CAP Drassanes (EAP Raval Sud)

Avinguda de les Drassanes, 17-21
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPDrassanes
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Drassanes incorpora 1 equips d’atenció primària (EAP) i altres serveis:

 • Equip d’Atenció Primària Raval Sud: 93 329 39 12
  • Planta baixa: atenció a la ciutadania
  • 2a, 3a, 6a i 7a planta: consultes d’atenció primària
 • Equip de Pediatria Drassanes: 93 442 15 03
  • 4a i 5a planta
 • Unitat de Rehabilitació Drassanes: 93 329 40 00
  • Planta baixa i 1a planta
 • Diagnòstic per la Imatge Ciutat Vella: 93 329 40 54
  • 1a planta
 • Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Ciutat Vella: 93 443 18 64
  • 3a planta

Els serveis que detallem a continuació, s’han traslladat al carrer Sant Oleguer, 17. Telèfon: 93 489 44 08.

 • Atenció al Viatger: Dispensació de Medicaments Estrangers i Vacunes Internacionals Barcelona
 • Malalties de Transmissió Sexual Barcelona
 • Malalties Tropicals i Importades Drassanes
 • Centre de Prevenció i Control de la Tuberculosi Barcelona
mapaGoogleDrassanes

L’equip de pediatria del CAP Drassanes forma sobre cures i malalties comunes a les mares de l’espai materno-infantil Vincles

3 de juny de 2022
Autor: casalsdelsinfants.org

L’equip de pediatria del CAP Drassanes ha celebrat sessions formatives a l’espai materno-infantil Vincles, del Casal dels Infants del Raval, on les mares han après sobre cures bàsiques, primers auxilis i el maneig de malalties comuns en la infància. Les sessions ofereixen recursos a les famílies per saber com detectar que l’infant té un problema de salut, com valorar si es tracta d’una situació urgent i com contactar amb els serveis sanitaris.

Les mares que han acudit a les sessions formatives han après a tractar la febre, un cop de calor, la cura de cremades i cops, el sagnat del nas, la diarrea, el mal de panxa, o què fer si s’ofega.

Un dels objectius d’aquestes sessions és reforçar la xarxa del barri i apropar els i les professionals de l’equip de pediatria a les famílies, per això es planeja continuar amb aquesta col·laboració amb un programa anual per aprofundir en temes de salut i infància.

Consulteu més informació sobre aquestes sessions al Casal dels Infants.


Vacunació infantil contra la COVID-19 sense cita al CAP Drassanes

1 de març de 2022

L’equip de pediatria del CAP Drassanes ha organitzat al centre una jornada de vacunació infantil contra la COVID-19 sense cita. Se celebra el divendres 4 de març de 2022, de 15 a 20 hores, i està adreçada a infants de 5 a 11 anys de la comunitat de Drassanes.

Cal recordar que els infants han d’anar acompanyats del pare, mare o tutor o tutora legal, i si no és possible, hauran d’anar acompanyades d’una persona que porti una autorització impresa, que trobareu al Canal Salut, juntament amb tota la informació sobre la vacunació a aquest grup de població. Els infants també han de portat la targeta sanitària individual (TSI)

Dia: divendres 4 de març de 2022
Hora: de 15 a 20 h
Lloc: CAP Drassanes (Avinguda de les Drassanes, 17-21)


El CAP Drassanes rep la Medalla d’Honor de Barcelona 2021

30 de novembre de 2021

El CAP Drassanes han rebut la Medalla d’Honor de Barcelona 2021, que és una distinció de l’Ajuntament de la ciutat a la seva implicació en els problemes sanitaris, però també en l’abordatge de problemes socials, econòmics i comunitaris. El lliurament és un reconeixement a persones i entitats de la ciutat que, amb la pràctica de la seva labor professional o social, han contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana.

La Medalla d’Honor es va aprobar a finals del mes de juliol a proposta del districte de Ciutat Vella i s’han concedit conjuntament als 5 centres d’atenció primària d’aquests districte, que són els CAP Casc Antic, Doctor Lluís Sayé, Drassanes i Gòtic, de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat, i el CAP Barceloneta, gestionat pels Parc Sanitari Pere Virgili.

Més informació sobre reconeixements de la ciutadania a professionals de l’Atenció Primària Barcelona Ciutat per la seva tasca durant la pandèmia.


Parlem amb Mercedes Möller, metgessa responsable de la Unitat de Rehabilitació Drassanes

21 de setembre de 2020
RHB_Drassanes_Mercedes_Moller

La metgessa especialista en Medicina Física i Rehabilitació, Mercedes Möller, és responsable de la Unitat de Rehabilitació del CAP Drassanes i combina la seva professió amb una intensa afició a l’esport, que l’ha permès posseir nombrosos títols d’atletisme tant en pista, com en muntanya,  i també alguns rècords. En aquest enllaç podeu llegir l’entrevista que li hem fet a la secció Parlem amb, on ens explica la tasca que desenvolupen a la unitat que dirigeix i com el seu entrenament físic i mental l’ha ajudat a superar la covid-19. La iniciativa Parlem amb posa en valor els coneixements, habilitats, expertesa i vivències dels professionals de l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS, com a reflex de la tasca diària dintre i fora de les consultes.


