CAP La Mina

contacta_abans_CAP_AP_ICS_baner-02

Plaça de Maria Àngels Rosell Simplicio, 1
Barri de La Mina, Sant Adrià de Besòs
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Telèfon del CAP 93 381 15 93
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta 
#CAPLaMina
Galeria d’imatges del CAP La Mina
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat


Consulta oberta d’ITS

ASSIR_La_Mina_consulta_oberta_ITS_GTBCN_nov_2019El CAP La Mina ofereix la Consulta oberta d’infeccions de transmissió sexual (ITS), un espai obert a totes les persones que vulguin visitar-se o tinguin dubtes.

Té lloc els dilluns i els divendres, de 8.30 a 14 h i els dijous, de 15 a 20 h. Va a càrrec de la ginecòloga i referent d’ITS de l’ASSIR La Mina, Jordina Munrós.

Cal demanar cita prèvia. Per a més informació, pregunteu al taulell del centre o al vostre professional sanitari de referència.

Dia: Dilluns, dijous i divendres
Hora: Dilluns i divendres de 8.30 a 14 h i dijous de 15 a 20 h
Lloc: CAP La Mina (Plaça de Maria Àngels Rosell Simplicio, 1)


Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El nou CAP La Mina obre les portes el 3 de juliol de 2017

El nou Centre d’Atenció Primària La Mina obre les portes el 3 de juliol de 2017 a la plaça Maria Àngels Rosell Simplicio de Sant Adrià del Besòs, a pocs metres de l’antic CAP. El nou equipament, gestionat per l’Institut Català de la Salut,  disposa d’una superfície construïda de 5.230 metres quadrats distribuïts en cinc plantes i un semisoterrani i donarà servei a una 15.000 persones. La infraestructura permetrà millorar l’atenció al ciutadania que trobaran els següents serveis:

  • Atenció primària (medicina de família i comunitària, pediatria, odontologia, atenció a la salut sexual i reproductiva i atenció continuada)
  • Consultes d’especialistes de cardiologia, pneumologia, reumatologia i urologia
  • Unitat de salut mental
  • Atenció a les drogodependències

Consulteu tota la informació sobre el nou CAP La Mina.


Activitats de l’equip La Mina


Grup d’exercici físic La Mina s’activa

Exercici físic en el Poliesportiu de la Mina per a persones grans. Tots els dimarts i dijous de 9 a 10 h (en períodes de vacances no es realitza). Ho condueixen dues infermeres (una cada dia) Concha Royo i Inmaculada Garrell. Es realitza des de fa més de 9 anys. Aproximadament uns 50 usuaris.


Temps de Salut: Radio La Mina

Tots els dimarts de 13 a 14 hores. En períodes festius posen repeticions de programes anteriors. Participa tot l’equip d’atenció primària. En alguns programes col·labora també l’ ASSIR, Salut Mental o el Centres d’atenció i seguiment a les drogodependències (CAS).


La Mina camina

Un diumenge al mes. Es fan caminades amb els veïns de la Mina. Aproximadament 2 h cada sortida. En el seu inici era una activitat liderada pels professionals del EAP, juntament amb l’Associació de veïns. Des de fa uns anys, són els veïns qui l’organitzen i un professional del CAP La Mina els acompanya. Aproximadament uns 50 usuaris.


Salut i escola

Liderat per Ramona Ortiz, infermera de pediatria. Es facilita informació de salut i es resolen dubtes de forma confidencial a les escoles. Molta afluència de consultes individuals i unes 5-6 sessions col·lectives a l’any, una d’elles de sexualitat amb l’ASSIR.


Centre matern-infantil PES La Mina

Activitat liderada per l’equip de La Mina. Un dilluns de cada mes, i amb una durada aproximada d’1 h 30 min. per sessió, els professionals de pediatria del CAP La Mina ofereixen assistència sanitària i consells de salut a les usuàries del centre, moltes d’elles adolescents, i els seus bebès. Es fan sessions de primers auxilis, alimentació, cures generals, educació i sempre es deixa un espai per a preguntes. Participen unes 10 dones per sessió.

Més informació del centre


Odontologia a les escoles

Es fan 2-3 visites a l’any per escoles per fomentar la higiene bucal. Es fa una altra en la qual els escolars vénen a la consulta d’odontologia per veure les instal·lacions i es torna a repassar la fluoració. Aquesta activitat la fa l’odontòleg Iván Barranco i l’auxiliar d’infermeria Josefina Jiménez.


Fira de Salut de Sant Adrià

Un dissabte a l’any. Parada amb informació sanitària, de les nostres activitats comunitàries, la Meva Salut i alguna activitat per als nens.


Setmana Cultural del barri de la Mina

En el 2016 tindrà lloc del 30 de maig al 3 de juny. Participem muntant una taula informativa i fent diverses sessions al barri.


Sessions saludables

S’organitzen sessions sobre primers auxilis, sexualitat, hàbits saludables en funció de les necessitats del barri i de les propostes de les diferents entitats: Consorci de la Mina, Espai Jove, Aprodisa, Capsa del Jocs. Es programen anul·lament unes 10 sessions, i aquest 2016 s’han incrementat.


Fundació Surt

Aquesta associació organitza una classe de Zumba per les dones joves del barri i els professionals del CAP la Mina fan assessorament dietètic.


Participació dels professionals del CAP La Mina en taules del barri: 

  • Mesa en Matèria de drogodependència
  • Projecte educatiu del Barri de la Mina
  • Mesa d’infància i adolescència en reg de Sant Adrià
  • Mesa de Salut Mental de Sant Adrià
  • Mesa de Violència de Gènere

Els professionals dels CAP La Mina participen en les múltiples propostes que reben de les diferents entitats, conscients de la gran importància dels condicionants socials en la salut de les persones.Fer salut al CAP La Mina
, Telenotícies vespre TV3


Activitats anteriors