CAP La Pau

contacta_abans_CAP_AP_ICS_baner-02

C. de Pere Vergés, 3
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Telèfon del CAP 93 278 86 60
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPLaPau
Galería d’imatges del CAP La Pau
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat


caplapau_premialbertramos_2018

Professionals del CAP La Pau que gestionen ‘La Llançadora’ amb el premi i acompanyats per representants de la CAMFiC

Els projectes de salut comunitària del CAP Casernes i CAP La Pau guanyen el III Premi CAMFiC Albert Ramos

31 de gener de 2019

El CAP Casernes i el CAP La Pau han guanyat els dos guardons del III premi CAMFiC Albert Ramos, que té l’objectiu de promoure la salut comunitària en l’àmbit de l’atenció primària. Els premis s’han entregat en el marc de la XIV Jornada de la Xarxa AUPA, celebrada a Salou el 18 de gener de 2019 amb la participació de més de 350 professionals i on s’han presentat projectes de salut comunitària de tot Catalunya.

Aquest premi, convocat per la Xarxa Aupa, amb col·laboració amb la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) i l’Agència de Salut Publica de Catalunya, s’estructura amb un primer guardó, valorat amb 1.000 euros i un segon, que consisteix amb dues inscripcions al Congrés de la CAMFiC i publicació del projecte al Butlletí de la Medicina de Família a Catalunya o el Capçalera de la CAMFiC.

La segona posició del premi ha recaigut en el projecte Fem Salut, Fem Barri del CAP La Pau, que són les anomenades Píndoles pel benestar, és a dir, sessions amb l’objectiu d’oferir eines per millorar el benestar físic i emocional dels veïns i veïnes del barri la Verneda i la Pau i que celebra la 6a edició. El projecte està impulsat per la Taula de Salut d’Adults del barri, té el suport de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i de l’Ajuntament de Barcelona, i implica els professionals del CAP La Pau:

  • Teresa Salud, treballadora social sanitària
  • Laura Pérez, infermera
  • Maria José Gómez, infermera
  • Noemí de Miguel, metgessa de família
  • Maria José Pardo, metgessa de família

Per la seva banda, el primer premi ha sigut per a l’Escola de Salut per a gent gran ‘La Llançadora’, del CAP Casernes, que ha conclòs recentment la seva 4a edició i que és un espai de trobada on gent gran, professionals del CAP i persones de la comunitat relacionades amb la salut comparteixen experiències.

La figura d’Albert Ramos
Aquests premis també volen recordar la figura d’Albert Ramos, metge de família i comunitària del CAP La Mina, que va morir l’any 2013 als 44 anys i que va destacar com a defensor i impulsor de projectes de salut comunitària a la població de La Mina, on va desenvolupar la seva activitat professional durant 17 anys.

Xarxa AUPA
La xarxa AUPA (Actuant Units per a la Salut) va néixer el 2004 com un projecte de diverses institucions professionals i formatives de la salut per promoure els projectes locals de salut comunitària. En els seus inicis estava integrada per 8 equips d’atenció primària, i s’ha ampliat fins a 86 equips (12 dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS) i també ha incorporat equips locals de Salut Pública.


El CAP La Pau amb la transformació de la salut del barri

El CAP La Pau participa en la quarta edició de les Píndoles per al benestar del barri la Verneda i la Pau del districte de Sant Martí, que té l’objectiu d’oferir eines per millorar la salut física i emocional de la ciutadania.

Es tracta d’activitats gratuïtes dirigides a persones adultes on s’ofereix formació i informació sobre salut, benestar, medi ambient i altres, al mateix temps que es comparteixen experiències i s’afavoreix la sociabilització dels participants.

En aquesta edició el CAP La Pau oferirà una activitat anomenada Per la meva salut on posaran en pràctica els fonaments bàsics per gaudir d’una vida saludable: exercici físic, alimentació saludable i econòmica, així com informació útil sobre salut.

L’activitat es realitzarà durant 3 dijous (26 d’octubre i 2 i 9 de novembre) de 10 a 11 hores.

Pla de barris
Cal recordar que el CAP La Pau ha participat activament en el Pla de Barri de la Verneda i La Pau que es va presentar el passat 7 de setembre de 2017, un projecte que ha rebut la implicació de veïnat, entitats i comerciants i que recull les actuacions claus i complementaries a desenvolupar per transformar les necessitats del barri, entre elles, la salut comunitària d’una població envellida i en un alt índex d’atur. Durant la presentació es va crear un mural fotogràfic gegant amb fotos de gent del barri que va recollir també professionals del CAP La Pau.


Torna una nova edició de les píndoles del benestar a Sant Martí amb la participació del CAP La Pau

Inscriviu-vos a les activitats que més us interessin!