Parlem amb Carolina González Delgado, treballadora social sanitària al CAP Drassanes

CAPDrassanes_TSS_CarolGonzalez

13/07/2020 La treballadora social sanitària Carolina González treballa des de fa vint anys al CAP Drassanes, que dona atenció al Raval de Barcelona, un barri amb un important nombre de població vulnerable que ha vist agreujada la seva situació per l’alerta sanitària del coronavirus. En aquest enllaç podeu llegir l’entrevista que li hem fet a la secció Parlem amb, on ens explica l’experiència en la seva tasca i la importància de la coordinació dels professionals d’atenció primària i de la resta d’agents del barri en l’atenció de la salut de la ciutadania. La iniciativa Parlem amb posa en valor els coneixements, habilitats, expertesa i vivències dels professionals de l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS, com a  reflex de la tasca diària dintre i fora de les consultes.


Consulta oberta d’ITS

CAP_Drassanes_consulta_oberta_ITS_APBCN_gen2021

El CAP Drassanes ofereix la Consulta oberta d’infeccions de transmissió sexual (ITS), un espai obert a totes les persones que vulguin visitar-se o tinguin dubtes. Té lloc cada dijous, de 10.30 a 14 h. Va a càrrec dels referents d’ITS: Susana Muñoz, metgessa de família i comunitària i David Pedro, infermer de família i comunitària del centre. Cal demanar cita prèvia. Per a més informació, pregunteu al taulell del centre o al vostre professional sanitari de referència.

Dia: Tots els dijous
Hora: De 10.30 a 14 h
Lloc: CAP Drassanes (Avinguda de les Drassanes, 17-21)


Taller de massatge infantil i cures al nadó i Nadons en família

El CAP Drassanes ofereix dues activitats adreçades a famílies amb nadons. El taller de massatge infantil i cures al nadó està dirigit a famílies amb un nadó d’entre 0 i 3 mesos. Va a càrrec de la infermera pediàtrica de l’Equip de Pediatria Drassanes Olga Núñez, i té lloc cada divendres al matí. Nadons en família consisteix en un espai de suport i informació per compartir la criança, per a famílies que acaben de tenir un nadó i fins als 8 mesos de vida. Va a càrrec d’una infermera pediàtrica de l’Equip de Pediatria Drassanes i d’una educadora infantil de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona. Té lloc cada dijous al matí. A més, el centre també ofereix el Grup de suport a la lactància. Per qualsevol dubte, pregunteu al taulell de la 5a planta del CAP o al vostre professional sanitari de referència.


Grup de suport a la lactància

EdP_Drassanes_grup_suport_lactancia_GTBCN_set_2019

Aquest setembre s’inicia el Grup de suport a la lactància al CAP Drassanes, adreçat a mares, pares i dones embarassades que vulguin compartir experiències i resoldre dubtes. Tindrà lloc tots els divendres al matí, a càrrec de pediatres i infermeres pediàtriques de l’Equip de Pediatria Drassanes i d’una llevadora d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR). Per a més informació, pregunteu al taulell de la 5a planta del centre.

Dia: Tots els divendres
Hora: D’11.30 a 13.30 h
Lloc: CAP Drassanes (Avinguda de les Drassanes, 17-21)


El CAP Drassanes acull una exposició en què pacients amb dolor crònic mostren les seves vivències i percepcions

Exposició de Photovoice al CAP Drassanes

El dolor és una experiència subjectiva i cada individu la viu d’una manera diferent en funció de la seva biografia, creences, cultura, context familiar i social, i de les seves vivències personals. Per aquest motiu és difícil avaluar el dolor i la utilització d’una tècnica de recollida d’informació qualitativa facilita l’exploració d’aquests sentiments. Aquest és l’objectiu de l’exposició ‘Photovoice: Una mirada al dolor crònic’ que acull el CAP Drassanes, a partir del 7 de febrer de 2019, en què pacients amb dolor crònic no oncològic expressen les percepcions i vivències del seu patiment a través de fotografies acompanyades de text. Amb aquesta tècnica, anomenada Photovoice, mostren com és la seva vida amb dolor i com desitjarien que fos sense dolor. Més informació sobre aquest projecte que consta d’una vintena d’imatges acompanyades d’un text explicatiu, elaborades per 8 pacients anònims que pateixen dolor crònic no oncològic. La tipografia dels textos identifica cadascun d’aquests pacients.


Ioga nidra: El somni conscient

CAP_Drassanes_ioga_nidra_GTBCN_maig_2019

El CAP Drassanes acollirà l’activitat de ioga nidra per la relaxació física, mental i emocional. Per participar-hi només necessiteu roba còmoda, mitjons, una manta i un coixí. L’activitat tindrà lloc cada dimecres al matí a la planta baixa del centre. És necessària inscripció prèvia. Per a més informació, pregunteu al vostre professional sanitari.

Dia: Cada dimecres, des del 8 de maig al 19 de juny de 2019
Hora: D’11:15 a 12:15 h
Lloc: CAP Drassanes (Avinguda de les Drassanes, 17)


Activitats anteriors