CAP Horta

Horari_centres_cap_de_setmana_26-03-2020

Carrer de Lisboa, s/n
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPHorta
Galeria d’imatges del CAP Horta
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Horta incorpora 2 equips d’atenció primària (EAP) i altres serveis

 • EAP Horta 7D, 1a planta
  93 407 27 68
 • EAP Horta 7F, 2a planta
  93 407 27 62
 • Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), planta baixa
  93 407 27 63

Xerrades informatives de promoció de la salut

17 de gener de 2020

Aquest any 2020 es realitzaran diverses xerrades del Programa +Àgil Barcelona a l’aula nova de la planta baixa del centre, on es podrà aprendre sobre temes de salut.

A càrrec de professionals del Parc Sanitari Pere Virgili, les sessions són obertes a tothom i no cal inscripció prèvia.

Les xerrades d’aquest any són les següents:

23 de gener: Com controlar els factors de risc cardiovascular
20 de febrer: Cuidem als cuidadors
19 de març: La disfàgia
16 d’abril: Com prevenir les caigudes
21 de maig: Com afrontar la incontinència urinària

CAP_Horta_xerrades_+agil_GTBCN_2020

Durant l’any 2019 es van realitzar activitats dins del mateix programa:

CAP_Horta_xerrades_+agil_GTBCN_2019

Per a més informació, pregunteu als professionals del CAP.


El CAP Horta celebra el 25è aniversari

17/12/2019

El CAP Horta ha celebrat el 25è aniversari el 13 de desembre amb una jornada repleta d’activitats d’educació sanitària, saludables, lúdiques i de convivència entre els més de 100 professionals que treballen al centre, entitats i la població del barri.

Les activitats s’han celebrat des de les 10 a les 17 hores tant al CAP Horta com a l’aire lliure. S’han disposat taules informatives sobre La Meva Salut, les infeccions de transmissió sexual (ITS), per oferir ajuda per deixar de fumar o hàbits bucodentals saludables per a persones que pateixen fibromiàlgia i la síndrome de la fatiga crònica (SFC). També s’han organitzat tallers de reanimació cardiopulmonar, de relaxació o de lactància materna, així com xerrades sobre els beneficis de l’exercici físic per a la salut o per exercitar la memòria. I entre les activitats a l’exterior hi havia un taller d’iniciació a la marxa nòrdica, ball i batucada.

L’aniversari ha comptat amb la col·laboració d’entitats com l’Associació Catalana d’Afectades i Afectats per la Fibromiàlgia i d’altres Síndromes de Sensibilització Central (ACAF), Horta Esportiva, l’Associació Cultural Recreativa “40 p’arriba 40 p’abajo” i Tabalers d’Horta.

Tots els professionals del CAP Horta han aprofitat per fer-se una foto de família junts i també han reproduir l’H d’Horta com a gest de la unió al servei de la salut de la ciutadania del barri.


El CAP Horta promou l’accés de la ciutadania a La Meva Salut

LaMevaSalut_CAPHorta3 de juny de 2019

Durant la setmana del 3 al 7 de juny de 2019, el CAP Horta promou que la ciutadania  accedeixi i utilitzi La Meva Salut, l’espai digital de consulta, personal i intransferible que disposa de tota la informació de salut i on es poden realitzar tràmits electrònics de forma segura i confidencial. Per aquest motiu, la ciutadania trobarà al taulell d’analítiques de la planta baixa del centre, de 10 a 13 h i de 15 a 17 h, un professionals que ajudarà a les persones interessades a donar-se d’alta i a fer servir aquest espai. Recordeu que, al marge d’iniciatives d’aquest tipus, qualsevol persona pot adreçar-se al taulell del seu CAP on li facilitaran la informació i li donaran d’alta a La Meva Salut.


El CAP Horta promociona hàbits saludables en nutrició als escolars del barri

caphorta_dieta_mediterranea_2019.jpg

Intervenció als alumnes de P5 del Col·legi Santa Teresa

15 de març de 2019

Professionals del CAP Horta (equip Horta 7D) promocionen hàbits saludables en nutrició als escolars dels barri a través del programa Infadimed per lluitar contra l’augment del sobrepès i l’obesitat que afecta al voltant del 20% de la població infantil espanyola.

