CAP Drassanes (EAP Raval Sud)

contacta_abans_CAP_AP_ICS_baner-02

Avinguda de les Drassanes, 17-21
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPDrassanes
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat

Punt de vacunació de la covid-19 amb Pfizer (persones de més de 70 anys)
Antic punt de la Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional (al costat del CAP)
Es continua vacunant també al CAP o al domicili a les persones amb problemes de mobilitat
Professionals del CAP contactaran directament per programar el dia i hora de la vacunació
Convocatòries de vacunació segons edat i col·lectius prioritzats

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Drassanas incorpora 1 equips d’atenció primària (EAP) i altres serveis:

  • Equip d’Atenció Primària Raval Sud: 93 329 39 12
  • Equip de Pediatria Drassanes: 93 442 15 03
  • Rehabilitació Drassanes: 93 329 40 00
  • Diagnòstic per la Imatge Ciutat Vella: 93 329 40 54
  • Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Ciutat Vella: 93 443 18 64
Els serveis que detallem a continuació, s’han traslladat al carrer Sant Oleguer, 17. Telèfon: 93 489 44 08.
  • Atenció al Viatger: Dispensació de Medicaments Estrangers i Vacunes Internacionals Barcelona
  • Malalties de Transmissió Sexual Barcelona
  • Malalties Tropicals i Importades Drassanes
  • Centre de Prevenció i Control de la Tuberculosi Barcelona

mapaGoogleDrassanes


Parlem amb Mercedes Möller, metgessa responsable de la Unitat de Rehabilitació Drassanes

RHB_Drassanes_Mercedes_Moller21/09/2020

La metgessa especialista en Medicina Física i Rehabilitació, Mercedes Möller, és responsable de la Unitat de Rehabilitació del CAP Drassanes i combina la seva professió amb una intensa afició a l’esport, que l’ha permès posseir nombrosos títols d’atletisme tant en pista, com en muntanya,  i també alguns rècords. En aquest enllaç podeu llegir l’entrevista que li hem fet a la secció Parlem amb, on ens explica la tasca que desenvolupen a la unitat que dirigeix i com el seu entrenament físic i mental l’ha ajudat a superar la covid-19.

La iniciativa Parlem amb posa en valor els coneixements, habilitats, expertesa i vivències dels professionals de l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS, com a  reflex de la tasca diària dintre i fora de les consultes.


Parlem amb Carolina González Delgado, treballadora social sanitària al CAP Drassanes

CAPDrassanes_TSS_CarolGonzalez13/07/2020

La treballadora social sanitària Carolina González treballa des de fa vint anys al CAP Drassanes, que dona atenció al Raval de Barcelona, un barri amb un important nombre de població vulnerable que ha vist agreujada la seva situació per l’alerta sanitària del coronavirus. En aquest enllaç podeu llegir l’entrevista que li hem fet a la secció Parlem amb, on ens explica l’experiència en la seva tasca i la importància de la coordinació dels professionals d’atenció primària i de la resta d’agents del barri en l’atenció de la salut de la ciutadania.

La iniciativa Parlem amb posa en valor els coneixements, habilitats, expertesa i vivències dels professionals de l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS, com a  reflex de la tasca diària dintre i fora de les consultes.


Consulta oberta d’ITS

CAP_Drassanes_consulta_oberta_ITS_APBCN_gen2021El CAP Drassanes ofereix la Consulta oberta d’infeccions de transmissió sexual (ITS), un espai obert a totes les persones que vulguin visitar-se o tinguin dubtes.

Té lloc cada dijous, de 10.30 a 14 h. Va a càrrec dels referents d’ITS: Susana Muñoz, metgessa de família i comunitària i David Pedro, infermer de família i comunitària del centre.

Cal demanar cita prèvia. Per a més informació, pregunteu al taulell del centre o al vostre professional sanitari de referència.

Dia: Tots els dijous
Hora: De 10.30 a 14 h
Lloc: CAP Drassanes (Avinguda de les Drassanes, 17-21)


Taller de massatge infantil i cures al nadó i Nadons en família

El CAP Drassanes ofereix dues activitats adreçades a famílies amb nadons.

