CAP Horta

Carrer de Lisboa, s/n
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPHorta
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Horta incorpora 2 equips d’atenció primària (EAP) i altres serveis

 • EAP Horta 7D, 1a planta
  93 407 27 68
 • EAP Horta 7F, 2a planta
  93 407 27 62
 • Pediatria, 3a planta
  93 407 27 65
 • Atenció especialitzada, 3a planta
  93 407 27 70

El CAP Horta organitza tres grups per millorar el benestar emocional de la seva població de referència

20 de març de 2023

El CAP Horta ha programat tres activitats grupals diferents per treballar i millorar la salut mental i emocional de la seva població de referència a càrrec de les referents de benestar emocional comunitari (REBEC) del CAP Horta, Iris Cera i Marina Calderó.

El grup de gestió emocional i suport psicosocial està dirigit a persones que vulguin conèixer eines per gestionar i regular les emocions i afavorir el suport psicosocial. Se celebren un total de 10 sessions, els dimecres de 18 a 19.30 h, al CAP Horta.

El grup d’estimulació cognitiva i suport social és un espai d’interacció social per fomentar l’autocura i l’autonomia, adreçat a persones grans que volem millorar les capacitats cognitives i funcionals. Són un total de 10 sessions, els dijous de 9.30 a 11 h a la Biblioteca Horta – Can Mariner.

El grup de suport emocional per a dones: autonomia, comunitat i benestar, va dirigit a dones d’entre 45 i 75 anys amb malestar psicosocial derivat de situacions de la vida quotidiana i vol potenciar la gestió emocional i afavorir el suport psicosocial. També es programaran 10 sessions, els dijous d’11.30 a 13 h, al casal de barri La Barraca del Carmel.

Per a més informació i inscripcions, pregunteu al vostre equip de professionals de referència del CAP Horta.


Grup de suport a la lactància materna

22/09/2021

L’equip de pediatria del CAP Horta celebra un grup de suport a la lactancia materna en línia, un espai grupal obert a mares, pares i dones embarassades que vulguin compartir experiències i resoldre dubtes. Si esteu interessats, el correu amb la informació i l’enllaç d’accés el podeu sol·licitar al taulell de pediatria del CAP Horta, a la planta 1 del centre, o trucant al 93 407 27 65. El grup està dirigit per la pediatra del CAP, Hortènsia Vallverdú.

Dia: els dimecres
Hora: d’11:15 a 13 h

Per a més informació, pregunteu al vostre pediatra de referència


‘Parlem amb’ Elisabet Gomez, odontòloga del CAP Horta

15/02/2021

Elisabet Gómez és odontòloga del CAP Horta des de fa més d’una dècada encara que va començar a la sanitat com a infermera. En aquest enllaç podeu llegir l’entrevista de la secció ‘Parlem amb’, on explica com treballa per a la salut bucodental de la població des de l’atenció primària. Gómez defensa la col·laboració i coordinació dels professionals dels centres sanitaris i aposta per impulsar la prevenció i la promoció de la salut com a eina per millorar la salut i el benestar de les persones.

La iniciativa Parlem amb posa en valor els coneixements, habilitats, expertesa i vivències dels professionals de l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS, com a  reflex de la tasca diària dintre i fora de les consultes.‘Parlem amb’ Hortènsia Vallverdú, pediatra del CAP Horta

5/10/2020
hortensia_vallverdu_01

Hortènsia Vallverdú és pediatra del CAP Horta i membre del comitè de Comitè de Lactància Materna de l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS i explica en aquesta entrevista de la secció ‘Parlem amb’ com promou l’alletament matern i la criança respectuosa i l’aposta per una major formació dels professionals de l’atenció primària en aquesta matèria.


‘Parlem amb’ Artur Dalfó, infermer gestor de casos del CAP Horta

20/07/2020
CAPHorta_ArturDalfo_INF_GC

Artur Dalfó és infermer gestor de casos al CAP Horta, un perfil professional que encara és poc conegut entre la ciutadania malgrat que realitza una tasca molt important en l’atenció a les persones amb complexitat clínica. En aquest enllaç podeu llegir l’entrevista de la secció ‘Parlem amb’, on explica que és important que els professionals assistencials del centre tinguin informació clara de les situacions en què pot intervenir, com i quan localitzar-lo perquè, quan arribi el moment, poder ser àgils i resolutius amb el problema de salut.

La iniciativa Parlem amb posa en valor els coneixements, habilitats, expertesa i vivències dels professionals de l’atenció primària de Barcelona ciutat de l’ICS, com a  reflex de la tasca diària dintre i fora de les consultes.


Xerrades informatives de promoció de la salut

17/01/2020

Aquest any 2020 es realitzaran diverses xerrades del Programa +Àgil Barcelona a l’aula nova de la planta baixa del centre, on es podrà aprendre sobre temes de salut.

A càrrec de professionals del Parc Sanitari Pere Virgili, les sessions són obertes a tothom i no cal inscripció prèvia.

Les xerrades d’aquest any són les següents:

23 de gener: Com controlar els factors de risc cardiovascular
20 de febrer: Cuidem als cuidadors
19 de març: La disfàgia
16 d’abril: Com prevenir les caigudes
21 de maig: Com afrontar la incontinència urinària

CAP_Horta_xerrades_+agil_GTBCN_2020

Durant l’any 2019 es van realitzar activitats dins del mateix programa:

CAP_Horta_xerrades_+agil_GTBCN_2019

Per a més informació, pregunteu als professionals del CAP.