Infadimed (infància i dieta mediterrània) és un programa adreçat als infants en edat escolar que fa promoció de la dieta mediterrània com exemple d’estil de vida saludable. Es tracta del tercer any que, des del CAP Horta, posen en pràctica aquest programa per promoure la dieta mediterrània entre els alumnes d’educació infantil, primer i segon d’educació primària. La idea bàsica resideix en transmetre que s’ha de menjar de tot, evitant la prohibició de productes però sí donar a alguns aliments un paper exclusivament festiu i apartar-los de la dieta diària.

Un dia al mes, durant 6 mesos, dues infermeres de pediatria de l’equip Horta 7D acudeixen a escoles com el Col·legi Santa Teresa, al barri del Carmel. La intervenció té una durada d’uns 45 minuts, dins de l’horari lectiu i comença amb una presentació de les infermeres sobre el tema a tractar.

A continuació, projecten una pel·lícula d’uns 15 minuts de dibuixos animats que té com a protagonista un superheroi anomenat Capità Vitamines. Cada pel·lícula parla d’un tema diferent ja que estan adaptades a les edats dels alumnes.

Després, projecten una presentació on es fa un resum i es demana la col·laboració dels alumnes, fent preguntes, convidant-los a intervenir amb les seves opinions i acaben completant una fixa sobre l’activitat.


Taller de relaxació per a l’ansietat

CAP_Horta_relaxacio_GTBCN_març_2019

A partir del 25 d’abril de 2019 el CAP Horta acollirà el taller de relaxació per a l’ansietat.

A càrrec de Rosa Mª Fernández, infermera del CAP Horta i Mireia Recasens, infermera del CESMA. El taller tindrà lloc a l’aula vella de la planta baixa de l’edifici. És necessària inscripció prèvia. Per a més informació, pregunteu a la vostra infermera de referència.

Dia: De 8 a 12 sessions tots els dijous a partir del 25 d’abril de 2019
Hora: d’11:30 a 12:30 h
Lloc: CAP Horta
(Carrer de Lisboa, s/n)


Taller d’entrenament de la memòria per a persones grans

CAP_Horta_taller_de_memoria_GTBCN_març_2019

Des del dilluns 25 de març al 3 de juny de 2019, el CAP Horta acollirà el taller d’entrenament de la memòria per a persones grans.

Es realitzarà a càrrec de Paula Álvarez i Isabel Rabasseda, infermeres del CAP, a l’aula d’educació sanitària de la planta baixa. És necessària inscripció prèvia. Per a més informació, pregunteu a la vostra infermera de referència.

Dia: Tots els dilluns de 25 de març a 3 de juny de 2019
Hora: de 18 a 19:30 h
Lloc: CAP Horta
(Carrer de Lisboa, s/n)


Taller del PIAD per tenir cura de les dones

Taller autocura CAP HortaAmb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, el CAP Horta acull el dimarts 6 de març de 2018 a les 11 hores, el taller El meu cos, el meu territori sobre la creació d’un espai propi i de cura per a les dones, socialitzades històricament per cuidar dels altres i fer-se càrrec de les tasques del dia a dia. La informació s’ofereix amb el suport dels tècnics del Punt d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD) del districte d’Horta-Guinardó de l’Ajuntament de Barcelona.


Activitats per a adults

Pregunteu a la vostra infermera per les activitats de memòria i la teràpia grupal per deixar de fumar

Taller de memòria
Dirigit a persones amb problemes de memòria. Les sessions estan definides amb continguts programats perquè la persona detecti els seus problemes de memòria i perquè l’exerciti i la millori. Ja s’han fet 18 edicions d’aquest taller que ha demostrat el seu benefici en els participants.

Teràpia grupal per deixar de fumar
Grups de 15 persones que es reuneixen 6 sessions d’1h 30 min per deixar de fumar.


Activitats pediatria

2 respostes a CAP Horta

 1. Díaz Munguira, José Manuel ha dit:

  El teléfono que consta en Google Maps es sólo de la 2ª planta 7E (934 07 27 68), No consta el de la 3ª (área básica 7F: 93 407 27 62) He intentado añadirlo sin éxito ya que piden un prefijo que me rechaza (+34) Ruego subsanen este problema ya que varias veces he intentado sin conseguirlo contactar con el área 7F) Me parecería adecuado que constasen en Google Maps ambos teléfonos con la especificación de cada área. Gracias por la atención y espero la pronta resolución de esta deficiencia.

  • @apicsbcn ha dit:

   Buenos días José Manuel, Google solo permite poner un teléfono principal en la información básica de los centros, pero en la información complementaria verás que está especificado el de los dos equipos y el del ASSIR. Gracias por tu comentario, saludos.

Deixa'ns un comentari!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s