CAP La Pau

C. de Pere Vergés, 3
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Telèfon del CAP 93 278 86 60
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPLaPau
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat


El CAP La Pau celebra el 31è aniversari

20 de març de 2023

El CAP la Pau ha celebrat 30 + 1 anys amb una jornada de portes obertes on l’equip de professionals del centre, amb la col·laboració de veïns i veïnes del barri la Verneda i la Pau, han organitzat diverses activitats dinàmiques per enfortir la relació amb la ciutadania i continuar teixint xarxa amb i per la seva comunitat de referència. Els actes han tingut lloc el dissabte 18 de març, entre les 10 i les 14 h, i han estat inclosos dintre del programa de la Setmana cultura a la Verneda i la Pau.

Durant la jornada s’han portat a terme tallers amb temàtiques sobre serveis que ofereix diferents perfils professionals de l’atenció primària i amb una mirada de salut comunitària. Han estat relacionats amb les infeccions de transmissió sexual, nutrició, tabac i alcohol, benestar emocional, odontologia, La Meva Salut o violència de gènere.


Moltes felicitats per aquests 31 anys de servei a la salut la població.


‘Salut entre fogons’ és el projecte de cuina saludable del CAP La Pau

15 de febrer de 2023

Us agradaria aprendre a fer receptes i que siguin saludables? L’activitat ‘Salut entre fogons’ és el projecte de cuina saludable del barri la Verneda i la Pau, organitzat per professionals del CAP La Pau i de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i dinamitzada per veïns i veïnes del barri.

Són un total de 10 sessions que se celebren els dimecres, entre l’1 de març i el 10 de maig de 2023, en horari de 10 a 11.30 h, al Casal de Gent Gran Verneda Alta.

La inscripció s’ha de realitzar cada setmana al casal de gent gran.


L’Escola de salut de persones grans de La Verneda i la Pau, amb doble seu

4 de febrer de 2022

El CAP La Pau, juntament amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona, organitzen una nova edició de l’Escola de salut de persones grans de La Verneda i La Pau, que se celebra de forma simultània en dos seus del barri, atesa l’alta demanda per part de la ciutadania a qui va dirigida: persones més grans de 60 anys amb criteris de solitud no desitjada.

Les activitats es porten a terme paral·lelament els dimarts de 10 a 11.30 hores al Casal de Gent Gran Verneda Alta (carrer Binèfar, 16) i al Centre Cívic la Pau (Plaça La Pau, 2), entre l’1 de febrer i el 14 de juny.

Els objectius de l’escola de salut són afavorir els vincles socials per tal de disminuir la soledat no desitjada, millorar la qualitat de vida percebuda, promoure l’envelliment actiu, augmentar els coneixements en salut i difondre els recursos del barri.

En el programa hi ha sessions sobre com gestionar emocions, com abordar situacions com la mort o la soledat no desitjada, l’ús del telèfon mòbil, primers auxilis, salut ambiental, alimentació saludable, autocures o risoteràpia, entre d’altres.

Les persones interessades poden contactar amb el CAP La Pau.


Professionals de les institucions implicades i del veïnat durant la signatura del conveni que permetrà l’ampliació

El CAP La Pau s’ampliarà amb la primera planta del casal cívic ubicat al mateix edifici

24 de febrer de 2022

El Departament de Salut i el Departament de Drets Socials han signat un conveni que permetrà incrementar en un 39% la superfície del CAP, amb la qual cosa s’arribarà als 1.673 m² en total. Drets Socials cedeix, en concret, la primera planta del Casal Cívic Barcelona La Pau, un espai de 470 m² contigu i fàcilment comunicable.

La cessió permetrà incrementar el CAP amb nou consultes, una sala de treball i una sala d’activitats comunitàries. “Es tracta d’una aposta per a la salut de la comunitat. És una ampliació molt esperada pels professionals del centre i de gran valor per a la ciutat de Barcelona”, remarca Gemma Craywinckel, directora del Servei Català de la Salut: “Confort i seguretat per als professionals i la ciutadania, ja que veu augmentada la cartera de serveis amb un referent de benestar emocional i salut comunitària i, pròximament, un nutricionista a través del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària”. La redacció del projecte està prevista per a aquest 2022.

Superfície cedida a la primera planta
De la superfície cedida a la primera planta, 15 m² seran d’ús compartit entre ambdós departaments i permetran donar continuïtat al servei de podologia existent actualment al Casal Cívic. La part de la primera planta que restarà a càrrec del Departament de Drets Socials estarà separada físicament de l’espai del CAP i la planta baixa del Casal Cívic continuarà formant part dels equipaments de Drets Socials per al desenvolupament de les activitats que li són pròpies.

El Servei Català de la Salut assumirà el cost de les obres necessàries per connectar els dos espais contigus a la planta primera, que sumaran un total de 860 m², incloent-hi l’adequació del nou espai i la reforma necessària de l’espai actual.

El CAP La Pau
L’Equip d’Atenció Primària (EAP) La Pau és l’equip de referència de la població de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Barcelona 10I al districte de Sant Martí de la ciutat de Barcelona, i té una població assignada de 13.689 habitants (2021). El Parc Salut Mar (PSMAR) és el seu centre hospitalari de referència.

