CAP La Pau

contacta_abans_CAP_AP_ICS_baner-02

C. de Pere Vergés, 3
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Telèfon del CAP 93 278 86 60
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPLaPau
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat

Punt de vacunació de la covid-19 amb Pfizer (persones de més de 70 anys)
Casal del Barri La Pau (carrer de Pere Vergés, 1)
Es continua vacunant també al CAP o al domicili a les persones amb problemes de mobilitat
Professionals del CAP contactaran directament per programar el dia i hora de la vacunació
Convocatòries de vacunació segons edat i col·lectius prioritzats


caplapau_premialbertramos_2018

Professionals del CAP La Pau que gestionen ‘La Llançadora’ amb el premi i acompanyats per representants de la CAMFiC

Els projectes de salut comunitària del CAP Casernes i CAP La Pau guanyen el III Premi CAMFiC Albert Ramos

31/01/2019

El CAP Casernes i el CAP La Pau han guanyat els dos guardons del III premi CAMFiC Albert Ramos, que té l’objectiu de promoure la salut comunitària en l’àmbit de l’atenció primària. Els premis s’han entregat en el marc de la XIV Jornada de la Xarxa AUPA, celebrada a Salou el 18 de gener de 2019 amb la participació de més de 350 professionals i on s’han presentat projectes de salut comunitària de tot Catalunya.

Aquest premi, convocat per la Xarxa Aupa, amb col·laboració amb la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) i l’Agència de Salut Publica de Catalunya, s’estructura amb un primer guardó, valorat amb 1.000 euros i un segon, que consisteix amb dues inscripcions al Congrés de la CAMFiC i publicació del projecte al Butlletí de la Medicina de Família a Catalunya o el Capçalera de la CAMFiC.

La segona posició del premi ha recaigut en el projecte Fem Salut, Fem Barri del CAP La Pau, que són les anomenades Píndoles pel benestar, és a dir, sessions amb l’objectiu d’oferir eines per millorar el benestar físic i emocional dels veïns i veïnes del barri la Verneda i la Pau i que celebra la 6a edició. El projecte està impulsat per la Taula de Salut d’Adults del barri, té el suport de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i de l’Ajuntament de Barcelona, i implica els professionals del CAP La Pau:

  • Teresa Salud, treballadora social sanitària
  • Laura Pérez, infermera
  • Maria José Gómez, infermera
  • Noemí de Miguel, metgessa de família
  • Maria José Pardo, metgessa de família

Per la seva banda, el primer premi ha sigut per a l’Escola de Salut per a gent gran ‘La Llançadora’, del CAP Casernes, que ha conclòs recentment la seva 4a edició i que és un espai de trobada on gent gran, professionals del CAP i persones de la comunitat relacionades amb la salut comparteixen experiències.

La figura d’Albert Ramos
Aquests premis també volen recordar la figura d’Albert Ramos, metge de família i comunitària del CAP La Mina, que va morir l’any 2013 als 44 anys i que va destacar com a defensor i impulsor de projectes de salut comunitària a la població de La Mina, on va desenvolupar la seva activitat professional durant 17 anys.

Xarxa AUPA
La xarxa AUPA (Actuant Units per a la Salut) va néixer el 2004 com un projecte de diverses institucions professionals i formatives de la salut per promoure els projectes locals de salut comunitària. En els seus inicis estava integrada per 8 equips d’atenció primària, i s’ha ampliat fins a 86 equips (12 dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS) i també ha incorporat equips locals de Salut Pública.


El CAP La Pau amb la transformació de la salut del barri

El CAP La Pau participa en la quarta edició de les Píndoles per al benestar del barri la Verneda i la Pau del districte de Sant Martí, que té l’objectiu d’oferir eines per millorar la salut física i emocional de la ciutadania.

Es tracta d’activitats gratuïtes dirigides a persones adultes on s’ofereix formació i informació sobre salut, benestar, medi ambient i altres, al mateix temps que es comparteixen experiències i s’afavoreix la sociabilització dels participants.

En aquesta edició el CAP La Pau oferirà una activitat anomenada Per la meva salut on posaran en pràctica els fonaments bàsics per gaudir d’una vida saludable: exercici físic, alimentació saludable i econòmica, així com informació útil sobre salut.

L’activitat es realitzarà durant 3 dijous (26 d’octubre i 2 i 9 de novembre) de 10 a 11 hores.

Pla de barris
Cal recordar que el CAP La Pau ha participat activament en el Pla de Barri de la Verneda i La Pau que es va presentar el passat 7 de setembre de 2017, un projecte que ha rebut la implicació de veïnat, entitats i comerciants i que recull les actuacions claus i complementaries a desenvolupar per transformar les necessitats del barri, entre elles, la salut comunitària d’una població envellida i en un alt índex d’atur. Durant la presentació es va crear un mural fotogràfic gegant amb fotos de gent del barri que va recollir també professionals del CAP La Pau.


Torna una nova edició de les píndoles del benestar a Sant Martí amb la participació del CAP La Pau

Inscriviu-vos a les activitats que més us interessin!

Activitats anteriors