedida) aturada de la respiració. Això vol dir l’aturada de la circulació de la sang i per tant del subministrament d’oxigen al cervell. Si un pacient entra en aquest estat la mort és imminent, i per tant requereix una intervenció IMMEDIATA mitjançant maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP).

EL CAP Chafarinas participa en la nova Escola de Salut per a gent gran ‘La Trini creix… en salut’

20 de febrer de 2018
Cartell Escola Salut Trinitat NovaEls professionals del CAP Chafarinas col·laboren amb la nova Escola de Salut per a gent gran que s’ha creat als Districte de Nou Barris amb l’objectiu de promocionar l’envelliment actiu, aprendre a cuidar-se i fomentar les relacions socials amb altres veïns i professionals del barri. El programa consisteix en sessions on s’ofereix informació, consells i assessorament sobre diferents qüestions, serveis o necessitats que s’han detectat a la taula de salut comunitària del barri i que poden millorar la qualitat de vida de les persones grans. Es tracta de projectes que formen part de ‘Salut als Barris’, una iniciativa de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, del Consorci Sanitari de Barcelona així com d’associacions de veïns, socials i culturals dels barris i dels equips d’atenció primària. “La Trini creix… en salut” és el nom triat per a l’Escola de Salut per a gent gran de la Trinitat Nova que se celebra cada divendres des del 2 de febrer fins al 4 de maig de 2018, de 10 a 11.30 hores a l’associació de veïns del barri. Durant tretze sessions es tractaran temes com la memòria, la pobresa energètica o la prevenció d’estafes. Els professionals del CAP Chafarinas dirigeixen activitats sobre envelliment saludable, l’espai digital d’informació personal Cat@Salut La Meva Salut o sobre cuidar als cuidadors. Si voleu participar només cal que truqueu al 93 353 88 44 o omplir el butlletí del programa i entregar-lo a l’associació de veïns, al carrer Pedrosa 21 o a la recepció del CAP Chafarinas.

Activitats anteriors

Activitats 2017

Activitats 2016

Activitats 2015