El centre es va construir l’any 1967, es va realitzar una reforma i ampliació el 2002, i el 2009 va guanyar una consulta i un despatx per a treball social.

Hi treballen 44 professionals de l’Institut Català de la Salut: 11 infermeres de família i comunitària, 11 metges i metgesses de família i comunitària, 10 administratius i administratives, 3 tècniques en cures auxiliars d’infermeria (TCAI), 2 infermeres pediàtriques, 1 infermera gestora de casos, 1 odontòleg, 1 pediatra, 1 treballadora social sanitària i 1 referent de benestar emocional i comunitària. També s’hi incorporarà una nutricionista que donarà suport a tot el territori.

Més informació a la nota de premsa del Departament de Salut
Vídeo de presentació de la signatura del conveni per a l’ampliació del CAP La Pau


caplapau_premialbertramos_2018
Professionals del CAP La Pau que gestionen ‘La Llançadora’ amb el premi i acompanyats per representants de la CAMFiC

Els projectes de salut comunitària del CAP Casernes i CAP La Pau guanyen el III Premi CAMFiC Albert Ramos

31/01/2019

El CAP Casernes i el CAP La Pau han guanyat els dos guardons del III premi CAMFiC Albert Ramos, que té l’objectiu de promoure la salut comunitària en l’àmbit de l’atenció primària. Els premis s’han entregat en el marc de la XIV Jornada de la Xarxa AUPA, celebrada a Salou el 18 de gener de 2019 amb la participació de més de 350 professionals i on s’han presentat projectes de salut comunitària de tot Catalunya.

Aquest premi, convocat per la Xarxa Aupa, amb col·laboració amb la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) i l’Agència de Salut Publica de Catalunya, s’estructura amb un primer guardó, valorat amb 1.000 euros i un segon, que consisteix amb dues inscripcions al Congrés de la CAMFiC i publicació del projecte al Butlletí de la Medicina de Família a Catalunya o el Capçalera de la CAMFiC.

La segona posició del premi ha recaigut en el projecte Fem Salut, Fem Barri del CAP La Pau, que són les anomenades Píndoles pel benestar, és a dir, sessions amb l’objectiu d’oferir eines per millorar el benestar físic i emocional dels veïns i veïnes del barri la Verneda i la Pau i que celebra la 6a edició. El projecte està impulsat per la Taula de Salut d’Adults del barri, té el suport de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i de l’Ajuntament de Barcelona, i implica els professionals del CAP La Pau:

  • Teresa Salud, treballadora social sanitària
  • Laura Pérez, infermera
  • Maria José Gómez, infermera
  • Noemí de Miguel, metgessa de família
  • Maria José Pardo, metgessa de família

Per la seva banda, el primer premi ha sigut per a l’Escola de Salut per a gent gran ‘La Llançadora’, del CAP Casernes, que ha conclòs recentment la seva 4a edició i que és un espai de trobada on gent gran, professionals del CAP i persones de la comunitat relacionades amb la salut comparteixen experiències.

La figura d’Albert Ramos
Aquests premis també volen recordar la figura d’Albert Ramos, metge de família i comunitària del CAP La Mina, que va morir l’any 2013 als 44 anys i que va destacar com a defensor i impulsor de projectes de salut comunitària a la població de La Mina, on va desenvolupar la seva activitat professional durant 17 anys.

Xarxa AUPA
La xarxa AUPA (Actuant Units per a la Salut) va néixer el 2004 com un projecte de diverses institucions professionals i formatives de la salut per promoure els projectes locals de salut comunitària. En els seus inicis estava integrada per 8 equips d’atenció primària, i s’ha ampliat fins a 86 equips (12 dels CAP de Barcelona ciutat de l’ICS) i també ha incorporat equips locals de Salut Pública.


El CAP La Pau amb la transformació de la salut del barri

El CAP La Pau participa en la quarta edició de les Píndoles per al benestar del barri la Verneda i la Pau del districte de Sant Martí, que té l’objectiu d’oferir eines per millorar la salut física i emocional de la ciutadania.

Es tracta d’activitats gratuïtes dirigides a persones adultes on s’ofereix formació i informació sobre salut, benestar, medi ambient i altres, al mateix temps que es comparteixen experiències i s’afavoreix la sociabilització dels participants.

En aquesta edició el CAP La Pau oferirà una activitat anomenada Per la meva salut on posaran en pràctica els fonaments bàsics per gaudir d’una vida saludable: exercici físic, alimentació saludable i econòmica, així com informació útil sobre salut.

L’activitat es realitzarà durant 3 dijous (26 d’octubre i 2 i 9 de novembre) de 10 a 11 hores.

Pla de barris
Cal recordar que el CAP La Pau ha participat activament en el Pla de Barri de la Verneda i La Pau que es va presentar el passat 7 de setembre de 2017, un projecte que ha rebut la implicació de veïnat, entitats i comerciants i que recull les actuacions claus i complementaries a desenvolupar per transformar les necessitats del barri, entre elles, la salut comunitària d’una població envellida i en un alt índex d’atur. Durant la presentació es va crear un mural fotogràfic gegant amb fotos de gent del barri que va recollir també professionals del CAP La Pau.


Torna una nova edició de les píndoles del benestar a Sant Martí amb la participació del CAP La Pau

Inscriviu-vos a les activitats que més us interessin!

Activitats anteriors