El taller de massatge infantil i cures al nadó està dirigit a famílies amb un nadó d’entre 0 i 3 mesos. Va a càrrec de la infermera pediàtrica de l’Equip de Pediatria Drassanes Olga Núñez, i té lloc cada divendres al matí.

Nadons en família consisteix en un espai de suport i informació per compartir la criança, per a famílies que acaben de tenir un nadó i fins als 8 mesos de vida. Va a càrrec d’una infermera pediàtrica de l’Equip de Pediatria Drassanes i d’una educadora infantil de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona. Té lloc cada dijous al matí.

A més, el centre també ofereix el Grup de suport a la lactància. Per qualsevol dubte, pregunteu al taulell de la 5a planta del CAP o al vostre professional sanitari de referència.

Dia: Tots els dijous
Hora: De 10.30 a 12.15 h
Lloc: CAP Drassanes
(Avinguda de les Drassanes, 17-21

EdP_Drassanes_massatge_infantil_GTBCN_octubre_2018EdP_Drassanes_nadons_en_familia_GTBCN_2019
Dia: Tots els divendres
Hora: De 10 a 11 h
Lloc: CAP Drassanes
(Avinguda de les Drassanes, 17-21)


Grup de suport a la lactància

EdP_Drassanes_grup_suport_lactancia_GTBCN_set_2019Aquest setembre s’inicia el Grup de suport a la lactància al CAP Drassanes, adreçat a mares, pares i dones embarassades que vulguin compartir experiències i resoldre dubtes.

Tindrà lloc tots els divendres al matí, a càrrec de pediatres i infermeres pediàtriques de l’Equip de Pediatria Drassanes i d’una llevadora d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR).

Per a més informació, pregunteu al taulell de la 5a planta del centre.

Dia: Tots els divendres
Hora: D’11.30 a 13.30 h
Lloc: CAP Drassanes
(Avinguda de les Drassanes, 17-21)


El CAP Drassanes acull una exposició en què pacients amb dolor crònic mostren les seves vivències i percepcions

CAPDrassanes_Photovoice_dolor_GTBCN_2019-10

Exposició de Photovoice al CAP Drassanes

El dolor és una experiència subjectiva i cada individu la viu d’una manera diferent en funció de la seva biografia, creences, cultura, context familiar i social, i de les seves vivències personals. Per aquest motiu és difícil avaluar el dolor i la utilització d’una tècnica de recollida d’informació qualitativa facilita l’exploració d’aquests sentiments. Aquest és l’objectiu de l’exposició ‘Photovoice: Una mirada al dolor crònic’ que acull el CAP Drassanes, a partir del 7 de febrer de 2019, en què pacients amb dolor crònic no oncològic expressen les percepcions i vivències del seu patiment a través de fotografies acompanyades de text. Amb aquesta tècnica, anomenada Photovoice, mostren com és la seva vida amb dolor i com desitjarien que fos sense dolor.

Més informació sobre aquest projecte que consta d’una vintena d’imatges acompanyades d’un text explicatiu, elaborades per 8 pacients anònims que pateixen dolor crònic no oncològic. La tipografia dels textos identifica cadascun d’aquests pacients.


Ioga nidra: El somni conscient

CAP_Drassanes_ioga_nidra_GTBCN_maig_2019El CAP Drassanes acollirà l’activitat de ioga nidra per la relaxació física, mental i emocional.

Per participar-hi només necessiteu roba còmoda, mitjons, una manta i un coixí.

L’activitat tindrà lloc cada dimecres al matí a la planta baixa del centre. És necessària inscripció prèvia. Per a més informació, pregunteu al vostre professional sanitari.

Dia: Cada dimecres, des del 8 de maig al 19 de juny de 2019
Hora: D’11:15 a 12:15 h
Lloc: CAP Drassanes
(Avinguda de les Drassanes, 17)


Activitats anteriors