La Marató de TV3: activitats per prevenir l’ictus

L’infermer i referent d’ictus del CAP La Pau, Joan Vilà Prunés, ofereix dues xerrades per fomentar hàbits saludables per prevenir l’ictus i també per conscienciar de la importància de reconèixer l’ictus quan es produeixen els primers símptomes. Després de la xerrada s’oferirà un berenar solidari de 3 euros que es destinarà íntegrament a La Marató de TV3.

Xerrada informativa i berenar solidari 13/12/2016 10 h Casal de gent gran Joan Casanelles
Xerrada informativa i berenar solidari 14/12/2016 18 h Casal de gent gran Paraguai i Perú

Altres CAP de la ciutat de Barcelona també oferiran xerrades i activitats informatives de lliure accés. Consulteu la informació completa.


Xerrades sobre els falsos mites de l’alimentació i la salut en les dones

pondoles_verneda_lapau
El CAP La Pau participa en la segona edició de les Píndoles del Benestar al barri de La Verneda – La Pau amb un Taller per desmuntar falsos mites sobre l’alimentació i per tractar els aspectes específics de la salut de les dones.

Dates: novembre i desembre de 2016


Taller de tècniques de relaxació per millorar el benestar físic i emocional

Una professional de l’equip de La Pau impartirà un taller de tècniques de relaxació per millorar el benestar físic i emocional dels veïns i veïnes de La Verneda i La Pau. Aquesta activitat s’emmarca en la Taula de Salut del barri que ha impulsat el projecte ‘Fem Salut, Fem Barri’ que, mitjançant “píndoles pel benestar”, ofereix activitats gratuïtes d’una hora.

A canvi d’aquestes activitats, es demana als assistents que col·laborin amb el barri apuntant-se al “Banc del temps” del barri, o oferint una píndola del benestar en retorn, com a exemples de participació.

L’objectiu del projecte és també el de promoure oportunitats de compartir, relacionar-se i intercanviar coneixements, activant o reforçant la xarxa al barri.


Taller de relaxació 

Dijous 30 de juny i 7 de juliol, de 10:30 a 11:30h
AAVV La Pau (30 juny) (C. Pere Vergés, 1 –Piramidón- 2a planta)
ACR La Pau (7 juliol) (C. Pere Vergés, 1 –Piramidón– 3a planta)


Camina amb La Pau

Cada mes camina amb els professionals del CAP La Pau durant 1h 30 min. Caminar és una de les activitats que més beneficis aporta a la salut de les persones, tinguin l’edat que tinguin. Pregunta a la teva infermera o al taulell del centre per a més informació.


El CAP la Pau participa en el programa “Salut als barris” per detectar les necessitats socials amb accions comunitàries

El programa Salut als barris (que es va posar en marxa a Barcelona el 2004 com a complement a la Llei de CAPlapauescoladesalut-1barris)  s’aplica conjuntament per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci Sanitari de Barcelona així com de les associacions de veïns, amb tots aquells ciutadans dels barri que volen participar-hi, i els professionals dels CAP del barri on s’aplica.

La planificació i aplicació de Salut als barris consta de cinc fases:

1) Establiment d’aliançes amb els agents del barri i creació d’un grup motor així com la realització del diagnòstic de salut
2) Identificació de necessitats en salut
3) Planificació i implementació d’intervencions
4) Avaluació
5) Manteniment

caplapau_escoladesalut

Sessió sobre la hipertensió per aprendre abordar les alteracions de la tensió arterial

Actualment s’estan realitzant les xerrades informatives i finalitzaran al juny:

Data  Activitats

Responsables

01.03.2016 Inauguració: Risoteràpia Creu Roja
Participatiu
08.03.2016 Relacions intergeneracionals Creu Roja
15.03.2016 Prevenció d’accidents a la llar ASPB
Autocura
29.03.2016 Taller emocions dolces ASPB
05.04.2016 Hipertensió CAP
12.04.2016 Bon ús dels medicaments Farmàcia
19.04.2016 Importància de seguir bé els tractaments Farmàcia
26.04.2016 Al·lèrgies CAP
Benestar emocional
03.05.2016 Bon tracte a les persones grans Serveis Socials/CAP
10.05.2016 Expressió corporal Voluntària Verneda
17.05.2016 Últimes voluntats Serveis Socials/CAP
Hàbits saludables
24.05.2016 Sexualitat a la tercera edat ASPB
31.05.2016 Cuina Saludable/Alimentació salut Ingrid/Cuiner/CAP
07.06.2016 Cuina Saludable/Alimentació salut Ingrid/Cuiner/CAP
Moviment
14.06.2016 Salut emocional Voluntari Verneda
21.06.2016 Cloenda

Activitats anteriors