El CAP Horta celebra el 25è aniversari

17/12/2019

El CAP Horta ha celebrat el 25è aniversari el 13 de desembre amb una jornada repleta d’activitats d’educació sanitària, saludables, lúdiques i de convivència entre els més de 100 professionals que treballen al centre, entitats i la població del barri.

Les activitats s’han celebrat des de les 10 a les 17 hores tant al CAP Horta com a l’aire lliure. S’han disposat taules informatives sobre La Meva Salut, les infeccions de transmissió sexual (ITS), per oferir ajuda per deixar de fumar o hàbits bucodentals saludables per a persones que pateixen fibromiàlgia i la síndrome de la fatiga crònica (SFC). També s’han organitzat tallers de reanimació cardiopulmonar, de relaxació o de lactància materna, així com xerrades sobre els beneficis de l’exercici físic per a la salut o per exercitar la memòria. I entre les activitats a l’exterior hi havia un taller d’iniciació a la marxa nòrdica, ball i batucada.

L’aniversari ha comptat amb la col·laboració d’entitats com l’Associació Catalana d’Afectades i Afectats per la Fibromiàlgia i d’altres Síndromes de Sensibilització Central (ACAF), Horta Esportiva, l’Associació Cultural Recreativa “40 p’arriba 40 p’abajo” i Tabalers d’Horta.

Tots els professionals del CAP Horta han aprofitat per fer-se una foto de família junts i també han reproduir l’H d’Horta com a gest de la unió al servei de la salut de la ciutadania del barri.


El CAP Horta promou l’accés de la ciutadania a La Meva Salut

LaMevaSalut_CAPHorta3/062019

Durant la setmana del 3 al 7 de juny de 2019, el CAP Horta promou que la ciutadania  accedeixi i utilitzi La Meva Salut, l’espai digital de consulta, personal i intransferible que disposa de tota la informació de salut i on es poden realitzar tràmits electrònics de forma segura i confidencial. Per aquest motiu, la ciutadania trobarà al taulell d’analítiques de la planta baixa del centre, de 10 a 13 h i de 15 a 17 h, un professionals que ajudarà a les persones interessades a donar-se d’alta i a fer servir aquest espai. Recordeu que, al marge d’iniciatives d’aquest tipus, qualsevol persona pot adreçar-se al taulell del seu CAP on li facilitaran la informació i li donaran d’alta a La Meva Salut.


El CAP Horta promociona hàbits saludables en nutrició als escolars del barri

caphorta_dieta_mediterranea_2019.jpg
Intervenció als alumnes de P5 del Col·legi Santa Teresa
15/03/019

Professionals del CAP Horta (equip Horta 7D) promocionen hàbits saludables en nutrició als escolars dels barri a través del programa Infadimed per lluitar contra l’augment del sobrepès i l’obesitat que afecta al voltant del 20% de la població infantil espanyola.

Infadimed (infància i dieta mediterrània) és un programa adreçat als infants en edat escolar que fa promoció de la dieta mediterrània com exemple d’estil de vida saludable. Es tracta del tercer any que, des del CAP Horta, posen en pràctica aquest programa per promoure la dieta mediterrània entre els alumnes d’educació infantil, primer i segon d’educació primària. La idea bàsica resideix en transmetre que s’ha de menjar de tot, evitant la prohibició de productes però sí donar a alguns aliments un paper exclusivament festiu i apartar-los de la dieta diària.

Un dia al mes, durant 6 mesos, dues infermeres de pediatria de l’equip Horta 7D acudeixen a escoles com el Col·legi Santa Teresa, al barri del Carmel. La intervenció té una durada d’uns 45 minuts, dins de l’horari lectiu i comença amb una presentació de les infermeres sobre el tema a tractar.

A continuació, projecten una pel·lícula d’uns 15 minuts de dibuixos animats que té com a protagonista un superheroi anomenat Capità Vitamines. Cada pel·lícula parla d’un tema diferent ja que estan adaptades a les edats dels alumnes.

Després, projecten una presentació on es fa un resum i es demana la col·laboració dels alumnes, fent preguntes, convidant-los a intervenir amb les seves opinions i acaben completant una fixa sobre l’activitat.


Taller de relaxació per a l’ansietat

CAP_Horta_relaxacio_GTBCN_març_2019

A partir del 25 d’abril de 2019 el CAP Horta acollirà el taller de relaxació per a l’ansietat.

A càrrec de Rosa Mª Fernández, infermera del CAP Horta i Mireia Recasens, infermera del CESMA. El taller tindrà lloc a l’aula vella de la planta baixa de l’edifici. És necessària inscripció prèvia. Per a més informació, pregunteu a la vostra infermera de referència.

Dia: De 8 a 12 sessions tots els dijous a partir del 25 d’abril de 2019
Hora: d’11:30 a 12:30 h
Lloc: CAP Horta
(Carrer de Lisboa, s/n)


Taller d’entrenament de la memòria per a persones grans

CAP_Horta_taller_de_memoria_GTBCN_març_2019

Des del dilluns 25 de març al 3 de juny de 2019, el CAP Horta acollirà el taller d’entrenament de la memòria per a persones grans.

Es realitzarà a càrrec de Paula Álvarez i Isabel Rabasseda, infermeres del CAP, a l’aula d’educació sanitària de la planta baixa. És necessària inscripció prèvia. Per a més informació, pregunteu a la vostra infermera de referència.

Dia: Tots els dilluns de 25 de març a 3 de juny de 2019
Hora: de 18 a 19:30 h
Lloc: CAP Horta
(Carrer de Lisboa, s/n)


Activitats anteriors