CAP La Sagrera

Carrer de Garcilaso, 1-9
Programar visita al 93 326 89 01 o per Internet
Telèfon del CAP 93 243 25 27
Horari d’atenció: de dilluns a divendres, de 8 a 20 h
Dubtes o consells de salut no urgents al 061 CatSalut Respon
Seguiu l’actualitat a Twitter amb l’etiqueta #CAPLaSagrera
Si teniu algun comentari respecte de l’atenció rebuda, sol·liciteu un full de reclamacions al mateix centre, o envieu un correu a ciutadaniabcn.ics@gencat.cat


Participa en el taller d’alimentació complementària que organitza el CAP La Sagrera 

22 de juliol de 2022

Tens un infant que aviat farà els sis mesos i començarà l’alimentació complementària? Un dimecres al mes, a partir del 10 d’agost, pots participar al taller sobre alimentació complementària que organitza el CAP La Sagrera. La nutricionista de pediatria, Lourdes Bàguena, acompanyarà a les famílies en el procés d’introducció d’aliments sòlids a partir dels sis meoss d’edat de l’infant (baby led weaning).

Dia: Un dimecres al mes, de 18 a 19.30 h
Lloc: A l’aula sanitària de la primera planta del CAP La Sagrera

Per a més informació i inscripcions, pregunteu a la vostra infermera pediàtrica de referència.


Salut i l’Ajuntament de Barcelona acorden la nova ubicació del CAP La Sagrera

20 d’octubre de 2021
Responsables de Salut, ajuntament, CAP i associacions de veïns que es van reunir per arribar a l’acord

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona han acordat la nova ubicació del que serà el nou CAP La Sagrera, al districte de Sant Andreu de Barcelona. Aquest centre d’atenció primària està pendent d’una ampliació a causa de l’important creixement demogràfic al barri i de la situació excepcional de la pandèmia. Les limitacions de l’espai on és ara feien inviable l’ampliació del centre i, per aquest motiu, Salut va demanar al consistori la possibilitat de buscar un nou solar on poder ubicar un nou CAP. Després de mesos de treball entre les dues institucions, i en comunicació amb els equips professionals i les entitats veïnals que havien reclamat aquesta solució de manera urgent, s’ha acordat iniciar els tràmits per construir el nou centre al Passatge Bofarull, just al costat del poliesportiu La Sagrera. La parcel·la té una superfície de base de 1.000 m2 que s’haurà d’adequar per a la futura construcció a uns 800 m2 i a una alçada de 4 pisos, un global aproximat de 4.000 m2.

Mòduls provisionals
Conscients del temps que es trigarà a construir el nou centre, des del departament de Salut i conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona s’ha treballat per trobar un espai proper al CAP actual on poder habilitar un mòdul provisional per ampliar els serveis d’atenció del centre mentre durin les obres.

La ubicació d’aquest nou edifici de suport es farà al carrer Baixada de la Sagrera, a un 300 metres de l’actual CAP La Sagrera, la qual cosa permetrà una mobilitat àgil tant des del punt de vista dels equips professionals que hi treballen com per a les persones usuàries.

Més informació al Departament de Salut
Vídeo sobre la ubicació del nou CAP La Sagrera


Taller de suport a la lactància al CAP La Sagrera

13 de setembre de 2021

La pediatria del CAP La Sagrera s’ha reorganitzat per tornar a oferir el grup de suport a la lactància de forma presencial.

L’activitat està dirigida a mares, pares i dones embarassades que vulguin compartir experiències i resoldre dubtes. Palmira Santín, infermera pediàtrica del CAP La Sagrera és l’encarregada d’organitzar aquesta activitat que té lloc cada dijous a les 11.45 h al centre cívic Torre La Sagrera.

Per qualsevol dubte, pregunteu al vostre professional sanitari de referència.

Taller de lactància materna
Dia: Tots els dijous fins al 2 de desembre
Hora: A les 11.45 h
Lloc: centre cívic Torre La Sagrera


Els professionals del CAP La Sagrera reben el Premi Sant Andreu 2020 per la seva la dedicació durant la pandèmia de la covid-19

30/11/2020

El districte de Sant Andreu de Barcelona ha atorgat el Premi Sant Andreu 2020, en la categoria de distinció personal, als professionals dels centres d’atenció primària i de les residències del districte per la seva la implicació, dedicació i els esforços desplegats en l’atenció i cura de pacients durant la pandèmia de la covid-19. Els professionals premiats són dels CAP Bon Pastor, Casernes, La Sagrera, Sant Andreu i Trinitat Vella, amb els diferents equips, unitats i serveis que hi treballen, i l’equip Congrés del CAP Passeig de Maragall.


‘Parlem amb’ Carlota Cruzate, treballadora social sanitària del CAP La Sagrera

23/11/2020
CAPLaSagrera_CarlotaCruzate_TSS_2020
Carlota Cruzate

Carlota Cruzate és treballadora social sanitària del CAP La Sagrera i membre de la Comissió d’Igualtat de l’ICS i, amb motiu de la celebració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el 25 de novembre, explica què és la violència masclista, quins són els perfils de víctimes d’aquesta violència o quin paper juga l’atenció primària en la seva detecció i abordatge. En aquest enllaç podeu lleguir la informació de la secció ‘Parlem amb’ en què Cruzate tracta també el paper del treball social sanitari, la tasca de la Comissió d’Igualtat de l’ICS o com ha influït la pandèmia del coronavirus en les situacions de violència masclista.

La iniciativa Parlem amb posa en valor els coneixements, habilitats, expertesa i vivències dels professionals de l’Atenció Primària de Barcelona Ciutat de l’ICS, com a  reflex de la tasca diària dintre i fora de les consultes.


Grup de suport a la lactància

21/01/2020
CAP_LaSagrera_grup_suport_lactancia_GTBCN_feb_2020

El CAP La Sagrera realitza activitats dins del procés Promoció de la Salut, un procés per ajudar a la persona en l’adquisició d’hàbits saludables, en la presa de decisions, tenint en compte les seves expectatives, necessitats i la interacció amb l’entorn. Va adreçat a tota la població, en funció de la seva edat o etapa de cicle vital.

Una activitat és el Grup de suport a la lactància, adreçat a mares, pares i dones embarassades que vulguin compartir experiències i resoldre dubtes. El grup va a càrrec de Palmira Santín, infermera pediàtrica del centre i les sessions tenen lloc cada dijous. No cal inscripció prèvia. Per a més informació, pregunteu al taulell del centre.

Dia: Tots els dijous
Hora: D’11.45 a 13.45 h
Lloc: Casal de Barri Torre de La Sagrera
(Carrer de Berenguer de Palou, 64-66)


14/05/2017

Diari Ara. Acompanyar més per medicar menys, article d’opinió de Núria Rosell, infermera del CAP La Sagrera


Dia Mundial de l'Activitat Física CAP La Sagrera
Grup d’activitat física

Grups psicoeducatius

Octubre de 2016

Tornen els grups de Suport Emocional i de Mindfulness per reduir l’estrès, el dolor i prevenir la depressió i l’ansietat. demaneu més informació a la vostra infermera.

CAPLaSagrera_Mindfulness

Vídeo sobre aquest taller a “Els Matins” de TV3